Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Den matek 2013 oslavíme zítra

11. 05. 2013 | Svátky

Den matek 2013 je jistě krásným a významným svátkem, během kterého děkují všechny děti (bez rozdílu věku) svým maminkám za to, jak je mají rádi, jak je vychovaly nebo za spoustu dalších věcí, které zvládnou jen naše mámy!


Den matek 2013 připadá na druhou květnovou neděli, a to je konkrétně datum 12.5. 2013! Tento mezinárodní svátek matek se slaví po celém světě, avšak ne ve stejnou dobu. Někde se slaví Den Matek první den v květnu, někde první neděli v květnu, zkrátka jiný kraj – jiný mrav!


Odkud se vzal svátek Den matek?


maminka-s-ditetemJiž dávno a dávno – ve starověkém Řecku muži vyznávali dík všem ženám – rodičkám a tudíž matkám. Tento krásný zvyk putoval také po Anglii, kde byl oficiálně vyhlášen jako Mateřská neděle. Ovšem byla by velká škoda, kdyby se tento významný den z Anglie dále nerozšiřoval. Myšlenka „zmezinárodnění“ svátku matek vznikla ve 20. století. Stalo se tak na počest jisté Anny Reevers Jarvisové, která bojovala téměř celý život za práva matek.


V roce 1912 byl Den matek oficiálně vyhlášen tehdejším prezidentem Woodrowem Wilsonem. U nás měl Den matek poněkud pohnuté osudy. Svátek matek se začal slavit až v roce 1923 na popud Alice Masarykové, ale s příchodem komunismu ho vytlačil Mezinárodní den žen, který možná někteří z Vás slaví dodnes.


Poděkujte všem maminkám v Den matek 2013


Naše maminka je v životě nenahraditelnou osobou, člověkem, který pro nás vytrpěl víc, než si sami dokážeme představit. Člověk, který nás miloval v dobrém, ale i v tom zlém. Člověk, který znal naše bolístky a trápení, člověk, který foukal naše rány.


holcicka-s-dareckemJiž staří filosofové a psychologové věděli, že nejsilnější a nejstálejší je práva mateřská láska! Hlavně v Den matek nezapomínejme na všechny ty probdělé noci, kdy stála maminka u naší postýlky a kontrolovala, zda je všechno v pořádku. Za to všechno si jistě zaslouží velké díky! Vyjadřovat city bychom ale neměli pouze na Den matek, ale při každé vhodné příležitosti.


Den matek 2013 a dáreček?


A že nevíte, jak své mamince poděkovat? Stačí velká pusa, objetí a dík. A troufám si tvrdit, že pokud chcete přijít také s nějakým dárečkem, tak snad všechny maminky potěší nějaká milá maličkost víc, než drahé dárky. Proto si nelamte hlavu s vymýšlením luxusních darů a darujte své mamince něco od srdíčka! Den matek je jako stvořený pro příjemné odpoledne ve dvou – pro Vás a Vaši maminku!


Nezapomeňme – Den matek 2013 slavíme v neděli 12. 5. 2013!


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Den matek....moji máma už tu není, abych ji poslala gratulaci poštou. A já? Jsem taky matka dvou synů. Ti mi volali, ale řekla jsem ji, že to neprožívám, že tento svátek neslavím....jsem stará struktura, slavím MDŽ.....všechny ženy by měly slavit..ne jen matky. A co ty ženy, které se nemohly stát matkami z jakéhokoliv důvodu?????
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles