Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co zabalit na léto? Nezapomeňte na kontaktní čočky a sluneční brýle!

19. 06. 2020 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Dovolená klepe na dveře, a tak přemýšlíme co si sbalit na cesty. Kosmetika a oblečení jsou samozřejmostí, ale jak myslíte na své oči? Zrakem vnímáte až 80 % informací a během volna si všechny vjemy chcete užít dvojnásob. Jenže co když nosíte brýle, které jsou v mnoha situacích nepraktické? Ideálním řešením jsou kontaktní čočky, které v kufru zaberou minimum místa. Neuškodí si přibalit ani oční kapky na oči podrážděné sluníčkem nebo kvalitní sluneční brýle.


Kontaktní čočky?

Na léto skvělá alternativa k brýlím!


Co zabalit na léto? Nezapomeňte na kontaktní čočky a sluneční brýle!Určitě se nechcete na dovolené omezovat a třeba dioptrické brýle můžou být nepraktické, například při sportu nebo plavání. Dobrou alternativou je pořídit si kvalitní kontaktní čočky, například oblíbené Biofinity Energys, které vyřeší hned několik vašich problémů zároveň. Po dohodě s očním specialistou jsou tyto čočky určené na takzvané kontinuální nošení, jinými slovy je v očích můžete mít až 29 nocí a 30 dní. Při cestování tak nemusíte vozit klasický roztok či pouzdro, nebo řešit, kde si čočky hygienicky vyndáte a nandáte. Samy o sobě mají Biofinity Energys extra vysokou propustnost kyslíku, přesto odborníci doporučují oči pravidelně zvlhčovat očními kapkami. Další výhodou těchto čoček je, že jsou vybavené technologií Digital Zone Optics, která se postará o to, aby oči nebyly unavené ze sledování digitálních zařízení. Třeba na dovolené si sice odpočineme od počítače, ale o to více koukáme do chytrých telefonů, kde jsou písmenka i obrázky menší a častým zaostřování na displej jsou naše oči unavenější.

S čočkami do vody jedině v plaveckých brýlích


Kristýna ŠtěbetákováJako vždy a všude, i v létě je potřeba u čoček myslet na hygienu, zejména pokud s nimi hodláte jít do vody. Při plavání či šnorchlování nikdy nezapomeňte na plavecké brýle, které oči i čočky ochrání. V moři je problémem slaná voda a drobný písek, který se dostane prostě všude. Ve střehu buďte, i když jdete k rybníku, jezeru či na přehradu. Ve stojatých vodách je často ještě vyšší počet bakterií než v moři. „Jen si vzpomeňte na zelenou vodu v rybníku po několika málo letních dnech. Stejná doporučení platí i pro bazény, kde je voda plná chloru. V případě, že se chlor dostane na kontaktní čočku, může ji zdeformovat a čočka pak bude dráždit oko. Ve vodě se vyskytuje také nebezpečná bakterie jménem Acanthamoeba. Proto, pokud si do bazénu berete kontaktní čočky, nezapomeňte na ochranné plavecké brýle,“ upozorňuje Kristýna Štěbetáková, optometristka společnosti Alensa.cz.

Nenechávejte pořízení slunečních brýlí až na dovolenou


Další výhodou čoček je, že se dobře doplňují se slunečními brýlemi. Díky čočkám stále ostře vidíte, třeba na své děti, které se pohybují v blízkosti vody, a sluneční brýle pomáhají chránit vaše oči před škodlivým UVA/UVB zářením. Pokud jde o výběr slunečních brýlí, není dobré spoléhat na to, že kvalitní a bezpečné sluneční brýle najdete v místě své letní dovolené. Oči máme pouze jedny, proto by rozhodující neměla být pouze cena, ale především kvalita. Široký výběr prověřených a bezpečných slunečních brýlí můžete zakoupit ve specializovaných e-shopech jako např. www.alensa.cz s pořizovací cenou od několika stokorun až po luxusní brýle těch nejvěhlasnějších značek. Na internetu jsou brýle zpravidla levnější než v kamenných optikách.
Poslední věcí, na kterou nezapomeňte, jsou oční kapky či sprej. I když pro ochranu svých očí uděláme maximum, několikadenní pobyt na ostrém slunci je může hodně podráždit, protože na takovou intenzitu nejsou zvyklé. Nejde o velkou investici, nejlevnější kapky jsou od 110 Kč, ale mohou vám ušetřit mnoho starostí a peněz v budoucnu.

Výhody čoček Biofinity Energys:


Biofinity Energys

- Jsou vybavené technologií Digital Zone Optics, která se postará o to, aby oči nebyly unavené ze sledování digitálních zařízení.
- Silikon-hydrogelové čočky s ojedinělou kombinací vysokého obsahu vody a extrémní propustností pro kyslík 160 Dk/t.
- Jsou vhodné i k nepřetržitému nošení po dobu 30 dní a 29 nocí bez vyjmutí z oka. Tento způsob užívání však musí doporučit oční specialista.
- Čočky si udržují patřičnou vlhkost a jsou velmi pružné a měkké.
- Zvýšená prodyšnost a přirozená smáčivost čočky díky technologii Aquaform®.
- Čočky se zaoblenými okraji, které minimalizují kontakt víčka s čočkou a přispívají tak k dlouhodobému pohodlí při nošení.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles