Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 11.12. 2017
Dnes má svátek Dana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Cukr - náš zabiják

20. 05. 2015 | Knižní tipy
Název knihy: Cukr - náš zabiják
Podtitul: Skrytá pravda o cukru, obezitě a nemocech
Autor: Robert H., M.D., MSL Lustig
Nakladatelství: CPRESS
Datum vydání: 20.4. 2015
Formát: 145x205 mm
Brožovaná vazba lepená
Počet stran: 292
Cena: 254 Kč

Máme svou výživu pod kontrolou, anebo čelíme potravinářské lobby s jejími cíli, jak na nás co nejvíce vydělat? Co s námi dělají přidané cukry v potravinách? Tato neuvěřitelná kniha významného vědce vám změní život a zdraví – když budete chtít. Přečtete si šokující informace, nezkreslené tlakem lobby potravinářů, politických ekonomů a vlků z farmaceutického průmyslu. - RNDr. Petr Fořt, CSc.

Těmito slovy charakterizoval tuto knihu český přední odborník ve výživě s vědeckou erudicí v klinické biochemii, imunochemii  a sportovní fyziologii, autor vědeckých prací.

Tato kniha je opravdu mimořádná. Proniká do nitra vzniku obezity a civilizačních nemocí, popisuje metabolické procesy v organismu, s odkazem na složení stravy civilizovaného světa v posledních 30 letech.

Cukr - náš zabijákVyzdvihuje zejména nebezpečnost cukru v potravinách, jeho toxicitu, a ničivé účinky moderního potravinářského průmyslu. Ten záměrným složením stravy působí na metabolické a hormonální procesy v nás, reguluje naše pocity hladu a sytosti a nutí nás k další a další konzumaci, resp. nákupu, svých výrobků.

Je to kniha nejjasněji vysvětlující, kde se bere celosvětová epidemie obezity, a ukazující vztahy mezi stravováním a zdravím. Aby nám pomohl zhubnout a získat nazpět naše zdraví, předkládá nám autor strategie, které může každý z nás použít k tomu, aby si dal znovu do pořádku klíčové hormony, jež regulují hlad, pocit slasti nebo stres, ale také strategie společenské pro zlepšení zdraví příští generace.


O autorovi knihy Cukr - náš zabiják:


Robert H. Lustig, M.D., M.S.L., je mezinárodně uznávaný pediatrický endokrinolog, který strávil uplynulých šestnáct let léčením dětské obezity a studiem účinků cukru na centrální nervovou soustavu, metabolismus i onemocnění. Je ředitelem programu Hodnocení hmotnosti pro zdraví dospívajících a dětí v dětské nemocnici Benioff Children’s Hospital Kalifornské univerzity v San Francisku (UCSF); je členem Centra pro diagnostiku, studium a léčbu obezity UCSF a Taktické skupiny proti obezitě Endokrinologické
společnosti.

Ukázka z knihy Cukr - náš zabiják:


Prokletí všežravce: Málo tuku versus málo sacharidů

Sally je krásná třináctiletá dívenka, která ale už od jedenácti let přibírá každý rok skoro deset kilogramů. Dostala hlavní roli v jejich středoškolském muzikálovém představení a prožila velké ponížení, protože se nedokázala nacpat do kostýmu.

Na naši kliniku přišla poté, co všechny pokusy její rodiny o změnu životního stylu selhaly. Orální glukózový toleranční test ukázal, že její slinivka uvolňuje příliš mnoho inzulinu (viz 19. kapitolu), Sally trpí také inzulinovou rezistencí a intolerancí glukózy. Předepsali jsme jí dietu s nízkým obsahem sacharidů a k tomu metmorfin (viz 19. kapitolu) pro snížení inzulinu.

Za první tři měsíce shodila Sally deset kilogramů, potom ještě dalších pět a od té doby si novou hmotnost udržuje. Už necítí abnormální hlad a její hladiny inzulinu se navrátily k normálu. Ze Sally je teď velmi aktivní a spokojené děvče.

„Lovci“

Na počátku byli lovci. Většina lovců svou potravu zabíjela, někteří rybařili. Jedli
tuk a bílkoviny, uráželi mezi jednotlivými kořistmi dlouhé vzdálenosti, kdy museli přežívat ze svých tukových zásob. Jejich játra zpracovávala zkonzumovaný tuk jedním ze dvou možných způsobů podle jejich tělesné hmotnosti a aktuálního přísunu energie. Když byl energie nedostatek, játra systematicky štěpila mastné kyseliny (s dlouhým uhlíkovým řetězcem) na dvouuhlíkové štěpy zvané acetyl-CoA neboli ketony. Tyto štěpy se pak daly spálit na energii buďto v mitochondriích (část buňky, kde dochází k výrobě energie), nebo v játrech, nebo v jiných orgánech.

Knihu Cukr - náš zabiják koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros Media.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !