Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čtyři kroky k výběru správného kosmetického štětce

9. 05. 2014 | Krása
V malířství a ve výtvarném umění obecně, nemůže umělec pracovat bez barev a štětců. Jsou to právě tyto nástroje, které mu posléze pomůžou přetavit vlastní představu do výsledného uměleckého díla. Stejně tak je každé líčení vysoce tvůrčí proces, který je srovnatelný s uměleckou dovedností. Ve světě líčení je výběr kosmetických štětců nepřeberný. Proto někdy nevíme, jak konkrétní štětec použít.  

Možná přemýšlíte, proč vůbec potřebujeme štětce, když by nám mohly stačit vlastní prsty. Stejně jako umělci i my při líčení potřebujeme nástroje. Investice do štětců se dá také vyložit jako investice do vlastní krásy. Kosmetické štětce nejsou určeny pouze ke zkrášlení našich tváří, ale prodlouží životnost našich líčidel a zároveň slouží jako ochrana před bakteriemi z našich rukou. Náš malý průvodce vám pomůže orientovat se ve světě tohoto náčiní na krásu.
 
Čtyři kroky k výběru správného kosmetického štětce1. Krok
Výběr výrobce

Vybírejte štětce od osvědčených kosmetických značek, tito výrobci ve vlastním zájmu nabízí kvalitní sortiment štětců na líčení. Zkontrolujte si, že je štětec vyrobený z hypoalergenních materiálů, ohodnoťte kvalitu výrobku, nezapomeňte si prohlídnout spoje a spojovací materiál.

2. Krok
Výběr materiálu

Na výběr budete mít nástroje vyrobené z přírodního materiálu (zvířecí srsti) nebo ze syntetického materiálu, což může být například akrylový plast. Přírodní materiály jsou vhodné pro nanášení pudru a líčidel v suchém stavu. Lze je také snáze vyčistit. Syntetické materiály se hodí více na tekutou kosmetiku, jako jsou rtěnky či tekuté oční linky. Tento materiál absorbuje méně líčidla do sebe a o to více vstřebá následně kůže. Štětec z umělého materiálu se také lépe přizpůsobí přirozenému reliéfu obličeje.

3. Krok
Výběr velikosti štětce a jeho tvrdosti

Velmi důležité je zvolit správně velikost štětce, podle odborníků je podstatné, aby se štětec vešel do oblasti, kde budete aplikovat make-up. Kartáček by neměl být hrubý a těžký, měl by disponovat určitou mírou ohebnosti a jeho rukojeť by měla příjemně padnout do ruky.
Než si štětec pořídíte, zkontrolujte manévrovatelnost kartáče v různých směrech na vnější straně dlaně.

4. Krok
Výběr štětce v závislosti na jeho typu

Kosmetické štětce se nepoužívají pouze při nanášení tvářenky, očních stínů a pudru. Jejich využití je mnohem širší, pomocí štětců si můžeme líčidla aplikovat také na rty a obočí nebo jimi nanést korektor či make-up.

Pokud se budete držet těchto kroků, zaručeně pořídíte kvalitní štětce, díky kterým dovedete své líčení k dokonalosti.

Autorka, foto: Yana Navitskaya
profesionální vizážistka a stylistka


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles