Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Detoxikace organismu, zn. snadno a rychle

10. 02. 2015 | Péče o tělo
Alespoň jednou za rok bychom měli svému organismu dopřát očistu a vlít mu do jeho buněk novou energii. Nevhodná strava, stres, únava, to vše se podepisuje na naší celkové náladě a tělesném stavu. Přírodní detoxikace je ideálním prostředkem, jak po zimě dodat tělu novou sílu.

Detoxikací se myslí celková očista těla, předcházení nemocem, odstranění toxických látek, vypořádání se se zažívacími problémy jako je zácpa, nadýmání, pocit plnosti, předcházení únavě nebo stresu. S detoxikací není dobré začínat, pokud zrovna prožíváte těžké životní období, kdy se více stresujete nebo se potřebujete soustředit (např. rozchod, zkouškové období). Ideální doba je týden až dva.

Začněte u jídla a pítí

Dobré je začít dodržováním správného pitného režimu. Ten dokáže s tělem udělat „zázraky“. Pijte, pijte a pijte. Především čistou vodu během celého dne. Dopomůžete tak Detoxikace organismu, zn. snadno a rychlevyplavení množství látek, které v těle nemají být. V období detoxikace pijte i 3 litry vody denně. Ráno si do vody dávejte vymačkaný citron. Spravíte si tak zažívání. Káva by se v době detoxikace měla úplně vynechat. Kromě čisté vody je ideální také zelený čaj, který obsahuje rostlinné antioxidanty, napomáhající k celkové detoxikaci a regeneraci.

Po správném pitném režimu je také důležité změnit stravovací návyky. Kachnu a svíčkovou si nechejte na jiné období a do svého jídelníčku zařaďte opravdu hodně zeleniny. Především pak listovou (špenát, kapusta…) ta dopomůže tělu zbavit se toxických látek. Další zásadní potraviny by měly být pohanka a jáhly, které budou dobrou zavářkou do polévek, nebo z nich můžete připravit teplé přílohy, kaše nebo studené saláty. Naprosté tabu by v době detoxu měly být veškeré uzeniny, tučné nebo červené maso. Jezte spíše ryby např. pstruha nebo tresku.

Vsaďte na chlorellu

Ideálním doplňkem stravy je chlorella. Ta se začala masivněji používat po druhé světové válce, kdy lékaři hledali vhodný prostředek pro celkovou detoxikaci obyvatelstva v Japonsku. Sladkovodní řasa chlorella patří k zeleným potravinám s velkým obsahem vázaných vitamínů a minerálů. Ze všech potravin obsahuje také největší podíl zdravého chlorofylu a patří k bohatým zdrojům beta-karotenu. Vhodná je také pro lidi, kteří mají bezlepkovou dietu.

Při očistě organismu je ze zelených potravin ideální též mladý ječmen. Hlavním detoxikačním orgánem jsou játra. K ochraně jaterních buněk je možné užívat ostropestřec mariánský, například ostropestřecový olej. Na podporu vstřebávání potřebných vitamínů a minerálů i na podporu látkové výměny je možné užívat přípravky obsahující Aloe Vera, například ve formě čisté neředěné šťávy z gelu z vnitřku listů.

Zdroj, foto: Prozdravi.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak já jsem si tree3chlorellu taky moc oblíbila. Mě zaujala hlavne složením s kurkumou o které vím, že je protizánětlivá a výsledky jdou znát ;-)
Obrázek uživatelky
profil
Detox je perfektní! Hlavně, když se člověk cítí pořád plný a nafouklý. V tomhle mě tree3chlorella moc pomohla. Teď se cítím fajn a doporučuji všem. Obsahuje taky zelený čaj a ten je sám o sobě skvělý na hubnutí, takže jsem moc ráda.
Obrázek uživatelky
profil
Mě na detox byla doporučena chlorella. Sice jsem jich pár vyzkoušela, ale hrozně mi vadilo, že jich musím za den tolik sníst. Teď jsem vyzkoušela Tree3chlorellu a ta je super! berou se jen dvě za den. což nejde zapomenout a ještě navíc obsahuje kurkumu, kterou jsem jinde nenašl.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles