Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čtrnáctý ročník Barevné devítky zakončí The Tap Tap

31. 08. 2018 | Kultura
Desítky zemí z celého světa včetně Česka poznáte všemi smysly

Čtrnáctý ročník festivalu Barevná devítka návštěvníkům atraktivně představí desítky zemí z celého světa. Park Podviní v Praze 9 se zaplní voňavými pochoutkami, cizokrajnými rytmy, originálními výrobky a místo zde budou mít i tanec nebo divadlo. Na hlavní pódium se po roce vrací Mário Bihári, program zakončí The Tap Tap. Festival proběhne v sobotu 1. září, vstup je zdarma.

Barevná devítka svým návštěvníkům už čtrnáct let prezentuje tradice a zvyky cizinců, kteří u nás žijí. Původně lokální akce zaměřená na Prahu 9 už v posledních letech spolupracuje se soubory z celé republiky. Festival je oblíbený především pro svou nezaměnitelnou atmosféru, pestrou nabídku delikates z celého světa nebo netradiční hudební program. „Na Barevnou devítku se vždycky těším celé léto. Rád cestuji a festival mi připomíná to, co jsem zažil, viděl nebo slyšel za hranicemi. Rád se také potkám s lidmi, kteří mohou o cizích zemích povědět nejvíce. Tedy s těmi, co ze zahraničí původně pocházejí,“ říká Adam Vážanský, místostarosta MČ Prahy 9, která akci pořádá.  

Barevná devítka je letos nově rozdělená na dvě části. Etnofest patří cizím zemím, Celé Česko na devítce naopak představí kraje České republiky.

Hlavní pódium opanují především světová hudba a tanec


Barevná devítkaProgram na Hlavním pódiu zahájí už před polednem namibijský písničkář Jackson Kaujeua, spojující tradiční africké rytmy s moderním popem a folkem. Zaujme také hypnotizující hrdelní zpěv z Mongolska souboru Dunjingarav. Po roce se Hlavní pódium vrací Mário Bihári, tentokrát s novým projektem Bachtale Apsa. Zahrají také Shahab Tolouie Band nebo skupina TiDiTade. Latinskoamerické rytmy letos zastupuje kapela Caribe.

O závěrečné vystoupení se postará oblíbená česká kapela The Tap Tap složená z hendikepovaných studentů a absolventů školy Jedličkova ústavu. Skupinu v poslední době zviditelnila skladba Řiditel autobusu.

Nově také Celé Česko na devítce  


Celé Česko na devítce seznámí s tradicemi, zvyky a dobrotami krajů naší země. Pódium tedy bude patřit ryze českým, moravským či slezským souborům, které přijedou ze všech částí republiky. Zahrají například Pavlína Matiová ze skupiny Khamoro, Pražský pouťový orchestr, Cimbálová muzika Michala Horsáka nebo kapela Appendixie. V programu se představí také Pěvecký soubor v krojích Pomněnka ze Slovácka nebo staročeský kejklíř.

Ochutnejte speciality z celého světa


Jedním z největších lákadel Barevné devítky vždycky byla bohatá nabídka voňavých pochoutek z celého světa. Letos si pochutnáte například na dobrotách z Keni, Arménie, Francie, Beninu, USA, J.A.R., Rumunska, Portugalska, Pobřeží slonoviny, Kuby, Rakouska, Konga, Pákistánu, Libanonu, Mexika, Slovenska, Belgie, Afghánistánu nebo třeba Súdánu. Na vašem talíři se také mohou objevit například jídla a nápoje z Libereckého či Středočeského kraje nebo z Moravy.

Barevná devítka 2018Při nákupu suvenýrů si vyberete třeba z indické a pákistánské kosmetiky, africké bižuterie, mexických šperků nebo z výrobků Latinské Ameriky. České kraje budou prezentovat například medovina z Plzeňska, medové perníčky z Liberecka nebo marmelády z Českého ráje.

Barevná devítka nabídne i bohatý program pro děti. Na místě pro ně bude spousta soutěží nebo uměleckých dílen, kde se zabaví i jejich rodiče.

Chillout zóna bude letos s programem


Nově bude v areálu chillout zóna, kde si nejen odpočinete, ale můžete si poslechnout i některou z cestovatelských přednášek nebo se zapojit do diskuzí. O zážitky ze svých cest se tu podělí například známý dobrodruh a režisér Rudolf Havlík.

Horní pódium Etnofestu se pak zaměřuje především na workshopy pro návštěvníky. Můžete se tak naučit bubnovat v africkém rytmu nebo tančit salsu či bollywoodské tance. Pódium bude hostit i představení Cigáni jdou do nebe nebo Wing Chun Kung Fu.

Čtrnáctý ročník Barevné devítky se koná v sobotu 1. září 2018 od 11:30 hodin, vstup je ZDARMA.


Zdroj, foto: Barevná devítka


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Čtrnáctý ročník Barevné devítky zakončí The Tap Tap:

Čtrnáctý ročník Barevné devítky zakončí The Tap Tap
Čtrnáctý ročník Barevné devítky zakončí The Tap Tap
Čtrnáctý ročník Barevné devítky zakončí The Tap Tap
Čtrnáctý ročník Barevné devítky zakončí The Tap Tap
Čtrnáctý ročník Barevné devítky zakončí The Tap Tap
Čtrnáctý ročník Barevné devítky zakončí The Tap Tap
Čtrnáctý ročník Barevné devítky zakončí The Tap Tap
Čtrnáctý ročník Barevné devítky zakončí The Tap Tap
Čtrnáctý ročník Barevné devítky zakončí The Tap Tap
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !