Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Deštivý den = relaxační pyžamový den

16. 07. 2014 | Vaše příběhy
Na některých dámských serverech jsem se již několikrát dočetla, že mnoho žen, zvláště ty v produktivním věku, tudíž pracující, si nejvíce o vánočních svátcích užívá pocitu volna o prvním vánočním svátku po Štědrém dni. Veškerý hon a chvat je již za nimi, rodina má co jíst nejméně ještě v tomto dni a pokud možno, nikam se nejde a lze celý den strávit v nádherném klidu s knihou v ruce nebo u televize.

Pokud nejsou malé děti, lze to vylepšit ještě tím, že manželka může spát ráno do kdy je libo, pak jí ohleduplný manžel přinese snídani až do postele /nejlépe snídani „na vidličku“/ a ona se nejen nemusí líčit, oblékat a zdobit, ale - chce-li - může zůstat celý den v pyžamu a lehkém župánku. Nakonec po celoročním a zvláště předvánočním shonu si to jistě každá zaslouží.

Tím, že žiji singl, jen se svým pejskem, si tu snídani musím připravit sama, ale to vůbec nevadí. U důchodců je skvělé, že mohou víceméně využívat volný čas dle libosti, mám-li chuť - jsem v noci dlouho vzhůru, příp. chce-li pejsek ven, čekám na něho a třeba dvě hodiny lelkuji u PC. A potom lze spánkový deficit dohnat a spát třeba celé dopoledne. Toho si velmi vážím, tohle by mi žádný manžel neumožnil. A protože máme u nás v poslední době opravdu „aprílové počasí“ - dva tři dny nádherně slunečno a teplo, pak náhle ochlazení a déšť, nebo jen šedivo a pošmourno, taky si občas udělám takový příjemný den.

pyžamový denSice ne zrovna v pyžamu, ale v domácím sametovém kalhotovém oděvu a chci-li ušetřit na topení, ještě v teplém županu. Ráno se pejsek vyvenčí sám, pak dostane snídani, já posnídám něco sladkého a „světe, zboř se“! Nic nemusím a je jen na mé dobré vůli, zda budu iniciativní nebo líná jako „poleno“. A ta svoboda v rozhodování je jednou z nejpříjemnějších věcí a jsem za tuto možnost vděčna. Ještě mi zbylo pár knih z mé knihovny, které jsem dosud nečetla, nebo se vracím k těm, které jsem četla před rokem v parčíku na lehátku pod větvemi oleandrů. Protože krátkodobá paměť už moc dobře neslouží, většinou si toho příliš nepamatuji z té které knihy a nevadí mi, přečíst ji znovu. Mohu se přesunout z pelíšku v ložnici na pohodlný gauč, snídani si rozprostřu na dřevěný stoleček, určený k jídlu na posteli, pustím si hezkou hudbu nebo TV. Pejskovi stačí moje přítomnost a plné bříško, nanejvýše ulehne k nohám a zahřívá mi je. Většinou ale v tyto odpočinkové dny pracuje pilně myčka i pračka, abych přece jen neměla výčitky svědomí. Myčku mohu vyprázdnit i příští den a těch pár věcí z pračky je pověšeno během cesty na WC. K jídlu stačí zbytky z lednice, kupř. i třikrát denně po dvou krajících dobrého chleba, pokaždé s něčím jiným, nebo vaječná smaženice či hemenex - jsou v tento den dostačující a málo pracné. Pak sice vyjedu ven s pejskem a provedeme ten okruh, o němž jsem již psala, tudíž já jedu krokem a při čekání na hafánka si ještě čtu a on se proběhne, vyvenčí a spokojenost je na obou stranách.

