Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Desatero při alergické rýmě v těhotenství

26. 04. 2013 | Těhotenství

Další zima je zdárně za námi, což znamená, že po roce opět přichází nádherné jaro.Anebo ne? To záleží především na tom, zda-li jste alergik trpící konkrétně alergickou rýmou. Vše se ještě dodatečně komplikuje, pokud jste žena a čekáte potomka. Období nejintenzivnější koncentrace pylů, hmyzu a dalších látek, na které by váš imunitní systém mohl zareagovat vyhlášením poplachu, totiž právě začíná.


Na následujících řádcích naleznete, na co byste si měla dát pozor, pokud jste alergička a plánujete otěhotnět nebo vám právě vyšel pozitivní těhotenský test.

„Rozhodně však není nutné panikařit. Naopak, je nezbytné zachovat si klidnou hlavua neudělat klíčovou, ale častou, chybu – přerušit běžící protialergickou léčbu. Jenže mnoho žen, které otěhotní, se kvůli obavám z nežádoucích účinků léků právě tohoto nebezpečného omylu dopouští.Často bez konzultace s odborníkem.To může způsobitzhoršení onemocnění i jeho projevů,“ upozorňuje přední český alergolog Doc. MUDr. Petr Čáp, Ph.D., z Nemocnice Na Homolce.

Desatero při alergické rýmě v těhotenstvíDesatero při alergické rýmě

v těhotenství

1. Měňte ložní prádlo jednou týdně a perte jej při teplotě minimálně 60 °C.
2. Je-li to možné, pořiďte si protialergické ložní prádlo.
3. Používejte matracový chránič.
4. Odstraňte z pokojů koberce.
5. Utírejte prach z nábytku dvakrát týdně.
6. Vytírejte podlahy na vlhko.
7. Ošetřete mrazem plyšové hračky (nejlépe v mrazničce při teplotě minimálně – 15 °C).
8. I venku se snažte vyhýbat alergenům, na které jste přecitlivělá.
9. Dodržujte léčebný režim doporučený vaším alergologem.
10. Pokud ještě nejste těhotná, naplánujte si početí tak, aby 1. trimestr těhotenství proběhl v období, kdy je nejméně alergenů, tedy na podzim nebo v zimě. Nebudete tak na začátku těhotenství muset užívat protialergické léky a v době, kdy začne pylová sezóna, již bude vývoj plodu ukončen.

Autor: Doc. MUDr. Petr Čáp, Ph.D.
z Ambulance alergologie a klinické imunologie
Nemocnice Na Homolce

Zdroj, foto: GSK


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je to jeden z mála přípravků, možná jediný, který se dá běžně užívat v těhotenství a miminku se nemůže nic stát. Smajlík

Teď jsem nakoupila dopředu, i když rýmu nemáme - ťuk, ťuk, zatím dobrý! - kvůli soutěži o zájezd pro dva na Mauricius a foťáky, jen nevím, jak to zařídit s mrňousem, kdybychom náhodou vyhráli... zájezd je pro dva.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles