Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Country styl oblékání

1. 08. 2011 | Trendy
Country módou se rozumí oblečení hudebníků a fanoušků country hudby. Jsou to prvky venkova, přírodní barvy i materiály, ležérnost a rozevlátost. Country styl oblékání pochází ze Spojených států amerických, kde vznikl ve dvacátých letech minulého století a kořeny má v tradičním folku, keltské hudbě a gospelových písních. Móda se inspiruje hlavně Divokým západem, kovboji a country hudbou.


V country šatníku najdete především kostku, kůži a džíny. Dalším hojně využívaným materiálem je kůže. Kožené a semišové oblečení často zdobí třásně. Základem jsou pánské prvky včetně košil, vest a klobouků. Typické pro country styl jsou hlavně kostkované košile, pro dámské oblečení je i přípustný květinový vzor. Košile také často zdobí různobarevné nápadné výšivky.


Country módu a styl  můžete zakomponovat i do městského šatníku. Mimo džínových kalhot jsou to také sukně a šaty, kde typická country sukně je široká, rozevlátá a dlouhá až po kotníky, ale může mít i délku po kolena nebo kratší. Květinové vzory se například hodí na dlouhých sukních, lněné bílé košile anebo halence. Sukně můžete mít také zdobeny volány, plátěnou krajkou, tzv. madeirou nebo kombinované z více materiálů.


Ženy i muži v country stylu mohou nosit kožené vestičky, saka i kabáty. Trička se téměř vůbec nenosí. Klobouk je nejdůležitějším doplňkem a poznávacím znamením country módy. Ženy nosí také slamáky se širokou krempou. Nosit můžete také ultrakrátké šortky, které jsou pohodlnější než sukně a díky kostkované košili zastrčené dovnitř vynikne i oblíbený pásek. Country boty, lidově přezdívané "koně", jsou kožené, nazouvací a kotníčkové na nízkém podpatku a nosí je jak muži, tak i ženy. Dalším typem, hlavně pro ženy, jsou vysoké kožené kozačky.


In jsou také kožené bundičky, nejlépe z jemné kůže. Dnes už ji nemusíte nosit dvacet let, aby dostala tu správnou patinu, ošoupanou bundu si už můžete rovnou koupit. Moderní jsou také dlouhé letní šaty, které doplníte vestou s třásněmi nebo denimovou košilí převázanou v pase na uzel. Ke květovanému vzoru na šatech se klidně ovažte šátkem a la palestina s velkými pruhy a budete vypadat in. Ke country stylu by neměly chybět originální doplňky, jako jsou velké kovové spony na pásku, třásně, šněrování, výšivky, různé cvočky a nýtky.


Co se týká barev, country móda využívá nejčastěji přírodní barvy evokující pouštní krajinu, jako je například béžová, písková, hnědá, khaki, ale i bílá a černá. Může být ale také zářivě červená, modrá nebo zelená. Z materiálů se nejvíce využívají kůže a umělá kožešina, vlna a tvíd. Nejhlavnější je ale denim, z kterého jsou džíny, sukně, šaty, džínové košile a vesty. Nejvíce stylově budete vypadat v džínách a bílé halence.


Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
v oblékání se mi moc líbí, třásně na kabelkách, sukně, boty koně, pokud se to nepřežene vypadá to skvěleSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle