Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Deník nastávající maminky

6. 02. 2011 | Knižní tipy

Název knihy: Deník nastávající maminky
Podtitul: Těhotenství, porod a deset měsíců poté 
Autor: Katja Kesslerová
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2011
Formát: 218 × 247 mm
Počet stran: 260 str.
Cena: 549 Kč


Exkluzivní příběh s exkluzivními záběry. Deset měsíců před porodem a deset měsíců po něm. Tato doba v sobě skrývá přání, obavy a hlavně mnoho otázek. Kniha se skládačkami, obrázky, tipy, s vyjímatelnými sešitky na poznámky a především s pořádnou dávkou dobré nálady je tady na 140 stranách pro tebe až do porodu.


knihaA na dalších 120 stranách informace k výživě při kojení, tipy na péči o miminko, plakáty s ilustracemi, jak se pomocí jednoduchých cviků rychle dostat do formy. A spoustu, spoustu dalšího…


Ukázka z knihy:


No tak jsi konečně tady! V cíli všeho snění: Držíš svého malého červíčka v náručí. Úžasný zážitek. Tisíckrát sis představovala, jak asi bude on nebo ona vypadat. Ale kdo by pomyslel, že ty nožičky budou tak velké, kůže svraštělá a nehtíky tak dlouhé? A plenky! O hodně větší! Příští dny jsou ve znamení „bondingu“: maminka a dítě se navzájem poznávají. Nepodaří se pokaždé na stisknutí knoflíku. Pročpak teď pláče? Proč spí tak dlouho? Ó Bože, dýchá vůbec? Co je to za bezmocného človíčka!


Z biologického hlediska přichází spousta lidských mláďat na svět hodně předčasně, jejich mozková plena ještě není dostatečně vyvinutá. V porovnání s mláďaty jiných savců jsou malí Homo sapiens po porodu strašlivě bezmocní, neumí nic kromě kakání, spinkání, pití. Příroda
se tady dostává do anatomického dilematu: Neboť jestliže je hlavička dítěte tak velká, že právě projde maminčinou pánví, musí malý podnájemníček vystupovat a nezáleží na tom, jestli je už hotový nebo ne.


Začíná šestinedělí…Pro maminku teď nastává hodně náročné období. Začíná porodem a trvá pět až sedm týdnů. 1. Během celé této doby budeš mít výtok, kterému se medicínsky říká lochie nebo také očistky – je to silné, někdy dokonce přívalové krvácení, naprosto neškodné. Začne během dvou, tří dnů, jakmile se začneš pohybovat nebo kojit dítě. Postupně bude slábnout.


Bezprostředně po porodu můžeš nahmatat dělohu, která donedávna dosahovala až k hrudní kosti, jako velký kulovitý útvar za pupkem. V příštích dnech se bude dál zmenšovat, což doprovázejí intervalové, částečně bolestivé křeče, takzvané poporodní bolesti, které jsou citelné až tři dny. Už deset dní po porodu lze dělohu nahmatat jen jako malé klubko za stydkou kostí. Pro prvních 24 hodin po porodu jsou typické závratě a problémy s krevním oběhem.


Dokonce když budeš chtít jít na toaletu, musíš předtím zavolat sestru. Zároveň je důležité, abys chodila, protože se tak snižuje riziko trombózy a očistky se lépe vyplavují. To je hodně důležité, neboť jinak přijde porodní asistentka a břicho ti pořádně smáčkne. (Auaaa!)


Tuto knihu Deník nastávající maminky koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu.


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Deník nastávající maminky:

Deník nastávající maminky
Deník nastávající maminky
Deník nastávající maminky
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já mám zase názor opačný..myslím,že pro nastávající maminku,zejména prvorodičku by kniha byla krásný dárekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale dobrý nápad ked už sa nechodí do práce
Obrázek uživatelky
profil
taky tak, taky me uryvek k nakupu rozhodne neinspiruje..
Obrázek uživatelky
profil
Psát si může každý, co se mu zlíbí, pouze trh je již touto literaturou přesycen. Nemyslím si, že na tuto knížku se budou stát fronty, spíše to považuji za zbytečně vyhozené peníze.
Obrázek uživatelky
profil
Úryvek mě nenadchnul. Určitě si ji nekoupím, ale asi ani nepůjčím.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda