Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Desatero bezpečného opalování

22. 05. 2014 | Péče o tělo

Před opalováním

Zaměřte se na stravu a zvyšte přísun beta karotenu, který zlepšuje odolnost kůže proti UV záření. Ochranu před volnými radikály zase zajistí antioxidanty, například vitamin C a koenzym Q.

Pokud během zimy navštěvujete solária, s příchodem slunečných dní této kratochvíle zanechte. Kombinace slunce a umělého záření v soláriích je jedna z nejhorších věcí, co své kůži můžete udělat.

Během opalování

Nejméně 20 minut před pobytem na slunci naneste na kůži dostatečné množství kvalitního opalovacího krému, který nabízí ochranu před UVA i UVB zářením. Při výběru se zaměřte na hodnotu SPF (sun protectionfactor). Ten zjednodušeně vyjadřuje násobek času, o který oddálíme spálení pokožky na slunci.

Desatero bezpečného opalováníV našich podmínkách poskytuje zdravé kůži dostatečnou ochranu SPF 20 – 30 v závislosti na fototypu. Během pobytu u moře, vysoko v horách nebo při určitých kožních problémech se spolehněte na SPF 30 a výše.

Vrstvu opalovacího krému obnovujte každé 2 – 3 hodiny. Pokud si užíváte vodních radovánek, je potřeba tento interval zkrátit. Je dobré věnovat pozornost označení krémů, ne pouze číslu ochranného faktoru. Krém označený jako water-resistant nanášejte každých 40 minut, water-proof pak každých 80 minut.

V době největší intenzity slunečního záření, mezi 10:00 – 15:00, se slunci cíleně nevystavujte vůbec. Děti do jednoho roku věku by měly být před sluncem chráněny vždy!

Nezapomeňte na možnost chránit se oděvem.
Obecně lepší ochranu nabízí oděvy bavlněné, barevné či tmavé. Naopak bílé oděvy chrání méně.

Během slunečných dnů chraňte také své oči a vlasovou pokožku, obzvlášť pokud nosíte vlasy učesané na pěšinku.

Po opalování

Po každém slunění použijte speciální přípravky určené pro péči po opalování, nehledě na to, zda je pokožka spálená – každopádně nyní potřebuje zklidnit a obnovit vlhkost.

Nejvíce vám pomůže aloe vera a panthenol, jež podporují imunitní systém a tvorbu zdravých kožních buněk, kůži hydratují a regenerují a navíc působí protizánětlivě. Hydrataci výrazně zvyšuje také olej z konopného semene.Následky spálení zmírní produkty s obsahem zklidňujících a hojivých látek (panthenol, lokální kortikosteroidy) a antioxidantů (např. vitamíny E a C).

Zdroj, foto: LékařiOnline.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Přijela jsem z dovolené a když jsem viděla, jak jsem rudá, tak jsem pro Panthenol hned běžela Smajlík) neloupu se a mám super barvu ;-)
Obrázek uživatelky
profil
Ahojky Smajlík jsem na tom stejně ;-)
opalování miluju a když je něco, jako Panthenol od Swissu, díky kterému mi opálení déle vydrží a ještě mi chrání kůži, tak je to super!
Obrázek uživatelky
profil
Ještě jsem zapomněla dodat, že mě vyhovuje asi nejvíce gel - protože skvěle chladí ;-)
Obrázek uživatelky
profil
Důležité je taky používat přípravky po opalování. Mě nejvíce pomohl Panthenol od Swissu. Konečně jsem nebyla červená, neloupala jsem se a ještě super chladí ;-)
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda