Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Den sv. Valentýna milují i elektroničtí podvodníci

14. 02. 2009 | Technika
Den Svatého Valentýna představuje vítanou příležitost také pro internetové podvodníky. Jako prostředek volí nejčastěji spam a elektronické pohlednice, podvody se ale nevyhýbají ani on-line seznamkám.

Čtěte také:
Valentýn se blíží - nadělujte jemu, ale také sobě!


Spam a elektronické pohlednice plné lásky

Laboratoře Avert Labs společnosti McAfee zaznamenaly letos první spam a elektronické pohlednice vztahující se ke sv. Valentýnu již 22. ledna. Od této doby jejich množství strmě roste.

V těchto dnech představuje „valentynský spam“ mezi 1 a 2 % všech spamů. Svátek zamilovaných představuje pro internetové podvodníky vítanou příležitost. Již tradičně si lidé v tento den posílají přání i dopisy a nyní k tomu ve zvýšené míře dochází elektronicky.

SPAMPodívejte se na to, jak spam může vypadat. Na takové obrázky rozhodně neklikejte a hned je smažte, ikdyž se možná tváří, jako že Vám je poslali nejlepší kamarádi.


Podvody v on-line seznamkách

Samotné falešné profily v on-line seznamkách ani „nigerijské“ podvody navázané na internetové seznamování nejsou žádnou novinkou.

V poslední době se triky stávají stále sofistikovanější a více šité na míru konkrétním lidem. Útočníci falešné profily například doplňují fotografiemi a odkazy na speciálně vytvořené stránky, které mají podvodu dodat větší věrohodnost.
Podvodníci sbírají na on-line seznamkách e-mailové adresy a poté na ně zasílají podrobné falešné profily a pátrají po podrobnostech z příjemcova života. Vlastní podvod se často realizuje až po delší době elektronického kontaktu, kdy útočník začne po své oběti požadovat peníze nebo ji pozve na druhý konec světa (nejčastěji do Afriky) s cílem požadovat později výkupné. Pokud během kontaktu o sobě oběť prozradí příliš mnoho osobních informací, může dojít také ke krádeži identity.


Jak se chránit

- Pokud obdržíte e-mail od někoho, koho neznáte, nebo tento e-mail působí podezřele, neklikejte na odkazy v tomto e-mailu a nestahujte/nespouštějte připojené přílohy.
- Zkontrolujte, že máte na počítači nainstalován antivirový software a ověřte, zda je aktualizovaný.
- Řada antivirových programů obsahuje také antispamový filtr, který by vás před ohrožením e-mailového původu měl ochránit.
- Před potvrzením jakékoliv schůzky domlouvané na seznamovacím serveru komunikujte s dotyčným/dotyčnou pouze prostřednictvím rozhraní tohoto serveru. V případě jakéhokoliv podezření komunikaci s příslušným člověkem ihned ukončete. Totéž proveďte v okamžiku jakékoliv žádosti o peníze.


Čtěte také o historii a svátku Sv. Valentýna:

Amor a Psýché – pohádka zamilovaných ožívá nejen na svátek svatého Valentýna

Sv. Valentýn se blíží. Znáte jej?


Zdroj: McAfee

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dobrá šanca podviesť
Obrázek uživatelky
profil
Mě přišlo na zhruba 30 emailů - nevyžádaných s anglickými jmény - muži i ženy, hned jsem smazala, na žádné internetové seznamce profil nemám. Navíc mi psali o výhodných nabídkách a kumunikovali se mnou jak se starým přítelem.
Obrázek uživatelky
profil
stretla som sa už s mnohými spamami, vždy ich mažem...no ak by prišiel spam s nickom niekoho koho poznáme (tak ako to píšu v článku), je ťažké neuveriť tomu, že je to obyčajná pošta...treba byť proste opatrným Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles