Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Co u muže zmůže flek na blůzce?

21. 04. 2011 | Vaše příběhy
Stalo se to v nejnevhodnější okamžik. Kombinace bílé blůzky a pracovního pohovoru je přímo vražedná. Ale nebudu předbíhat. Co Hance dalo práci vůbec  sesmolit životopis v češtině, který ale bohužel nestačil, takže ještě v  angličtině.

Posláno jich bylo přes sto a ozvala se jediná společnost.  Buď a nebo, ale hlavně se musím na první pohovor řádně připravit, řekla  si Hanka. Pod stromečkem objevila nádhernou bílou blůzku, která  nevypadala lacině, ale zároveň nepůsobila snobsky či výstředně. Raději  ji přeprala za použití příjemně vonící aviváže.

Blůzka se sice trochu  srazila, ale to vůbec nevadilo, protože na pohovoru nakonec není špatné,  když vnady vyniknou docela zřetelně, ale přitom nevyzývavě. Černé  kalhoty, kabelka s několika rajčaty ke svačině a jde se. Nic jiného než  rajče se jí před pohovorem pozřít nechtělo, navíc je to nakonec jídlo i  pití v jednom. Bohužel už při prvním kousnutí z rajčete vystříklo  několik semínek a šťáva se rozprskla na blůzku i s těmi semínky.

I když se je snažila opatrně odstranit, flek zůstal a nešlo s  tím nic moc dělat. Hodina pohovoru se nezadržitelně blížila a jediným  řešením by bylo omluvit se. Ne tak u Hanky. Řekla si, že bude za  upřímnou, všechno vysvětlí podle skutečnosti, nebude nic zakrývat.  Bohužel na pohovoru v prvním kole za obchodního ředitele zaskakovala  jeho asistentka, která si ani tak nevšimla, že vchází Hanka, jako toho  příšerného fleku na bílé blůzce. Slovy nejprve nedala nic najevo, ale  neverbální komunikace u ní pracovala na plné obrátky. Nevydržela to a hned po dovření dveří spustila: "Víte, doufám, o jak exponované a  prestižní místo se ucházíte? K takovému místu je třeba společnost  reprezentovat, kdykoli vstoupíte už jen do dveří. Nezlobte se, ale v  tomto případě nepostupujete do druhého kola." Hanka vytřeštila oči. Tím,  kdo byl upřímný, nestačila být ona, ale svou upřímností ji totálně skolila slova asistentky.

Snažila se situaci vysvětlit, ale marně. Za vším mohla být obyčejná  žárlivost asistentky na mladší, hezčí a chytřejší potencionální  zástupkyni jejího nadřízeného. Neuměla si představit, že by tuto ženu  musela poslouchat a ve všem se jí podřizovat, hlavně se případně dělit  mimopracovně o svého nadřízeného. Byl mezi nimi již pár týdnů milenecký  vztah a nová pracovnice by toto pouto mohla přerušit. Hanka se hned  druhý den obrátila přímo na obchodního ředitele, vysvětlila mu celou  situaci a objednala se na pohovor přímo u něho.
Blůzce se tentokrát vyhnula a po  vzoru asistentky si vzala slušivý kostým, ovšem na cokoli k jídlu i k  pití raději zapomněla.

Nechtěla už podruhé riskovat, že by i byť nepatrný flíček zapříčinil možný neúspěch.  Dopadlo to pomalu jak ve filmu, ale vlastně ještě lépe. Asistentku  obchodní ředitel propustil a Hanka postupně zastala nejen zástupkyni a  asistentku, ale stala se právoplatnou manželkou obchodního ředitele. To  by člověk nevěřil, co někdy u muže zmůže flek na blůzce.
 

pppeettrr - čtenář

ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to je život po česku...SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
že na pohovoru by vnady moc vynikat neměly. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
a taťka byl Bajaja.
Obrázek uživatelky
profil
a nebyla to pretty woman a reditelem richard gere?
Obrázek uživatelky
profil
....a zazvonil zvonec a pohádky je konec Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles