Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co se děje v zimě na chalupě?

13. 02. 2008 | Finance
Chcete mít své věci pod kontrolou? Nemáte rádi nepříjemná překvapení, která dokážou zkazit minimálně celý víkend? Proti vám je však v některých momentech zloděj, který ve vaší nepřítomnosti ohrožuje váš majetek. Obzvláště v zimním období bývají chaty a chalupy snadným terčem těchto nezvaných návštěvníků. Přitom ochrana a zabezpečení rekreačních domků je dnes mnohem finančně dostupnější, než byste řekli.

Moderní zabezpečení s vámi může komunikovat prostřednictvím vašeho mobilního telefonu a pak už záleží jen na vás, zda si vystačíte s tomto informací a s nezvaným hostem se vypořádáte sami nebo za pomoci bezpečnostní agentury, kterou si platíte. Jen blázen nebo dobrodruh by se chtěl dobrovolně dostat do křížku s všehoschopným lotrem.

Co se děje v zimě na chalupě? I v Čechách již existuje propojení kvalitního elektronického zabezpečení a hlídací služby. Softwarem je elektronický zabezpečovací systém a hardwarem rychlá rota, která je u vaší chalupy včas a na rozdíl od vás má prostředky i trénink, jak postupovat.

Zabezpečovacích prvků existuje dnes celá řada a kouzelné je na nich to, že jde o bezdrátové systémy. Žádné vrtání, žádné lišty, žádný nepořádek po jejich instalaci. Nemusíte se také omezovat, až se rozhodnete přestavět nábytek a hrozí zakrytí výhledu detektoru. Prostě se přemístí na vhodné místo.

Mozkem každého zabezpečovacího systému je ústředna, která vyhodnocuje veškeré signály ze snímačů a ovládacích zařízení. Na základě jejich analýzy a v souladu s naprogramováním pak rozhoduje o vyhlášení poplachu.

„K 80 % vloupání dojde překonáním vchodových dveří. Proto je ochrana vstupu nejpodstatnější. Dveře by měly být především chráněny mechanickým zámkem, aby nemohlo dojít k jejich snadnému otevření. O indikaci otevření dveří se postará magnetický detektor,“ vysvětluje specialista na zabezpečení Daniel Havel. „Ten upozorní ústřednu, že došlo k otevření dveří a ústředna očekává odjištění systému. Pokud nedojde k odjištění během nastavené doby, je vyhlášen poplach narušením objektu.“

Co se děje v zimě na chalupě? Podobným způsobem jako vstupní dveře lze zajistit všechny vstupy do objektu, tj. všechny dveře a okna. Pro detekci rozbití skleněné výplně se dnes používají akustické detektory rozbití skla. Tyto snímače, umístěné v místnosti, kde jsou skleněné výplně, mají schopnost velmi přesně detekovat rozbití skla. Kvalitní snímače jsou přitom zcela imunní vůči jiným podobným zvukům. Magnetické detektory a detektory rozbití skla zabezpečují základní plášťovou ochranu objektu.

Pro kvalitní ochranu vnitřních prostor před narušiteli se používají především infrapasivní detektory pohybu. Ty jsou schopny na základě analýzy teplot v místnosti spolehlivě detekovat pohyb člověka v prostoru. Pro různé aplikace se používají detektory s odlišnou charakteristikou, například vhodné pro standardní prostory, pro dlouhé úzké chodby nebo snímače imunní vůči menším živočichům. Pokud však toužíte vědět, zda mají po vašem odjezdu myši na chalupě pré, stačí jen detektor jinak nastavit a váš přehled o dění na chalupě bude dokonalý.

Standardem u systémů je také ochrana objektů před nebezpečím požáru nebo výbuchu. Ke včasnému odhalení požáru se používají různé požární detektory. Nejpoužívanější hlásiče jsou optické, které velice rychle a spolehlivě zaznamenají zvýšený výskyt kouře v místnosti a navíc jsou k dostání za příznivou cenou.

Pokud se k vytápění nebo vaření používá plyn, mělo by být samozřejmostí umístění detektoru úniku plynu. Nejmodernější typy umožňují detekci všech druhů výbušných plynů a v případě zvýšení koncentrace plynu nad nastavenou bezpečnou mez aktivují zabezpečovací systém, případně mohou uzavřít přívod plynu nebo sepnout nucenou ventilaci.

Co se děje v zimě na chalupě? Aby se informace o poplachu dostala okamžitě i k majiteli bytu, používají se komunikátory využívající buď pevné telefonní linky, nebo sítě mobilních operátorů. K dispozici jsou už také komunikátory připojené k internetové síti.

Pevná telefonní linka může být ale pro pachatele snadno narušitelná. Chcete-li zvýšit bezpečnost přenosu informace o poplachu nebo není-li v místě instalace přivedena telefonní linka, je možné využít GSM brány pro přenos hlasové nebo textové poplachové informace sítí GSM. V místech se zvýšeným rizikem a tam, kde to je možné, je vhodné komunikační trasy kombinovat.

Nepouštějte se však do instalace bezpečnostního systému svépomocí. Kvalitní komponenty systému nejsou ještě zárukou bezproblémové funkce. Správná instalace u bezpečnostních systémů je více než kde jinde nutností.

Při profesionální instalaci získáte u řady pojišťoven nárok na významnou slevu z plateb pojistného (např. u pojišťovny Kooperativa nebo Allianz až 30 %). Neprofesionálně zajištěný byt vám může přinést i zklamání v podobě krácení pojistného plnění při pojistné události. Současný daňový systém umožňuje účtovat při montáži systému zvýhodněnou DPH. Daňový rozdíl pak většinou u bezdrátových systémů pokryje celé náklady na odbornou montáž. Někteří dodavatelé zabezpečovací techniky poskytují podstatně prodloužené záruční lhůty pro montážní firmy a tedy i jejich zákazníky.

Zdroj: www.hlidanizdarma.cz

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Díky za rady,určitě některé využijeme.Už nás dvakrát vykradli a bohužel hlavně bylo hodně poškozeno.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Zajíc