 Po poledni je pochopitelně nutno dodržovat SIESTU, a to pokud možno vleže a přemýšlet o „nesmrtelnosti brouků“ se zavřenýma očima. Jestli si ještě chvíli čtu, stejně mi brzy kniha vypadne z ruky, vždyť spánek je na celém světě nejsladší /a to nejen v pohádkách/. Večer, když se setmí, se může pejsek opět proběhnout sám, nebo si jen přehodím lehkou bundu a oběhnu s ním jeden úsek, ale to mohu i nemusím - a to je právě  to krásné. Opět záleží jen na mně, jaký druh kultury si zvolím pro delší zimní večery, mohu si číst i koukat na TV, mohu usednout k PC, dozvědět se něco nového a přitom stáhnout nějaký hezký film, nebo si vzít laptop na kolena do pelíšku, pustit si film či něco z YOU TUBE a u toho „štrikovat“ - naprostá svoboda rozhodování. Zda budu večeřet, či nikoliv - je čistě moje rozhodnutí a ten krásný pocit, že nikdo nečeká, až ho obsloužím  /předem uvařím a připravím talíře a pak je zase odnesu/, to jsou pocity k nezaplacení. Vím, že to máme zařízeno i v důchodovém věku každý jinak a snad jsem se ke stáří stala poněkud sobeckou, ale toho, co mi nebylo dopřáno po celý můj život - si převelice vážím. Nikdy jsem nepřála manželovi nic zlého, nakonec jsem v posledních létech byla mimo jiné i ošetřovatelkou a snažila se skloubit dojíždění za prací se všemi povinnostmi vdané ženy, ale musím se přiznat, že takhle krásně bych se s žádným mužem neměla. Někdo naříká, že neumí nebo by neuměl žít sám - ale to je přece nádhera, být svou paní s volností a svobodným rozhodováním a to nejen o prvním svátku vánočním. Skoro lituji ty upracované maminky, které si tohle mohou dovolit snad jen jednou ročně, příp. na dovolené /ale je jich hodně, jež i na dovolené vaří, uklízejí ap./.

Tudíž - pokud je osud trochu spravedlivý, měl by umožnit všem ženám aspoň v důchodovém věku, aby měly buďto nadmíru uznalé manžely - gentlemany, anebo uměly žít samy  /ale to neznamená osaměle/. Velmi se totiž divím těm, které zase hledají někoho, koho by mohly opečovávat, obskakovat a snášet mizerné nálady mnohdy nerudných dědoušků. Takové ženy si pak nemohou dovolit ani jeden volný a klidný „pyžamový den“ v roce. 


MartaB - čtenářka
ChytráŽena.cz
článek vyšel také na webu autorky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil

no comment Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
bože můj.........Smajlík
sama bych nechtěla být...copak jsou všichni muži stejní ?....taky záleží na ženě , nadarmo se neříká že muž je vizitkou své ženy !!!
Obrázek uživatelky
profil

já chápu, že ve vícečlenné domácnosti to lze hůře realizovat, ale aspoň jednou měsíčně by si každá žena měla vybojovat celý den jen pro sebe.
Jak píše AničkaF. - nám "singl" jen s pejskem, se to dobře mluví, ale domnívám se, že většina z vás, ještě vdaných - by si v případě ovdovění /nedej bože/ velmi rozmyslela uvázat si na krk dalšího chlapa /spíše cizího protivného dědka/.Na toho svého po mnoha létech jste si již zvykly i s jejich chybami - nakonec, kdo je nemá ?
Ale je opravdu krásné, žít sama - to neznamená být osaměláSmajlík-ženy mají vždy dost práce i zálib, to jen chlapi se v důchodu nudí. Jak si to zařídíme, takové to máme, MŮŽEME, ALE NEMUSÍME Smajlík
Já jsem kupř. dnes přehnala pobyt v bazénu na slunci a plavání, domů jsem taktak došmajdala a bylo mi šoufl i od žaludku a od střev. Tak jsem jen vyvenčila hafánka a odpoledne proležela s mokrým šátkem na hlavě a nyní sním kousek chleba se sýrem - mohla bych si to dovolit u chlapa,který neumí vařit? Zřejmě NÉÉÉ Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Marti,ted jsem dočetla tvůj bezva článek,pěkně jsi mě naladila na zítra.Muž jde do práce a já si ten pyžámkový den udělám.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Naprosto s tebou souhlasím.Já jsem to pár krát zkusila,ale vždy jsem to za krátkou dobu utla.
Oskakovat chlapa-většina vychcánků.
Teď jsem 20let sama a vyhovuje mě to.Asi jsem měla smůlu na muže nebo je vina ve mě.A to je dobřeSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles