Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Daniela Kolářová - Potřebuju materiál, ze kterého můžu svou postavu utkat

10. 10. 2014 | Úspěšní lidé
Daniela Kolářová v rozhovoru k novému seriálu České televize Život a doba soudce A.K.

V seriálu České televize Život a doba soudce A.K. hrajete manželku Jiřího Bartošky a matku Davida Švehlíka. Můžete vaši postavu popsat konkrétněji?
Naše seriálová rodina tam funguje jednak v lince soukromých vztahů, které nejsou zrovna přehledné a jednoduché, ale pak je tam také profesní linka. Takže jsme museli proniknout do jazyka advokátů a soudců, který je diametrálně odlišný od běžné „lidské“ konverzace, co do výrazů a nejrůznějších právnických fíglů a kliček. Bylo to velmi zvláštní a musím říct, že to nebylo úplně jednoduché, speciálně ta profesní linka seriálu.

Jaká byla Vaše první reakce, když jste viděla scénář seriálu České televize Život a doba soudce A.K. a kdo s ním za Vámi přišel?
S tím návrhem za mnou přišel Robert Sedláček. Před loňskými prázdninami jsme měli velkou společnou schůzku i s autorem a dalšími dvěma režiséry. Tehdy ještě nebyla definitivní Daniela Kolářová, David Švehlíkverze scénáře, ta se pak dolaďovala, no a pak se začalo rovnou točit. Já jsem jen moc prosila, aby moje postava nebyla černobílá, protože tak to prostě v životě bývá, že nikdo není až tak úplně jenom zlý, nebo hodný. Já prostě potřebuju materiál, ze kterého můžu svou postavu utkat.

V režijní explikaci stojí, že hrajete soukromou právničku, která tu a tam zastupuje i nějakého toho bohatého bídáka v potížích se státem. Lze to chápat tak, že Vaše role bude také o morálních dilematech, která jsou s tou profesí spojena?
Samozřejmě. Ale ta dilemata řeší hlavně náš seriálový syn. Moje postava je otřískaná právnička, která se mu snaží marně vysvětlit, že i grázlové mají právo na advokáta, že tam musí být zastoupeny obě strany, takže matka to vidí pragmaticky, profesně, a on, chlapec náš, z toho má taková různá traumata.

Robert Sedláček říkal, že soud je pro něj ztělesněním novodobého bitevního pole. Vnímáte to podobně?
To určitě. Bohužel, zatím se moc nebojuje, ale aspoň už se trochu začíná.

Robert Sedláček je známý svými společensko-kritickými díly. Myslíte, že Život a doba soudce A. K. bude v tomto trendu pokračovat?
Já jsem na to sama moc zvědavá, protože se na tom podíleli tři režiséři a každý pracoval svým způsobem, svým stylem, který se absolutně liší jeden od druhého a tak je to pro mě docela dobrodružství.

Vy tam máte jeden případ, kdy se ocitnete se svým synem u jednoho soudu – Vy jako advokátka, on jako soudce…
Ano, já obhajuju jistého pána v soudním sporu, který soudcuje můj syn. Zájmy mého klienta se tříští, narážím na jiný pohled mého syna/ soudce na případ. Tam spolu bojujeme.

Zdroj: Česká televize
Foto: Renelt


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Daniela Kolářová - Potřebuju materiál, ze kterého můžu svou postavu utkat:

Daniela Kolářová - Potřebuju materiál, ze kterého můžu svou postavu utkat
Daniela Kolářová - Potřebuju materiál, ze kterého můžu svou postavu utkat
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles