Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Desatero zdravého hubnutí

13. 08. 2010 | Diety

Neúprosná statistika zní, že u nás je 25 % mužů a dokonce 36 % žen otylých.. Mnohé výzkumy potvrzují, že obezita je stav výživy a důsledek životního stylu, který má dříve či později vážné zdravotní následky. Chcete-li zhubnout, nemusíte držet žádné drastické diety, ale stačí celkově změnit své stravovací návyky: 

1. Vyhněte se rafinovanému cukru, čokoládám, sušenkám, sladkým limonádám a coca-cole. Pokud nedokážete chuť na sladké ovládat, dopřejte si čerstvé nebo sušené ovoce. Bílé pečivo nahraďte pečivem celozrnným, do jídelníčku zařaďte celozrnnou rýži či těstoviny, domácí moučníky připravujte s celozrnnou moukou. Výrazně omezte smažené pokrmy, uzeniny a tučné mléčné výrobky.

2. Omezte solení, neboť sůl zadržuje v těle vodu a přispívá k nárůstu hmotnosti. Po slaných jídlech se zvyšuje chuť na sladké.

3. Ke každému pokrmu konzumujte zeleninový salát, neboť látky obsažené v zelenině napomáhají správnému trávení a podporují metabolismus.

4. Jezte v klidu a pomalu. Nemusíte dojídat vše, co máte na talíři. Nepřejídejte se, jezte jen , když máte hlad a nedopusťte, aby se hlad stal pouze vzdálenou vzpomínkou a přejedenost trvalým stavem.

5. Je bohužel častým zlozvykem, že jíme pouze dvakrát denně, a to velmi vydatně. Naučte se jíst menší porce čtyřikrát až pětkrát denně přibližně každé tři až čtyři hodiny. 

6. Snažte se pročistit si organismus, využijte pročišťovací čaje, přírodní prostředky na podporu jater, jednodenní půsty či návštěvy sauny.

7. Hubnout můžete i ve spánku. Mnozí lidé s nadváhou mají velmi nízké hodnoty růstového hormonu v krvi, protože jejich podvěsek mozkový není správně aktivován. Američtí biochemici nabízejí až zázračný tip: před ulehnutím ke spánku snězte jednou sousto masa, ryby nebo drůbeže (asi 30 g) společně s citronem nebo citronovou šťávou. Účinnou variantou je i vypití nápoje připraveného ze dvou lžiček jablečného octa a skleničky vody.

8. Každý den si dopřejte trochu pohybu. Pokud nemáte čas na sportovní aktivity choďte více pěšky, vytáhněte častěji vaši rodinu na výlet či na procházku. Zvolíte-li trochu ostřejší tempo, tím lépe. 

9. Od potravinových doplňků a dalších prostředků na hubnutí nečekejte zázraky, neexistuje výrobek, který by vám pomohl zhubnout a svojí váhu dlouhodobě udržet. Uvědomte si konečně tvrdou realitu, že cílem reklamy na „zázračné“ produkty na hubnutí je zisk z prodeje, a ne péče o vaše zdraví.

10. Myslete pozitivně, každý večer před spaním si představujte, jak máte krásnou štíhlou a pevnou postavu. 

Jarmila Mandžuková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkČlánek je výborný, ale hubnout je těžké. Těžké je zbavit se těch špatných návyků
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles