Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Den strávený na rybách

24. 01. 2015 | Vaše příběhy

Je sobota a my konečně vyrážíme na zasloužený relax k nedalekému rybníčku, kde já a syn budeme odpočívat u knihy, nebo se kochat krajinou s foťákem v ruce, hrát slovní fotbal, prostě si užít den a manžel si užije rybaření. Jsou čtyři hodiny ráno a my se balíme do auta. Vše máme nachystáno z večera, kdy jsme si vysnili rodinnou relax idylku. Vždyť po těch přesčasech v práci si ji zasloužíme a dovolená je ještě dva měsíce daleko!

Počasí slibovali pěkné, tak můžeme vyrazit. Projíždíme vesnicemi, až najedeme na polní cestu, kterou obklopuje z obou stran vinohrad. Jeden řádek vedle druhého. Tak ještě sešup dolů a asi po dvaceti minutách jsme na místě.

den na rybáchJe tady krásně, uprostřed je malý zarostlý ostrůvek a celý rybníček je obklopen z poloviny lesem, kde rostou pěkné vysoké listnaté stromy a taky spousta hub. Nádherně čistý vzduch, nad vodou lehký opar a na hladině ani vlnka. Vybalíme věci a deku, manžel vše potřebné na chytání a idylka může začít. Ptáčci už se probouzí a těší nás svým štěbetáním, ryby sem tam skočí nad hladinou a já se je marně snažím zvěčnit fotoaparátem. Jsem holt moc pomalá, ale domů se chystáme až navečer, tak snad se mi zadaří něco vyfotit. Manžel už se nemůže dočkat, až nahodí. Strašně rád rybaří, jen toho času poslední dobou moc není, po pravdě - skoro vůbec. Dřív jsme jezdili i na prodloužený víkend k řece. Nebo o víkendu s kamarády, ale teď nějak nestíháme. Ryby většinou pouští. Rád s nimi zápolí, pak přijde na řadu fotka s úlovkem a rybka jde zpátky do vody. Když je malá, tak dostane radu, ať pošle strejdu.                                                                                                                              Pomalu svítá a začínají se sjíždět další rybáři. I když musím říct, že i tady na rybách už to není, co to bývalo. Správný rybář se jede odreagovat od všedních starostí a v klidu si zachytat. Jak se říká vypnout! Jsou tací, co dojedou, dělají rámus, nebo si přivezou piva a to pak ruší ostatní a kazí jim to samozřejmě náladu, nebo si zapnou nahlas rádio, a o klid při rybaření se nestarají a takových je poslední dobou víc a víc. A je veliká škoda, že si neuvědomují, jak je v přírodě krásně, i když je klid. Pro nás je to přímo balzám na duši. Člověka to nabije pozitivní energií a je jako nový. Tady zatím žádný takový nerybář není, za což jsme vděčni.

Á, už tu máme první úlovek, silon se napnul a ryba se pomalu přibližuje k nám. Už se chystá podběrák a je to pěkný kapřík, šupináč. Menší, ale vysoký, manžel ho dá na podložku, vytáhne mu opatrně háček, zastříká pusu desinfekcí a kapřík jde zpátky do vody. Já se pokoušela fotit, voda je na fotkách úžasná, kruhy, vlnky, kapky, je to nádhera. A když kapřík ještě z vody našpulí pusinku, to je potom fotečka jedna radost. Zatímco manžel a ostatní rybáři se věnují vodě a rybám, já se jdu se synem projít nedaleko. Cvrčci cvrkali ze břehu a vykukovali na nás ze svých domečků, o kterých jsem si zprvu myslela, že jsou myší. Pod břehem jsme viděli potápníka, který odpočíval na kameni. Přece jen ta příroda kolem je tady moc hezká a bylo by škoda neprojít se tady a neudělat pár hezkých fotek. Na cestě je schoulený slepýš, syn celý nadšený prohlíží krásného tvora.

Do ruky bych jej nevzala, ale do přírody se krásně hodí. Pak zamíříme rovnou do lesa, vzduch je provoněný houbami, pár prašivek roste už na kraji a kousek dál i klouzci. Po malé procházce lesem se vracíme i s houbami, zítra bude polívečka, nebo praženice. Jsme zpátky, a posloucháme, jak manžel nadšeně vypráví o tom, jak další kapr potahoval nenápadně vlasec, jak bojoval, tahal. A pak cejn, karas a zase kapr. Všechny ryby pěkné a vrátily se zpět do rybníka. Hezky jsme si to všichni užili. Koukali jsme na káně, které nejspíš dostalo chuť na myšku a kroužilo a pískalo skoro nad námi. Rychle to utíkalo, tak jsme začali balit. Byli jsme bez ryby, ale plni zážitků a načerpané energie.

Jistě mi dáte za pravdu (nejen rybáři a rybářky) že v přírodě je krásně a každý by si jí měl vážit.


BADAČA - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Den strávený na rybách:

Den strávený na rybách
Den strávený na rybách
Den strávený na rybách
Den strávený na rybách
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já na rybách nikdy nebyla..tak jsem si ráda článek přečetlaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
za milé komentáře Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezky jsi popsala den v přírodě. Smajlík
Rádio a hluk v přírodě taky nemáme rádi.
Obrázek uživatelky
profil
Dávám za pravdu, v přírodě je nádherně a já mám to štěstí, že jsem jí obklopená kolem dokola a to přímo tou pěknou z chráněné krajinné oblasti. Hezký článek.
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek, a také mám ráda v přírodě opravdu přírodní věci - šum lesů, zpěv ptáčků, bzukot hmyzu. To je balzám na nervy
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles