Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cyklus Bohemia Incognita na České televizi

23. 03. 2013 | Televizní tipy
Václav Žmolík se opět vrací na televizní obrazovku jako průvodce po pozoruhodných místech naší země. Jedná se o nový cyklus pořadů Bohemia Incognita, který chystá do vysílání Česká televize.

Tentokrát si tvůrce oblíbeného vlastivědného cyklu Počesku, který se k televizním divákům vrací už jedenáct let, vybral jako svůj cíl méně známá nebo docela neznámá místa naší země a přibližuje jejich pamětihodnosti. Proto se pořad jmenuje Bohemia Incognita, Čechy neznámé. „I když – co to znamená neznámé?“ říká sám autor naučného cyklu a pokračuje: „Někdo bude znát to, jiný bude vědět ono, ale obecně se dá, myslím, říci, že se jedná o místa, která mají daleko větší turistický potenciál, než jaký dnes uplatňují. Vesměs by si zasloužila mnohem více návštěvníků, než kolik jich tam v současnosti přijede.“ Nicméně, zkuste třeba odpovědět na tyto otázky: Kde leží Kralice, ve kterých byla vydána slavná Bible Kralická?

Cyklus Bohemia Incognita na České televiziKde je v Čechách „brána do pekel“? Kam jezdil Rudolf II. na letní byt? Kde hledat Železnici s velkým Žet? Kde je pochovaná svatá Zdislava? Anebo: Kde mají barokní graffiti? Nevíte? Nezoufejte, odpovědi uslyšíte a uvidíte v pořadu Bohemia Incognita.

Cyklus Bohemia Incognita bude vysílat Česká televize a má třináct dvacetiminutových dílů. Bohemia Incognita od České televize zavede diváky na zámek v Brandýse nad Labem, do Jablonného v Podještědí a na zámek Lemberk, do Kralic, Chyší, Boskovic, na zámek Bon Repos, Tetín, hrad Houska, do Nových Hradů, Zubrnic, Železnice, Kladrub nad Labem a na Českou Loiru, tedy Divokou Orlici.

Autorem, tedy scenáristou a průvodcem, pořadu Bohemia Incognita je televizní a rozhlasový moderátor a publicista Václav Žmolík. Diváci České televize, které je věrný už víc než dvacet let, si ho mohou pamatovat z první televizní ranní show u nás ze Studia 6, Arény, Pěny dní, pořadů Černá, bílá, Volejte učiteli, Experiment, Služby v našich službách, Svět na kolejích Cyklus Bohemia Incognita na České televizianebo Televizní akademie. Spolupracuje také s týmem 13. komnaty. Specifickou část jeho tvorby tvoří projekty historické a vlastivědné. Pro ČT natočil dokumenty Boj o rozhlas a Legrútská historie, vloni přidal cyklus historických dokumentů Příběhy předmětů. Po České republice s ním mohli diváci sledovat v pořadech Počesku, Kořeny, Výlety Černé, bílé a teď v cyklu Bohemia Incognita. (Rozhlasový pořad Po Česku se vysílá už jedenáct let bez přerušení na Českém rozhlasu 1 Radiožurnálu.)

Nový cyklus Bohemia Incognita s Václavem Žmolíkem
natáčeli jeho stálí spolupracovníci. Režie se pro Českou televizi chopil Vlastimil Šimůnek, podepsaný pod pořady 13. komnata, Diagnóza, Služby v našich službách, Příběhy předmětů, ale i pod hraných filmem Ostrov svaté Heleny. Poetickým obrazem cyklus Bohemia Incognita vybavil zkušený kameraman Petr Pešek. Pořad vznikl v dramaturgii Milana Vacka.

Cyklus Bohemia Incognita vysílá Česká televize od 14. týdne vždy v sobotu dopoledně na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cyklus Bohemia Incognita na České televizi:

Cyklus Bohemia Incognita na České televizi
Cyklus Bohemia Incognita na České televizi
Cyklus Bohemia Incognita na České televizi
Cyklus Bohemia Incognita na České televizi
Cyklus Bohemia Incognita na České televizi
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
určitě budu sledovat
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles