Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Cykloturistika a třídění odpadu

11. 11. 2010 | Cykloturistika

Nedávno u nás postavili na konci města u cyklostezky takové odpočívadlo. Je tam pár atrakcí pro děti, vláček, letadlo a houpací pejsek. Dále stojany na kola a dva stoly s lavičkami, kde si (nejen) cyklisté během projížďky mohou odpočinout, posedět a občerstvit se.

Je tam také přístřešek pro popelnice, zejména na tříděný odpad. Vše je vyrobeno z plastu. Z recyklovaného plastu. Jsou tam také 2 informační tabule, na kterých je popsáno třídění odpadu a který odpad do jaké popelnice dávat. Je tam žlutá popelnice na plasty, modrá na papír, oranžová na tetrapaky a černá na ostatní odpad, který se do žádné z předchozích nádob nehodí. Na barevných popelnicích je napsáno a vyobrazeno, co do nich patří a co ne.

 

Včera jsem se tam byla už po několikáté s dětmi podívat. Hrály si tam a já jen tak ze zvědavosti do popelnic nahlédla, jestli tam vůbec něco je. Bylo, ale … ve žluté popelnici na plasty byla zmačkaná petka, několik igelitových sáčků a provázky. V modré popelnici na papír bylo několik časopisů, noviny a pár tetrapaků od mléka a džusů. V oranžové popelnici na tetrapaky byla jen jedna jediná věc – plechovka od energetického nápoje. V černé popelnici byl igelitový sáček, který klidně mohl být ve žlutém kontejneru. Místo těch provázků.

 

Opravdu nerozumím tomu, proč lidé dávají do označených popelnic věci, které tam nepatří. Jsou po projížďce na kole tak unavení, že už nedokáží přečíst text nebo rozpoznat obrázky? Dělají to schválně? Nebo odpad hodí do první popelnice, kterou mají po ruce? Když už jsou líní odpad třídit, mohou ho naházet do černé popelnice a tím by se to vyřešilo. Ale opravdu nechápu, proč dávají odpad do nádob, ve kterých nemá co dělat.

 

To odpočívadlo je pěkné a hodně lidí ho již ocenilo či teprve ocení. Už mnohokrát jsem tam viděla cyklisty sedět a odpočívat. Proto nechápu, proč si, když už tam posedí a třeba něco sní či vypijí, nedají tu „práci“ a nehodí odpad, co po nich zůstane, do těch správných popelnic, aby mohli díky správnému třídění takových míst při svých výletech na kolech potkávat víc.

 

Pavlice – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
vytočil mě názor vzdělaného člověka, že odpad netřídí, radši ho vyhodí do popelnice - protože "všechny kontejnery vysypou na 1 hromadu"
Nemělo cenu argumentovat a přesvědčovat - i přes titul se pán chová jako sobec a vzpoměla jsem si v tu chvíli na názor zkušené porodní asistentky - komentovala neplodnou pacientku - "příroda někdy ví, kdo si děti nezaslouží"
Obrázek uživatelky
profil
to asi taky moc prožívám,protože hliníkové víčko od jogurtů oddělávám zvlášť.To kontejnery,jsou věčně plné.Nejhorší je,když mám plný pytel a nemám ho kam vysypat.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já si četla článek..mimo jiné je moc hezky napsaný...My máme kontejnery před domem..mám to kousek,tak recykluji..a taky mně to štve,že jsou lidé bezohlední....klidně do papíru hodí sáček plný vajglů od cigaret a kelímků od jídla...co by se s tím třídili....
Obrázek uživatelky
profil
konečne ekologicky
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles