Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cvičení na steperu

7. 12. 2010 | Fitness

Steper je fitness cvičební pomůcka, která je dobře skladná a pomůže vám s vaší fyzičkou. Je to oblíbená aerobní aktivita zvláště proto, že toto cvičení může probíhat doma a cena stepperu je docela nízká a může si každý dovolit tuto pomůcku koupit. Steper vám zlepší vaši aerobní kondici a díky mechanismu bočního natáčení je výrazně účinnější.

 

K čemu je steper dobrý?

Cvičení na steperu je ideální na tvarování problémových partií, procvičování svalstva nohou, hýždí a boků. Když budete na rotačním steperu pravidelně cvičit, docílíte posílení vnější a vnitřní strany stehen a také zpevnění boků a břišních svalů. Skoro každý steper má zabudovaný displej, který při cvičení ukazuje tréninkový čas, počet sešlápnutí a také samotnou frekvenci sešlapávání a spotřebu energie.

 

Steper se také doporučuje pro přípravu lyžování a horskou turistiku a lékaři jej doporučují jako trénink kardiovaskulárního systému. Cvičit budete tak, že si stoupnete na plošky, které jsou uzpůsobené nohám a při samotném cvičení přenášíte postupně vaši váhu z jedné nohy na druhou nohu. Při cvičení je odpor pro cvičení vytvořen magnetickou brzdou nebo také hydraulickými tlumiči, které se používají zvláště u levnějších modelů, ty novější a dražší typy využívají výhod magnetické brzdy.

 

Kondici si zlepšíte po relativně krátkém, pravidelném cvičení a podpoříte tím také srdce, krevní oběh a pohybový aparát. Se steperem si procvičíte především svaly nohou a hýžďové svalstvo, zlepší se také schopnost přijímat kyslík a další pozitivní změny můžete pozorovat v systému látkové výměny. Musíte ale přizpůsobit trénink vlastnímu tělu a nepřepínat se. 

 

Steper je malý a velmi skladný multifunkční přístroj většinou s computerem a přehledným LCD displejem a zobrazuje dobu cvičení, počet kroků celkem, počet kroků za 1 minutu a spálené kalorie. Cvičit na něm může skoro každý, protože maximální hmotnost cvičence je 100 kg. Přístroj jen postavíte na čistou a rovnou plochu a můžete začít cvičit. Maximální doba cvičení by neměla překročit 20 minut, ale to platí jen pro začínající cvičence. Ideální by bylo nejméně 3x týdně po dobu 15 - 20 minut, nebo denně 10 minut, tím si zdokonalíte postavu a zpevníte nohy, hýždě a boky a samozřejmě budete hubnout. Pamatujte ale, že organismus potřebuje během a po tréninku čas na odpočinutí. U začátečníka by měl být tento odpočinkový čas samozřejmě delší než u zkušeného sportovce.

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
problemy s postavou nemam,takze ho nepotrebuji nejlepe je se udrzovat po cely rok a sama s vlastnim uvzenim
Obrázek uživatelky
profil
mám jako věšák, tak přemýšlím, k čemu by mi po opadnutní prvotního nadšení byl steper Smajlík? Kromě toho je sice dobrý na formování nohou a celkově na fyzičku, ale rozhodně ne na formování celého těla, takže s tou multifunkčností bych byla opatrná Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
že bych napsala ježíškovi o takový dáreček?SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles