Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Cvičení na trampolíně

1. 11. 2010 | Fitness

Trampolíny nejsou jen pro děti, ale i dospělé. Cvičení na trampolíně je dobré ke zlepšení kardiovaskulární činnosti a oxygenaci mozku. Také odstraňuje napětí, křečovitost a navozuje pocit slastného prožitku, dále zlepšuje fyzickou kondici a dochází k posilování nohou i kostí. 

 

Při trampoliningu dojde k posílení odolnosti a obranyschopnosti organismu, zlepšení psychické i fyzické kondice. Navozením krákodobé ale mnohokrát opakovaném stavu nulové gravitace dochází k spontánnímu prožívání radosti a opojení z netradičního pohybu. Při cvičení na trampolíně je dobré být bosí, kdybyste měli nějaké klouzavé boty nebo ponožky, mohlo by dojít k nějakému zranění. 

 

Před cvičením byste se měli vždy pomalu zahřát a po cvičení na trampolíně by mělo následovat nejméně 5minutové zklidnění. Na trampolíně se většinou provádí skoky a běhy, běhání na trampolíně, skákání snožmo, skákání ze strany na stranu a tzv. twistování. Základem je udržet balanc a rovnováhu. Pokud dokážete udržet balanc, znamená to, že jste do svého pohybu zapojili celé kosterní svalstvo. Pro vyrovnání jednotlivých poloh musíte zapojit nejen nohy, ale také ruce, břicho a zádové svalstvo, musíte držet vzpřímený postoj a soustředit se na orientaci v prostoru a tím posílíte celé kosterní svalstvo, povrchové i vnitřní, nohy, ruce, hýždě, bříško, záda a pánev.

 

Cvičení na trampolíně je také dobré k hubnutí. Zahřejete celý organismus a dostanete jej do aerobní aktivity, kdy dochází k nejefektivnějšímu spalování kalorií a tím hubnete. Při skákání na trampolině se buduje 68 procent kondice a svalové hmoty, to je více než při běžném běhání, to znamená, že místo půl hodiny běhání potřebujete zhruba jen 10 minut skákání na trampolíně, aby to přineslo stejný efekt. Cvičení na trampolíně je vhodné pro každého, pro děti, dospělé, ženy nebo muže, pro mladou generaci nebo starší lidi, štíhlé nebo lidi trpící nadváhou, protože je šetrná na klouby a páteř, proto mohou cvičit i ti, co mají zdravotní potíže s pohybovým aparátem.

 

Trampolínu si můžete koupit i domů, lze koupit jak menší, tak i větší pro dospělé. Není to zas tak drahé, jak si každý myslí. Ty malé dětské koupíte za pár stovek, ty větší už sice stojí i několik tisíc, ale investovat do svého zdraví se vám určitě vyplatí. Pokud si to ale nemůžete dovolit finančně, nebo z důvodu malého prostoru domu či bytu, existují i centra, kde jsou cvičící lekce na trampolínách. 

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mat to doma, to by bolo
Obrázek uživatelky
profil
Když vidím řádit vnučky na trampolíně jeto hezký pohled, ovše ve svém věku, při mých všech zdravotních problémech, to tedy ani náhodou. Musím chránik TeP kyčle, těžce zhojenou zlomeninu a při mé složité koordinaci těla, kdy mám problém s obyčejnou chůzí, mohu tuto radost přát pouze zdatným a nebojácným.
Obrázek uživatelky
profil
na balkon v panelaku se mi jaksi nevejde Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles