Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co zavinil Kolumbus

28. 03. 2015 | Knižní tipy
Název knihy: Co zavinil Kolumbus
Autor: Rožnovská Lenkah
Ilustrace: Fixl Jiří
Nakladatelství: Grada
Datum vydání: 12.2. 2015
Rozměry: 170 x 250 mm
Počet stran: 72
Cena: 219 Kč

Už jste se někdy ztratili? Josífek ví, jaký je to pocit. Pozná ale také, že když se ztratíte, nemusí být nic ztraceno. Naopak. Můžete najít kamaráda a zachránit třeba Kolumba... Pokud máte rádi vlaky a dobrodružství, je pro vás příběh o jedné komplikované prázdninové cestě dvou bratrů ten pravý.


Jíra a Josífek jedou sami za dědou na prázdniny a z jejich cesty vlakem se stane dobrodružná záchranná akce. Kdo potřebuje zachránit? A za co vlastně může Kolumbus? Nečekaně komplikované putování za dědečkem má ještě nečekanější rozuzlení. V příběhu, který vás nakonec zavede do železničního muzea, hrají důležitou roli parní lokomotivy a výpravné dvoustránkové ilustrace Jiřího Fixla.

Co zavinil KolumbusO autorce knihy Co zavinil Kolumbus:


Lenka Rožnovská (* 1972)
Pedagožka a autorka literatury pro děti. Její texty vycházely v časopisu Sluníčko, nyní se věnuje převážně knižní tvorbě a spolupracuje s knihovnami na projektech prohlubujících čtenářské kompetence u dětí mladšího školního věku. V nakladatelství Grada vydala dvě desítky titulů pro děti. Mezi nejpozoruhodnější patří série moderních ilustrovaných bajek Statečná lvíčata (2013), Slůně Riang (2013) a Bílý tygr (2013).

U začínajících čtenářů si získaly oblibu především knihy Tatínku, nezlob! (2013) a Případy detektiva Kláska a opičáka Jojíka (2014). S ilustrátorem Jiřím Fixlem spolupracovala již na titulech Vojta a Pepík Marcipánek (2013) a Dědo, ty jsi indián (2013), které se s úspěchem zabydlely v edici Čtení pro prvňáčky. Výsledkem jejich další autorské spolupráce je kniha Co zavinil Kolumbus (2015), v níž se do čtenářsky vděčného celku spojuje autorčin vypravěčský talent, vlakové kulisy a velkoformátové ilustrace.


Tuto knihu Co zavinil Kolumbus koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles