Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Den otců plný zážitků!

20. 06. 2009 | Svátky
Dejte najevo svým tatínkům, dědečkům, manželům, jak si jich vážíte, jak je máte rádi. Věnujte jim něco, na co nikdy nezapomenou. Oslavte třetí červnovou neděli mezinárodní Den otců.

Čtěte také:

Den otců 2010 - slavte

se svými táty, dědy,

muži a přáteli


V České republice, kde se ještě Den otců oficiálně neslaví, se koncem roku 2008 objevily návrhy, aby se tento významný den stal součástí našeho kalendáře tak, jako je tomu již ve většině zemí. U nás svátek tatínků podporuje Linda Vavříková. „Myslím si, že si muži-otcové zaslouží být odměněni stejně tak jako my ženy o Den matek. Já sama na svém partnerovi vidím, jak úplně pookřeje, když je během Dne otců obdarován,“ vzpomíná Linda Vavříková, matka dcery Adiny.

Jak vlastně vznikl Den otců?


Tento významný svátek připadá podle americké tradice na 3.neděli v června. Oficiálně se začal Den otců slavit od roku 1972, za vlády presidenta Richarda Nixona. Ale jeho počátky sahají už do počátku 20. století. Proč se vůbec Den otců slaví?

Buďte originální, darujte otcům zážitek!Jeden příběh tvrdí, že byl svátek inspirován osudem rodiny Smartových. Maminka šesti dětí, paní Smartová, brzy zemřela a všechny potomky vychovával jen jejich otec - Wiliam Smart. Na jeho počest pak uspořádala jedna z jeho dcer velkou oslavu, aby tak tatínkovi projevila svou vděčnost za všechno, co pro ně udělal.

Den otců také slavíme proto, že kdysi došlo k explozi miny, při níž zahynulo 361 mužů, většinou již mající potomky. Ale zřejmě byl tento významný den inspirován i Dnem matek.

Ve většině zemí „tatínky“ slavíme 3.červnovou neděli.  V některých katolických zemích je ale Den otců slaven na Svátek sv. Josefa (např. v Argentině). V Německu pro změnu mají oslavy mužské části populace dvě. „Vatertag“ se slaví v Den Nanebevzetí (40.den od Velikonoc), je to státní svátek. Regionálně se slaví „Männertag“ (den mužů) nebo „Herrentag“ (den pánů, gentlemanů). Muži podnikají pánskou jízdu, nějaký výlet, kdy s sebou vezmou soudky s pivem nebo vínem (v závislosti na regionu) a plno jídla, jako např. klobásky, párečky, vejce a mnoho dalšího. 

Čtěte také:
Trocha pravdy o Mezinárodním dnu žen
Sv. Valentýn se blíží. Znáte jej?

Čtěte také: Den otců 2010 - slavte se svými táty, dědy, muži a přáteli



Zdroj: Dárky jsou zážitky.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Den otců plný zážitků!:

Den otců plný zážitků!
Den otců plný zážitků!
Den otců plný zážitků!
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda