Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cvičení ve vodě má 4x větší efekt než na suchu!

9. 03. 2015 | Fitness
Aqua aerobik možná už mnozí z nás vyzkoušeli. Američtí vědci však nyní přicházejí se studií, jejíž výsledky nás do bazénů možná naženou častěji: cvičení ve vodě vede k až čtyřikrát rychlejší redukci váhy než na suchu, nepřetěžují se jím klouby a posiluje se kardiovaskulární systém. Většina dotazovaných ve studii uvedla, že na aqua aerobiku oceňovali to, že se při něm nepotí a že velice rychle odbourává stres.

Nejprve malé uvedení do problematiky tohoto cvičení: aqua aerobik je cvičení ve vodě, která nejčastěji sahá cca do poloviny hrudníku (existuje také cvičení v mělké a hluboké vodě) a pracuje se tady zejména s odporem vody, který je 4 až 42 krát vyšší než odpor vzduchu!

Trénujete tak jak sílu, tak i vytrvalost. Intenzitu cvičení zvyšujete s odporem vody a pozor: zároveň si můžete svaly příjemně masírovat. Odpor vody pak – na rozdíl od gravitace – působí v obou směrech, takže každý pohyb vyžaduje dvě svalové skupiny a vy tak ideálně vyrovnáte své možné svalové disbalance.

cvičení ve voděCvičení ve vodě má podle aktuálního průzkumu na 300 amerických ženách až čtyřikrát větší efekt na hubnutí než aerobní cvičení prováděné na suchu. Vodní prostředí má navíc příznivé účinky na páteř a pohybovou soustavu.

Oproti ostatním formám aerobiku je toto cvičení bez otřesů a tím pádem si chráníte stav vašich kloubů i kardiovaskulárního systému, který tímto druhem cvičení naopak velice posilujete.

Pro mnohé ženy je pak důležité i to, že se při aqua aerobiku nepotí. Podle vědců je to dáno tím, že voda odvádí 25krát více tepla než plynné prostředí, a tak prostě k pocení nedochází.

Aqua aerobik odbourává stres a je pro každého

Rovněž bylo prokázáno, že aqua aerobik navozuje fyzické i psychické uvolnění. Zlepšíte si pocit ze sebe sama, rychle odbouráte stres a napětí a naopak si dodáte potřebnou energii. Cvičení ve vodě ve skupině je zábavné a třeba při něm najdete i nějaké spřízněné duše.

Velkou psychologickou výhodou aqua aerobiku je také to, že se při něm lidé nestydí. Za prvé jsou skryti ve vodě, za druhé na většině bazénů není zrcadlo a za třetí jednotlivé cvičební prvky na sebe navazují v takovém tempu, že rozhodně není čas pokukovat po ostatních cvičenkách. To může být zcela zásadní pro ty, kteří si nejsou svojí figurou stoprocentně jisti.

V posledních letech zaznamenávají velký zájem o toto cvičení u těhotných, ale také u starších žen. To nejlepší na aqua aerobiku je to, že ho v podstatě může cvičit každý, nehledě na to, zda je ve vrcholné formě, má nějaké to kilo navíc nebo už mu není dvacet.


Zdroj, foto: Juklik.cz a FISAF.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cvičení ve vodě má 4x větší efekt než na suchu!:

Cvičení ve vodě má 4x větší efekt než na suchu!
Cvičení ve vodě má 4x větší efekt než na suchu!
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík zas som sa dozvedela niečo nové
Obrázek uživatelky
profil
aqua aerobic je nejlepší cvičení,alespoň pro mně.....SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
aqua aerobik cvičím už 6 let, je to šetrná rehabilitace pro ochablé tělo a bolavou psychiku, něco mě to stojí, ale nevzdávám to. Máme skvělou trenérku, kterou předcvičování baví, v bazénu nás je max. 10 cvičenek, jak mladých tak starších. Můžu potvrdit, že při svižným cvičení se skutečně odbourává tukový podkožní nános i stres. Dřeme v bazénu celou hodinu, na závěr se uvolníme 10min stečinkem. Pro ty co mají pohybové problémy doporučuji, je to skvělá rehabilitace.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles