Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Desatero přežití Silvestra

31. 12. 2019 | Zajímavosti
Každá si přejeme být královnou noci, mít sílu tančit až do rána a druhý den se cítit jako bychom právě přijely z lázní. Tak pohádkový závěr silvestrovské noci vám logicky zaručit nemůžeme, jak ale přivítat Nový rok s grácií a ráno se nebát podívat do telefonu ani do zrcadla, o tom něco víme. Takže?

1.     Vyspěte se do zásoby.

Dodržovat kvalitní spánkový režim aspoň několik dní před silvestrovskou party je základ. Stačí, když svému organizmu dopřejete pravidelnost a v říši snů budete trávit osm hodin denně. Jednu probdělou noc ještě zvládnou vaše tělo a hlava ustát, ale kdyby to měla být třeba třetí, pátá v pořadí, můžete dostat „výchovnou“ lekci, zrovna ve chvíli, kdy se vám to bude nejméně hodit.

2.     Udělejte si slavnostní celý den.

Nemyslíme tím popíjení bublinek od rána. Ale taková procházka v přírodě, aromaterapeutická vana a masáž nebo domácí beauty session s kamarádkami jsou přesně ty aktivity, které vám udělají dobře na duši a uchovají energii na později. A když už jsme zmínili ty vůně – citrusy, jehličnany, rozmarýn, zázvor a máta peprná vás můžou během večera skvěle povzbudit. Stačí lahvička esenciálního oleje do kabelky a inhalovat, když je potřeba.

ohňostroj3.     Najezte se.

Zaměřte se na jídlo s vlákninou, bílkovinami, elektrolyty a Omega-3 mastnými kyselinami. Když začnete den ovesnými vločkami s farmářským jogurtem, k obědu si dáte lososa s quinoou a salátem, ke svačině ovoce a večer hustý domácí vývar, máte vyhráno. Hlavně proboha žádné pečivo a smažené brambůrky! Pokud tedy nechcete celou noc řešit nadýmání.

4.     Nepřepalte začátek.

Prostě nepřepalte. Každý máme jinou tělesnou hmotnost a spalování a není žádná ostuda, když nedržíme s ostatními tempo. I na Silvestra.

5.     Pijte jen kvalitní alkohol a mixujte opatrně.

Chystáte-li se do dobrého koktejl baru, nestyďte se zkonzultovat s barmany váš drinkový plán. Rádi vám na základě vašich chutí a preferencí poradí, jak a kdy přecházet mezi jednotlivými druhy alkoholu a které kombinace během jedné noci vůbec nezkoušet. Ideální je zůstat u jednoho, ale známe to. Je přece Nový rok. Pokud slavíte doma, raději si toho kupte méně, ale v lepší kvalitě.  

6.     Pijte jen kvalitní nealko.

Na všem, co si dáte během večera záleží. Káva a energetické drinky se vůbec nedoporučují, i když je to první řešení, po kterém saháme, když se nám začíná chtít spát. Raději se běžte projít na vzduch, dejte si sklenici vody, pomerančový fresh anebo tonic.

7.     Hydratujte.

Ještě jednou voda. Pijte ji. Každou chvíli. Celou noc. Alkohol způsobuje dehydrataci a vaše tělo potřebuje neustále ředit a odvádět všechno, co do něj normálně nepatří. Druhý den vám samo řekne, jak moc jste byli důslední.

8.     Zakažte si sociální sítě.

Dřív jsme si koledovali o ostudu, když jsme během nočních party telefonovali svým bývalým i možným budoucím partnerům, dnes na nás těch nástrah číhá mnohem víc. Pro tuhle noc zapomeňte na sociální sítě a nechte sdílení radostných momentů na jindy. Nic vám neuteče. A dobrý obraz, který si pracně budujete na Facebooku, by naopak mohl utéct hodně rychle.  

9.     Než si lehnete do postele.

I kdybyste byla ve stavu, že vám nejdou sundat lodičky, seberte poslední zbytky sil a dejte si v koupelně proceduru, bez které by si váš organismus neodpočinul. Sprcha, odlíčit, nanést hydratační krém, sklenicí vody zapít vitamíny a k nim ideálně přidat ještě ostropestřec, který je skvělou medicínou pro regeneraci jater.

10.   Dobré ráno v novém roce.

Horká voda s medem a citrónem, česneková polévka, pozdrav slunci... A šťastný nový rok!

Zdroj: Schweppes


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles