Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Děti slavily svůj svátek s Nadací Naše dítě

6. 06. 2008 | Výchova
Nadace Naše dítě spojila oslavu nedělního svátku dětí se snahou ochránit děti před týráním a zneužíváním.

V rámci kampaně s názvem „Dejme týrání dětí červenou kartu!“ se včera desítky dětí a rodičů sešly před Palácem Flora, aby vyjádřily podporu nadaci v boji proti bezpráví páchaném na dětech. Kampaň nadace má za cíl ochránit děti a upozornit veřejnost na formy psychického a fyzického týrání dětí a na problematiku komerčního sexuálního zneužívání nezletilých. Kampaň v pražském Paláci Flora pokračuje až do konce letošního června.

Nadace Naše dítěV naší zemi jsou tisíce dětí týrány a zneužívány vlastními rodiči, blízkými z rodiny nebo lidmi ze svého okolí. „Odhaduje se, že až 40 tisíc dětí ročně je v Česku týráno, vloni dokonce u dvaceti dětí skončilo týrání smrtí, a to považujeme za obrovskou tragedii, která by se nikdy neměla opakovat,“ říká ředitelka  Nadace Naše dítě Zuzana Baudyšová.

Jsme rádi, že s dětmi můžeme slavit jejich svátek a snad s pomocí dobrých lidí a osvěty šířené kampaní pomůžeme snížit počty dětí, kterým je ubližováno,“ dodává Zuzana Baudyšová.

Průvodkyní nedělním programem pro nejmenší i jejich rodiče byla moderátorka a zpěvačka Zora Jandová. V rámci zábavného odpoledne zpívala s dětmi oblíbené písničky, učila je mluvit havajsky a rozdávala dárky v napínavých soutěžích. „Každý jedinec by si měl uvědomit, že má zákonnou povinnost oznámit jakýkoliv případ týrání dětí. Nemůžeme si myslet, že to, co se děje u sousedů, se nás netýká. Naopak, právě každý z nás může pomoci,“ vyzvala Zora Jandová.

Nadace Naše dítěSympatické televizní rosničky, Radka Kocurová a Lucie Váchová, zařídily pro první červnový den krásné slunečné počasí. „Děti se skvěle baví a to je na oslavě to nejkrásnější. Jsem ráda, že oslava také zároveň pomůže a přináší naději těm dětem, které se tady s námi dnes radovat nemohou,“ řekla patronka kampaně Radka Kocurová.

Ke kampani se připojily také další známé tváře. Herec Daniel Bambas, účastník SuperStar Michael Foret nebo herečka a maminka Alice Bendová.
„Od té doby, co máme malého Vašíka, jsem ohledně týrání dětí ještě mnohem více citlivá, než dříve. Každý by si měl uvědomit, jak je důležité oznámit, když zjistíte, že je některému dítěti ubližováno a nedělat, že to bezpráví nevidíte,“ řekla na podiu Alice Bendová, kterou doprovodil manžel se synem Vašíkem. „Podpořit aktivity Nadace Naše dítě je pro mě naprostou samozřejmostí a jsem rád, že mě paní Baudyšová oslovila. Osudy dětí mi nejsou lhostejné a nadaci držím pěsti v boji proti ubližování dětem,“ doplnil Alici její seriálový kolega Daniel Bambas.

Nadace Naše dítě



















Ke kampani se každý může připojit zakoupením červené karty s píšťalkou. Červená karta říká STOP násilí páchanému na dětech, podobně jako červená karta za nečistou hru ve fotbale. Na červené kartě Nadace Naše dítě je uvedeno Desatero dětských práv a zároveň i Desatero rodičů. Balíčky s kartou a píšťalkou jsou za 30 Kč prodávány dobrovolníky v pražském Paláci Flora do konce června 2008. Zakoupením karty s píšťalkou přispíváte na pomoc týraným dětem.

Více informací naleznete na oficiálních webových stránkách Nadace Naše dítě.


Hana Houbičková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !