Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Darovaný šampón

24. 04. 2014 | Vaše příběhy

Chystala jsem se na školení. Měla jsem strávit týden v jiném městě. Firma zajistila solidní hotel, kde jsme já a mé dvě kolegyně byly ubytované.

Horlivě jsem se balila už od rána. O děti se měl starat přítel, a tak jsem byla v klidu. Když jsem si sbalila oblečení a náhradní lodičky, zavřela jsem se v koupelně. K oblíbenému parfému a líčení jsem přibalila také sprchový gel a hřeben na vlasy. Už jsem šahala po velkém šampónu umístěném na skleněné polici, když jsem si vzpomněla na kamarádčin dárek k mým narozeninám. Byla to lahvička s vyobrazením dlouhovlasé blondýny, šampón, který se mi na cestování dokonale hodil. Byl skladnější, než velké balení rodinného šampónu. S úlevou jsem ho uložila k ostatní kosmetice a zapnula kosmetickou tašku. Byla jsem sbalená.

 V den odjezdu se se mnou přítel loučil: „Uvidíš, jak si odpočineš. Určitě se vrátíš celá jiná.“

Hotel byl útulný a semináře, kterých jsme se s kolegyněmi pravidelně účastnily, se konaly nedaleko. A tak jsme měly dostatek času poznat město, které se stalo na pár dní naším domovem.

darovaný šamponTen den jsme se domluvily s kamarádkami, že si zajdeme na zákusek a kávu do cukrárny a projdeme se po nákupech. Večer jsme už byly domluvené, že si zajdeme na taneček. Po obědě jsem se vzdálila na pokoj s tím, že na mě mají kolegyně počkat v restauraci. „Musím si ještě umýt hlavu. Budu tu do hodinky,“ prohodila jsem, a zmizela. Vychutnávala jsem si sprchu a nanesla si obsah malé lahvičky s dlouhovlasou blondýnou na vlasy. Když jsem si po chvilce šampón smývala z hlavy, zůstalo mi v ruce pár pramenů mých dlouhých vlasů. Nevěřícně jsem se dívala na dno vany, které bylo pokryto dalšími kadeřemi. Vypískla jsem, vyběhla z vany a zamířila k zrcadlu, které bylo umístěno nad umyvadlem. Téměř všechny vlasy byly pryč, zbývající slézaly, jakmile jsem se jich dotkla rukou. Mé pěstěné dlouhé vlasy byly fuč! Tolik se líbily mému příteli a kamarádky mi je tak záviděly. Vypadala jsem jako onkologická pacientka při léčbě chemoterapií. Zůstala jsem sedět na vaně a probrečela asi hodně dlouhou dobu, když do pokoje vletěly kamarádky. „Tak kde jsi?“, klepaly na dveře koupelny.

„Stalo se něco?“ ptaly se, když zaslechly mé vzlyky.

„Je ti dobře?“, ujišťovaly se po chvilce.

„Stalo,“ řekla jsem. „Nikam nepůjdu. Nelekněte se, až vyjdu z koupelny,“ řekla jsem a pro jistotu jsem si uvázala turban z ručníku na lysou hlavu. Vyšla jsem v županu ven.

„Co se stalo?“ ptaly se holky a nevěřícně na mě civěly. Nic neviděly, protože spoušť na mé hlavě kryl ručník.

„Holky, já nemám vlasy!“ Znovu jsem se rozplakala a sundala ručník z hlavy.

„Co sis to udělala?“ ptala se Alena.

„No, asi si to neudělala úmyslně, když brečí,“ dumala Lenka.

„Dala jsem si na hlavu tenhle šampón, a vlasy mi vypadaly,“ brečela jsem. Alena si vzala lahvičku do ruky. Pak se začala smát, něco zašeptala Lence do ucha a ukazovala jí lahvičku.

Lenka se zeptala: „A odkdy si, prosím, myješ vlasy depilačním krémem?“ Předala mi lahvičku a já si na ní skutečně přečetla, že se jedná o depilační prostředek se zvláště silným účinkem, což jsem mohla potvrdit. Mohla jsem být dokonalým reklamním tahem oné firmy. Jen na tu lahvičku měli dát bezchybné ženské nohy, nebo plavkyni v bikinách, a nevyobrazovat na ní onu dlouhovlasou blondýnku, kterou jsem byla i já, dokud jsem nepoužila jejich zaručeně účinný přípravek.

Večer jsem na taneček nešla. Lenka mi půjčila svůj sportovní šátek, který nosí kolem krku i v létě, abych si z něj udělala pokrývku hlavy, a já druhý den, ihned po dalším pracovním semináři, zašla opět na nákupy. Vybrala jsem si všelijaké moderní pokrývky hlavy a jednu kšiltovku. Přítelova slova se vyplnila. Skutečně jsem se vrátila celá „jiná“, jak předpokládal.

Na dlouhou dobu se různé čepičky, kloboučky a šátky staly stálou pokrývkou mé holé hlavy. Po celou tu dobu jsem měla pocit, že došlo k trvalé depilaci mých pěstěných blonďatých vlásků. Ty ale po čase začaly opět růst a dnes by nikdo nevěřil, že jsem ještě v létě vypadala jako skin.

Od té doby čtu ale pečlivě nápisy nejen na kosmetických přípravcích. Věřte, že se to vyplatí.


Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz
článek vyšel také v tisku


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ale ten šok! Ten si snad raději ani nepředstavuji. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
to věřím, že čteš návody...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkkně napsaný článek,musela to být hrůza...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Přesně vím, o čem je řeč. Já jsem totiž tou onkologickou pacientkou byla a hlava bez vlasů pro mě byla tím nejhorším, co jsem prožila za celou léčbu. Když jsem odložila paruku a mohla vyjít mezi lidi zase se svými vlasy na hlavě, byla jsem šťastná. Samozřejmě, že největším štěstím bylo, když mi lékař řekl, že jsem zdravá, ale ty vlasy k tomu také patřily!
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezky napsané, ale ten šok, ten nezávidím!SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles