Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Děláme si to doma sami

2. 07. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Děláme si to doma sami
Autorka: Alena Thomas
Nakladatelství: Jota
Datum vydání: 24.4. 2014
Brožovaná vazba
Formát: 200 x 200 mm
Počet stran: 248
Cena: 398 Kč

Doma se dá vyrobit téměř všechno, od luxusní pěsticí kosmetiky přes léčivé extrakty k prevenci běžných neduhů až po čisticí prostředky pro domácnost, které překvapí svým jednoduchým složením a zároveň nekompromisním účinkem.Umět si něco vyrobit sám, a nebýt tak odkázán na regály supermarketů, je povznášející pocit.

Nemuset luštit drobné písmo, za kterým se na etiketách často skrývá výbava průměrné chemické laboratoře (nehledě na to, že jen málokdo z nás tuší, k čemu je většina těch sulfátů a parabenů v našem denním krému dobrá), je úlevné, nejen pro duši, ale i pro pleť. A vědět, že tím vším něco děláme nejen pro sebe, ale třeba i pro životní prostředí, jež nezatěžujeme stále novými umělohmotnými obaly, které končí v popelnicích, a při tom navíc ještě ušetříme, je prostě příjemná přidaná hodnota.

Děláme si to doma samiTrend biopotravin nás naučil, že se stále častěji zajímáme o to, co za nechtěná aditiva do sebe s běžným jídlem dostáváme. Že je ale kupovaná kosmetika chemickým koktejlem, který bez zaváhání nanášíme na celé tělo nejen sobě, ale i dětem, to už naší pozornosti často uniká. Vědět, k čemu slouží například sodium lauryl sulfate a sodium laureth sulfate, přesahuje znalosti malého chemika.

Ale skutečnost, že mohou způsobovat podráždění pokožky a zhoršení kožních problémů, doslova na vlastní kůži zakusilo už mnoho lidí. Biokosmetika se dá samozřejmě koupit, jako skoro všechno, ale stejně jako je vaše vlastní mrkev ze zahrádky lepší a rozhodně levnější než ta bio z chladicího boxu, tak i domácí pleťová voda bez jediného zbytečného přídavku připravená doslova za pět minut vykoná lepší službu, a to za zlomek pořizovací ceny dostupných značkových bioproduktů.

Kniha Děláme si to doma sami populární blogerky Aleny Thomas je sbírkou více než stovky receptů, které budete chtít okamžitě vyzkoušet. Jejich zásadní výhodou je, že vycházejí z omezeného množství ingrediencí, takže pokud se obáváte, že budete muset provést astronomický nákup v mnoha specializovaných prodejnách, budete příjemně překvapeni. Všechny ingredience jsou cenově dostupné, lze je u nás bez problémů sehnat a využijete je v mnoha variacích.

Často najdete vše potřebné u sebe ve spíži – pár lžic olivového oleje, trocha mleté kávy, zasypat třtinovým cukrem a luxusní tělový peeling je na světě, stačí se jen odebrat do koupelny a hýčkat se. Vyzkoušeno našimi redaktorkami! Bližší insight o této aktivní matce tří dětí najdete v článku Alena si to dělá doma sama.  Kniha je doplněna krásnými fotografiemi Lukáše Koňaříka, ze kterých dýchá domácí pohoda a radost z tvoření.

O autorce knihy Děláme si to doma sami:


Alena Thomas se narodila v roce 1976 v Brně. Je vystudovaná porodní asistentka, po krátké praxi nastoupila na Pedagogickou fakultu v Olomouci a dva měsíce po promoci se jí narodila první dcera. Po ročním pobytu v Anglii a mezifázi, kdy se věnovala výuce angličtiny a vedení vlastní jazykové školy v Praze, si dokončila specializaci Montessori pedagogiky.

V létě 2012 začala objevovat možnosti a výhody domácí výroby, částečně i z nutnosti, protože sama vychovávala tři děti a času ani peněz nebylo nazbyt. Souběžně založila tematicky zaměřený blog, který si brzy získal velkou popularitu. Své recepty Alena Thomas pravidelně předvádí v pořadu Sama doma na ČT1. Během krátké doby kolem ní vznikla nadšená komunita stejně zaměřených lidí, kterým není lhostejné, co jedí, čím se natírají a jakými produkty ve svých domovech obklopují sebe i své děti.

Ukázka z knihy Děláme si to doma sami:


Dětský čaj proti horečce


Ať už máte momentálně dítě horké, nebo ne, k chuti určitě přijde čaj z čerstvých šípků. Na jednu konvičku jich budete potřebovat kolem deseti.

Postup přípravy čaje:

1.    Čerstvé šípky nakrájejte na čtvrtky
2.    Přidejte sušený lipový květ. Smět zalijte vroucí vodou a po 10 minutách sceďte.
3.    Oslaďte bezovým sirupem. Při horečkách podávejte 2x denně.

Na zimu se vyplatí natrhat si šípky do zásoby. Ty se pak suší nejlépe v troubě, případně na kamnech, mate-li to štěstí. Natrhané šípky omyjte a osušte. Rozložte na plech vyložený papírem na pečení a vložte do trouby předehřáté na 150 stupňů. Během sušení je otáčejte, aby se vysušily rovnoměrně a nebyly náchylné k tvorbě plísně.

Více informací nejen o této knize Děláme si to doma sami se dozvíte také na stránkách nakladatelství JOTA.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Její blog je skvělý, kniha bude určitě taky výborná! Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles