Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čtyři přírodní pomocníci na vlasy, kteří dokážou zázraky

2. 12. 2016 | Péče o vlasy
Jsou vaše vlasy polámané, suché či jinak poškozené? Nevíte si s nimi už rady a žádný prostředek nezabírá, přestože stál majlant? Možná je na řadě svěřit se do rukou Matky přírody. Podělíme se s vámi o několik přírodních pomocníků, které dokážou dát vlasy do kupy.

Ricinový olej

Ricinový olej je široké veřejnosti známý zejména pro své blahodárné účinky na posílení a zahuštění řas, na regeneraci jizev a jako podpůrný prostředek k léčbě bradavic. Málokdo však ví, že dokáže zázraky i s vlasy a vlasovou pokožkou. Přijde vhod hlavně těm, které trápí přílišné vypadávání vlasů. Kromě stimulace růstu vlasů však příznivě působí i na jejich hydrataci, změkčování kadeří a rozplétání zacuchaných pramenů. Lze tedy používat jako zábal na konečky vlasů i jako ošetření vlasové pokožky. Po první aplikaci se mu však spoustu lidí vyhýbá. Ricinový olej je totiž poměrně hustý a dostávat jej z vlasů může být peklo. Trik spočívá v naředění ricinového oleje s olejem jiným. Tak bude celá směs řidší a aplikace jednodušší. Doporučit můžeme olej kokosový, arganový či jojobový. I tak ale pamatujte na to, že vymývání ricinového oleje může zabrat více času, obrňte se tedy trpělivostí.

levanduleMarocký jíl

Marocký jíl je znám zejména těm, kteří praktikují no poo metodu, tedy metodu, která využívá pouze přírodních surovin k péči o vlasy. Vlastnosti marockého jílu však ocení i ti, kteří si čas od času chtějí dopřát přírodní léčivou bombu. Tento jíl totiž obsahuje přírodní křemík, draslík a vápník a je mimořádně bohatý na minerály.

Pro své léčivé vlastnosti se využívá již od 14. století, a kromě vlasů jej můžete použít i jako obličejovou či tělovou masku. Marocký jíl má také vysoce čistící a absorpční schopnosti a vlasy je schopen umýt stejně dobře jako klasický šampon.

Henna

Hennu zná pravděpodobně každý. Jedná se o rostlinu, jejíž namleté listy se využívají k barvení kůže, nehtů a hlavně vlasů. Ne každý ale ví, že kromě barvících účinků henna regeneruje, zpevňuje, zbavuje vlasovou pokožku lupů a je vhodná i pro ty, kteří trpí různými alergiemi a ekzémy. Má také antiseptické a antibakteriální účinky. Při výběru henny je však na místě poradit se s někým, kdo s má s její aplikací již nějaké zkušenosti. Snadno se může stát, že vybereme hennu nekvalitní či takovou, která nám na vlasech způsobí nežádoucí odstín.

Levandule

Levanduli známe zejména pro její relaxační a uklidňující účinky. Proto je hojně přidávána do přírodní kosmetiky a oslavována těmi, kteří se snaží najít přirozenou cestu ke klidnému a zdravému spánku. Levandulový výluh však obstojně čistí a stahuje vlasovou pokožku, uklidňuje podráždění a napnutí. Taktéž tlumí svědivost a působí příznivě na regeneraci vlasů.
Přestože je občasné použití přírodních prostředků na vlasy doporučováno, i tak je třeba dbát na to, jakou používáme vlasovou kosmetiku. Nejčastějším problémem je, že lidé používají nevhodné vlasové produkty, které jim samozřejmě způsobují trable, a poté ani sebelepší regenerační zábaly a prostředky nepomohou. Každému vřele doporučuji navštívit vlasového poradce už jen z toho důvodu, aby věděli, jaký mají typ vlasů a kterou kosmetiku by měli používat.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zajímavéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles