Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Děti, hurá do ZOO !

30. 05. 2008 | Zvířátka
Tento víkend bude ve většině  zoologických zahrad věnován dětem.

1. června

Mezinárodní den dětí


ZOO Olomouc

Již v sobotu 31.5. začíná  na dětském hřišti Dětský den  v zoo v 10.00 h. Program plný her a soutěží. Odpoledne ve 14.00 h  na horní terase pod vyhlídkovou věží začíná Dětský den.

V neděli 1.6. je možné přijít do ZOO ZDARMA, pokud  odevzdáte před zoo vysloužilý elektrický spotřebič (žehličku, vysavač, konvici) v rámci akce "Do zoo za starý elektrický spotřebič".

Zoologická zahrada očekává v této době také  příchod letošního stotisícího návštěvníka.  Na toho, kdo se jím stane, čeká volný vstup do zoo, dalších deset volných vstupenek a nabídka prohlídky zákulisí zoo s možností kontaktu s některým z vybraných zvířat.
 
Více informací se dozvíte také na oficiálních webových stránkách ZOO Olomouc


ZOO Děčín

Více než pět set lidí se v sobotu vydalo do děčínské zoologické zahrady. Den dětí pojatý jako Žabí karneval sliboval mnoho zajímavého. Zoo DěčínNejvětším lákadlem bezesporu byla show s obřími mýdlovými bublinami nebo pohádka O zakleté princezně v podání Divadélka Bublinka. "Zajímavé soutěže pro děti přichystal také sbor dobrovolných hasičů z Benešova nad Ploučnicí. Děti mohly shazovat proudem vody piramidu z pechovek a také porážet kuželky hasičskou hadicí," uvedla Ing. Dagmar Floriánová z Centra návštěvnických služeb. Při křtinách zvířat dostal tentokrát jméno malý čtrnáctidenní sameček lamy krotké.  Návštěvníci ho pojmenovali flíček, podle jeho pěkného zbarvení.
Další akce děčínské zoologické zahrady se bude konat již v pátek 6. června. Půjde o speciální akci nazvanou Noc snů. Ta je určena pouze handicapovaným a chronicky nemocným dětem.
 
Foto:  Alena Houšková  

Více informací se dozvíte také na oficiálních webových stránkách ZOO Děčín.



ZOO Jihlava

Na neděli 1.června připravila Zoologická zahrada ve spolupráci s ČSOP Jihlava a školami kraje Vysočina pestrý program pro všechny návštěvníky. Hlavním tématem budou opět obojživelníci (Zoo Jihlava se podobně jako ostatní zoologické zahrady letos oficiálně zapojila do mezinárodní kampaně „Amphibian alarm“ aneb „Žáby bijí na poplach“- více informací o kampani na www.zoojihlava.cz - Amphibian Alarm) a proto také všechny soutěže a hry se budou držet tohoto tématu. Členové ČSOP vysvětlí zájemcům jak obojživelníky chrání profesionálové a skupiny žáků z různých škol si připravili celu řadu uzajímavých aktivit a rukodělných činností, které budou předvádět na stanovištích v areálu Zoo. Žáci ZŠ z Ledče nad Sázavou a ZŠ T.G.Masaryka z Moravských Budejovic nacvičili několik divadelních představení, které se uskuteční na pódiu v Africké vesnici Matongo.

Program divadelních představení:
10:00 -  pohádka "O Žábě Márince"  (ZŠ TGM , Moravské Budějovice)
10:30 -  Žabí konference (ZŠ TGM , Moravské Budějovice)
11:00 -  pohádka "Kvak a Žbluňk" ( ZŠ Ledeč nad Sázavou)
12:00 -  pohádka "O Žábě Márince"  (ZŠ TGM , Moravské Budějovice)
12:30 -  recitál "Leze žába po blátě" (ZŠ TGM , Moravské Budějovice)
13:00 -  pohádka "Kvak a Žbluňk" ( ZŠ Ledeč nad Sázavou)
13:45 -  Žabí konference (ZŠ TGM , Moravské Budějovice)
14:00 -  recitál "Leze žába po blátě" (ZŠ TGM , Moravské Budějovice)
14:30 -  pohádka "Kvak a Žbluňk" ( ZŠ Ledeč nad Sázavou)

Více informací se dozvíte také na oficiálních webových stránkách ZOO Jihlava.


ZOO Praha

Bohatý program Dne dětí v Zoo Praha 1. června

TATU
Zoo PrahaV neděli 1. června oslaví gorilí sameček Tatu (viz. foto) z pražské zoo své první narozeniny - spolu s dětmi v rámci jejich svátku Dne dětí. Je pro něj připraveno narozeninové překvapení, které jistě ocení nejen on, ale i ostatní  obyvatelé gorilího pavilonu – velké banánové trsy dovezené speciálně přímo z Afriky. Narozeniny slavíme v 11 hodin u pavilonu goril.
Popřát mu, mimo jiné, přijde herec Jiří Macháček, jeden z vypravěčů „Pohádek o zvířátkách ze zoo“ – toto právě vydané CD ze Supraphonu zde bude pokřtěno. Výtěžek z prodeje alba bude věnován pražské zoo.
Narozeninovou akci zpestří taneční a hudební vystoupení africké skupiny batocu.

ŽÁBY BIJÍ NA POPLACH
Program ve vzdělávacím centru bude věnován kampani „Žáby bijí na poplach“. V poledne budou vyhlášeny výsledky soutěže školních projektů s tématem kampaně.
Ve 14 hodin zde proběhne vernisáž výstavy obrázků obojživelníků českých a senegalských dětí za účasti velvyslance ČR v Maroku MUDr. Tomáše Buřila, zástupců Ministerstva zahraničí a České zemědělské univerzity v Praze.


KŘTINY KLOKÁNKA U JEHO VÝBĚHU A CVIČENÍ V DIVADÉLKU ARCHA
Ve 13 hodin proběhnou křtiny klokana Bennetova, jehož kmotrem se stane Olga Šípková, patronka chovu. Ve 14 hodin si v divadélku Archa můžete zacvičit s dětmi z Family fitness Olgy Šípkové. Navíc bude pro všechny šikovné děti připravena „Hopíkova klokaní stezka“ kde si mohou zařádit jako gorilka Tatu nebo zaskákat jako klokan.

Více informací se dozvíte také na oficiálních webových stránkách ZOO Praha.




Hana Houbičková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moc ráda chodim do ZOO a az budou deti, tak tam budem chodit urcite este castejc.
Obrázek uživatelky
profil
bezva nápad,v ZOO je to stejně fajn jak pro děti tak dospěléSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Tak tohle se mi opravdu líbí!! Jen doufám, že budou maminky mít čím žehlit. V každém případě to je lepší, než staré spotřebiče házet do popelnic.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles