Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Deník zoufalého otce a Příručka pro zoufalé matky

12. 02. 2008 | Knižní tipy

Deník zoufalého otce

Autorka: Sam Holden
Ilustrace: Josef Fraško
Vydal: Fragment
Rok vydání: 2008
Počet stran: 348 str.
Cena: 249 Kč
Formát: 128x196 mm, vázaná


Chlap na mateřské – hotová pohroma!
Deník zoufalého otce vypráví příběh Sama, který ztratil práci a neochotně souhlasí s tím, že zůstane doma, bude pečovat o rodinu a jeho žena se vrátí zpátky do práce. Záhy však pozná, že mateřská dovolená není žádná hračka. Představa, že si bude celé dny číst noviny v parku, zatímco si jeho děti budou tiše hrát, se brzy rozplyne.

Deník zoufalého otce

Ukázka z knihy:

Začalo to v šest (opravdu teprve před čtyřmi hodinami?), když Peter spadl z postele a začal výt, což vzápětí probudilo Daisy. Instinktivně jsem se obrátil k Sally, která se na mě jenom podívala a řekla: „To je teď tvoje práce. Já se musím přichystat do práce.“ Přísahal bych, že v jejím hlase zněl podtón kruté radosti. S kalným zrakem jsem se odpotácel do Peterova pokoje a utěšoval ho.
Přitom jsem zjistil, že je celý mokrý.
„Je mokrý!“ zavolal jsem na Sally.
„Tak to budeš muset převléknout postel!“
Kruci. Na to jsem vůbec nepomyslel. Uvažoval jsem, jestli bych nemohl nechat na posteli staré povlečení. Zatímco Daisy nadále řičela ze svého pokoje, vzal jsem Petera do koupelny a umyl ho. Už by se opravdu neměl počurávat – s tím se musí něco udělat. Právě mi došlo, že já jsem tou osobou, která to bude mít na starosti. Jenže jak na to? Jak zařídíte, aby se tříleté dítě přestalo počurávat do postele? Nebudete mu dávat žádné tekutiny během posledních dvou hodin dne? To mi připadalo trochu tvrdé. Určitě existuje nějaká internetová stránka, která mi poradí. Vskutku. Naťukejte na Googlu heslo „noční pomočování“ a vyběhne vám asi dvacet tisíc devět set odkazů. Trvalo by mi věčnost, než bych je všechny prošel, ale už z krátkého nahlédnutí jsem zjistil, že řada lidí uprostřed noci bere děti na záchod. To je šílenství! Nebudu trávit zbytek dnů – nebo spíš nocí – nařizováním budíku na třetí hodinu ranní a držením spícího dítěte nad mísou. Budu se na to muset zeptat svojí matky. Nebo raději ne. Tím bych otevřel skulinku, kterou by mě okamžitě začala bombardovat „užitečnými“ tipy. A rozhodně se nehodlám radit se Sallyinou matkou. Mám pocit, že se jí nebude moc líbit moje nové postavení muže v domácnosti. To by mohlo být poprvé, co spolu budeme souhlasit.


Příručka pro zoufalé matky

Příručka pro zoufalé matky

Autor: Allison Mitchell
Vydal: Fragment
Rok vydání: 2008
Počet stran: 264 str.
Cena: 199 Kč
Formát: 144x205 mm , vázaná


Je pro vás mateřství, péče o rodinu a práce jen nutným zlem?
Dejte si během sedmi týdnů život zase do pořádku. S naší příručkou to jistě zvládnete! Poradíme vám, jak krok za krokem proměnit vaše bezútěšné dny natolik, že si je budete konečně užívat. Svůj život máte ve svých rukou!

Ukázka z knihy:

ŽIVOTNÍ NÁKUPNÍ SEZNAM
Rozhodnutí, kolik času potřebujete, se podobá nákupům víc, než si myslíte. Kolikrát jste už šla nakupovat bez příručního seznamu? Jezdíte s vozíkem po supermarketu sem a tam a nakonec se domů vrátíte obtěžkaná taškami plnými věcí, které jste vůbec koupit nechtěla. Jak nákup vybalujete a uklízíte, uvědomíte si, že nemáte nic k večeři a že vám chybí to nejdůležitější, pro co jste šla – toaletní papír. Pokud jdete nakupovat se seznamem v ruce, je mnohem pravděpodobnější, že koupíte skutečně to, co potřebujete. Ptáte se proč? Protože když jedete mezi regály, víte přesně, co hledáte. Když budeme na život pohlížet jako na cestu za nákupy, zjistíme, že většina lidí má košíky naložené různými věcmi, které nechtějí nebo nepotřebují. Proč? Protože si neudělali seznam toho, co chtějí. Většina lidí, se kterými jsem mluvila, přiznala, že mají pocit nenaplněného života. A samozřejmě si vůbec nemyslí, že mají něco pod kontrolou. Mají ze života zmatek jenom proto, že si nepromysleli, co by skutečně rádi dělali. Byli tak zaneprázdněni vším tím, co jim život přichystal, že nebyli schopni myslet na to, co by od něj chtěli oni.

Tip! Neodkládejte nenáročné práce, udělejte je hned, jakmile se objeví.



Knihy Deník zoufalého otce a Příručku pro zoufalé matky vydalo
nakladatelství Fragment.

Petra Dítětová
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !