Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Den otců 2011 - slavte se svými táty, dědy, muži a přáteli

14. 06. 2011 | Zajímavosti

Na každý den připadá nějaký svátek. Některé jsou tradiční, některé se u nás zabydlují pomalu, i když ve světě se slaví více než 100 let. Takovým svátkem je bezpochyby i Den otců. Den otců se slaví vždy třetí neděli v červnu, letos svátek připadá na 19. června 2011.


Úplně první oslava Dne otců se konala v americkém městečku Spokane ve státě Washington 19. června 1910. Tradici oslavy otců založila Američanka Sonora Smart Dodd a to již v roce 1910. Chtěla tak ocenit úsilí, s nímž se o ni a další čtyři sourozence staral její ovdovělý tatínek.


rodinaPrvní oslava Dne otců tak byla spíše soukromá a konala se v den narozenin Sonořina otce - shodou okolností také 19. června 1910 - ve městě Spokane ve státě Washington. Popularita svátku sice rychle rostla, ale třetí červnová neděle se stala oficiálně Dnem otců až v roce 1966 díky prezidentovi Lyndonu Johnsonovi.


Dnes se Den otců slaví i v řadě jiných zemí, i když ne vždy ve stejný den. S tím, jak roste role otců v rodinném životě, roste i snaha prosadit Den otců jako oficiální svátek také v České republice. Ať už ale jste na oficiality, nebo ne, proč si třetí červnovou neděli neudělat na tatínky, dědečky, nebo dokonce pradědečky čas a poděkovat jim tak za to, jak se o nás starají.


Je úplně jedno, jestli je právě ten váš tatínek sportovec či klasický intelektuál. Oplatit mu vše dobré, co pro vás dělá, můžete vždy. Stačí jen vybrat dárek, který mu udělá radost. A proč k tomu nevyužít třeba právě Den otců?


A co takového tatínka nejvíce potěší? Jistě něco od srdíčka! Co takhle poděkovat svému tatínkovi nějakou hezkou básničkou? Malou inspiraci najdete o pár řádků níže.


Básničky pro tatínky:


přáníčkoTati, jsi první muž, který se zapsal do mého srdce... a na tomto místě už navždy zůstaneš. Vše nejlepší ke Dni otců!


Milý taťko!  Kdybys náhodou zahlédnul na obloze letadlo s velkým vlajícím nápisem „Hodně štěstí", můžeš si být jistý, že je to zpráva pro Tebe. Dnes máš přece svůj svátek.


Děkuji Ti táto za to, že jsi byl vždy u toho, když jsem Tě nejvíce potřeboval(a).  Přeji Ti Vše nej ke Dni otců. Tvůj/Tvoje…


Fantazii se však meze nekladou. Potěšte svého tatínka básničkou, něčím sladkým, pěkným rodinným zážitkem nebo něčím úplně jiným.


Nezapomeňte, letošní Den otců připadá

na 19. června 2011!


1. český Den otců

Chcete podpořit význam otcovství v naší společnosti, větší zapojení tátů do výchovy dětí, péči obou rodičů o děti? Pak tedy přijďte 19. června 2011, třeba i s dětmi, rodinou, známými, sejdeme se v 10:30 na Mariánském náměstí, Praha 1. Odtud půjdeme pomalým průvodem na Staroměstské náměstí, kde bude akce pokračovat. Průvod bude doprovázen i aktivitami pro děti.Účast na akci přislíbil Milan Šrejber, bývalý tenisový reprezentant a olympijský medailista. Pozvána byla i řada dalších známých osobností, politiků, umělců.


Zdroj: Mimino.cz 

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
není tak znám jako den matek, ale již několik roků se snažím dát kytičku ze své zahrádky. Myslím, že ho to potěšilo.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles