Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dáreček - pejsek z lesa

6. 01. 2015 | Vaše příběhy

Možná to bude znít jako pohádka, ale ve skutečnosti to pohádka nebyla, ale byl to skutečný případ, který pro hlavního hrdinu v tomto článku tak skončí - stejně jako končí pohádka. A všichni víme, že pohádky končí vždy dobře.

Jen pár dnů před Vánocemi, které právě končí v době, kdy tento článek píši, přišla naše dcera se zprávou, že do naší rodiny přibude další pejsek. A protože ona sama má již 2 čivaví kluky a my rodiče, kteří s dcerou bydlíme o poschodí níž, máme celkem 3 boloňáčky (2 fenečky a jednoho pejska), tak jsme se jí to trochu snažili vymluvit. Obzvláště, že ten nový člen je o hodně větší, než máme doma. Vysvětlovali jsme jí, že takový pejsek sežere daleko více jídla, než ti pejsci, které tu máme, že něco bude stát také veterinární prohlídka a že s takovým větším pejskem se bude muset chodit i na procházky. Nic platné, prostě dcera trvala na tom, že si jej domů odveze. A tak se také stalo.

Asi Vás všechny bude zajímat, co je to za pejska, kde se narodil, kde a jak žil, jaká je to rasa, zda má PP nebo je to jen nějaká pouliční směs.

pejsek z lesaTak tedy něco o něm napíši. Pejsek byl nalezený v lesích na Slovensku. Díky dobrým lidem, kteří nebyli lhostejní k jeho osudu, si tohoto pejska naložili a odvezli do Vsetína, kde mu poskytli takzvanou dočasku. Pejsek je ve stáří asi 18 měsíců, zdá se, že je to kříženec border colie s bernským salašnickým psem, tudíž je bez papíru původu a jmenuje se Dárek. Dcera si jej vyhlédla na internetu, kde je na sociální síti Facebook ve všech možných různých skupinách, které mají nějakou souvislost se psy. Tam si jej vyhlédla a paní napsala. Také si samozřejmě o něm vyžádala co nejvíce informací, například jak se snáší s jinými pejsky, jak je na tom zdravotně, jakou má povahu, jak reaguje na cizí lidi. A  protože paní se dceřin postoj líbil, tak si ji vybrala jako budoucí majitelku.

Když dojeli i s pejskem domů, tak jsme nechápali, jak tak hezkého pejska někdo vyhodil zřejmě do toho lesa. Pejsek má skvělou povahu, vzhledově je moc hezký, rád si hraje, má nádherné zuby s nůžkovým skusem a dá se říci, že brzy pochopí, co se po něm chce. Za 5 dnů se naučil povely sedni, lehni a dej pac a určitě pochopí i další věci.

Je v teple našeho domova, ven jde jen se vyvenčit a na procházky. Když se v kuchyni vaří, tak se z kuchyně nehne a lehne si k našim nohám. Na procházky s ním chodíme do nedalekého lesa a je poznat, že v tom lese nějaký čas žil. Věčně má čumáček u země a jak zavětří nějakou stopu, tak hodně tahá a proto nemůže být puštěný z vodítka - jednoduše by zdrhl za zvěří, čehož jsme byli svědky, když byly před námi srnky. A pak také na poli ucítil v zemi myšky a hrabal jako o závod.

Když trávil u nás první minuty a hodiny, tak jako první jej čekala koupel - vyváděl, přece jen byl v neznámém prostředí, ale zvládl ji a po koupeli byl hezky voňavý. Nejvíce se skamarádil s čivavákem Exíkem. Ten si z něj udělal polštář.

A tak Dáreček byl pro naši rodinu moc milý a hezký dárek. Na světě je o jednoho psího bezdomovce méně, v jeho očích jsou vidět jiskry naděje, a naši lásku určitě hodně cítí, poněvadž jej máme stále u našich noh. Už nebude muset shánět potravu v lesích, tady bude o něj postaráno a dovolím si říci, že se tu bude mít nadstandardně. Už má i nějaké nové hračky, nakoupily se granule, psí konzervy a také podložka s vyšší srstí, aby měl pohodlíčko.

Prosím všechny i za dceru, aby kdo tu možnost má, chce, má velké srdce, má rád zvířátka, tak aby pomohli. A to nejen tím, že si vezme k sobě jakékoliv zvířátko bez domova, ale prosím, aby lidé nebyli lhostejní, když mají podezření, že nějaké zvíře a zejména pes a kočka je bez majitele, tak aby alespoň zavolali odchytové službě, policii nebo veterinářům, kteří poradí, jak se zachovat. A nejlepším řešením je takové zvířátko naložit a odvézt do útulku, nebo si jej vzít k sobě na nějaký ten den, než se najde majitel nebo zájemce o adopci... Paní, která si vzala k sobě Dárečka, jsme nyní vděčni, že jej našla a svěřila nám do péče. Máme skvělého psího kamaráda. 


Anicka59 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Dáreček - pejsek z lesa:

Dáreček - pejsek z lesa
Dáreček - pejsek z lesa
Dáreček - pejsek z lesa
Dáreček - pejsek z lesa
Dáreček - pejsek z lesa
Dáreček - pejsek z lesa
Dáreček - pejsek z lesa
Dáreček - pejsek z lesa
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Krásný článek. A Dárek je moc hezký pejsek. SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky nechápu, jak se mohou někteří lidé zbavit pejska takovým způsobem. Mám takový dojem, že zrovna o tom vašem pejsku byla reportář v televizních novinách.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil

skvělý dárek Smajlík - pro vás i pro Dárečka Smajlík-on má dost barevných znaků, jaké měl můj zlatý Badýsek - je to moc hezký pejsek a měl opravdu štěstí na hodné lidi.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Přeji vám všem krásné spolužití - oproti lidem - pejsci jsou vždy vděčniSmajlík
Obrázek uživatelky
profil

Pěkný článek,z kterého je cítit velká láska k pejskůmSmajlíkSmajlík
Kéž by takových lidí bylo víc.Smajlík
Dáreček vlastně dostal taky dárek...žít u dobrých lidí.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
napsala jsi pěkný článek, i návod co s toulavými pejsky. Ne každý si může takové zvířátko vzít domů. Dárčkovu bude u vás doma dobře.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles