Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Detoxikace těla pomáhá otěhotnění

30. 07. 2014 | Těhotenství
Většina žen si myslí, že když přestanou brát antikoncepci, začnou jíst dle sebe zdravě, věnovat se bylinkám a podobně, brzy otěhotní. Ale často zapomenou na jednu z nejdůležitějších věcí a to je očista střev a jater. Výživový specialista  vysvětlí, jak to funguje a jak správně tělo detoxikovat, aby bylo připraveno na nejdůležitější okamžik v životě ženy.

Základem lidského zdraví je zdravá strava a správně fungující tlusté a tenké střevo. Většina žen však dnes má bohužel sedavou práci, málo se hýbají a tím pádem se zpomaluje i peristaltika neboli pohyb střev. Je přirozené, že se střeva zanášejí, ovšem je nezbytné je minimálně jednou za rok pořádně vyčistit a průběžně dodržovat jednoduché zásady detoxikace.

Vnitřní očistu spousta lidí podceňuje, přitom právě střeva a hlavně játra fungují jako filtr, který je nutno pravidelně čistit, jinak naše tělo přestane fungovat. A ani jejich návrat do původního zdravého stavu pak není jednorázovou záležitostí. To, jak si střeva a játra po celý život zanášíme pak nelze napravit jedním měsícem, trvá to mnohem déle.

červená řepaJak se vyznat v potravinách

Očista střev pak může probíhat dvojím způsobem, přičemž jeden ale navazuje na druhý. Detoxikace mechanická spočívá v tzv. hydrocolon terapii neboli v odborném výplachu tlustého střeva. Dávno se nejedná o nijak nepříjemnou záležitost, jak si mnoho lidí myslí a tato metoda má své kořeny už v kultuře dávných civilizací.

Na mechanickou detoxikaci ovšem musí nezbytně navázat ta biochemická. Jedná se o dlouhodobý styl života, kdy se naučíte správně jít i pomáhat tělu dobře trávit. Velkými pomocníky vám rozhodně budou extrakty z grepového jadérka, červené řepy, petržele, ostropestřce mariánského, z pampelišky a rovněž kurkuma obsažená například v koření kari či rozemleté lněné semínko, které si můžete přidat v podstatě do každého jídla.

Na druhou stranou jsou však potraviny, které tělo notně zanášení a to jsou všechny potraviny obsahující rafinovaný bílý cukr, mléčné potraviny a velké míře rovněž maso a uzeniny. Maso obecně doporučuji jíst jednou za dva dny, nebo maximálně jednou denně, mléčné výrobky z kravského mléka pak maximálně třikrát týden a to ještě nelépe v podobě bílého jogurtu či zakysané smetany, lepší je nahradit produkty z mléka ovčího a kozího.
Příjemně si své tělo vyčistíte také zeleninovými šťávami, které si můžete koupit v obchodech se zdravou výživou anebo si je můžete doma sami odšťavnit. Ideální a podle odborníka velmi chutná je kombinace červené řepy s jablkem. Ale nejlepší je dělat šťávy z co nejširšího spektra druhů zeleniny. To je pak pro tělo nejvíce očistné a regenerační.

Hloubková očista jater je jednoduchá

Na očistu střev pak navazuje neméně důležitá očista jater. Hloubkově si ji dopřejte alespoň také jednou za rok. Nejedná se o nijak drahou metodu, bude vám stačit elektrická nahřívací podložka, olivový olej a citronová šťáva. Probíhá to pak tak, že jeden den nic nejíte, pijete jen zeleninové šťávy – nejlépe jablko s červenou řepou, které jsou vhodná právě pro detoxikaci jater. Večer a druhý den ráno si dáte projímací minerálku a opět zeleninové šťávy. Následující den pak si pak od 14 do 19 hodin nahříváte elektrickou podložkou pravou část místa pod hrudníkem, kde jsou játra a mezi 19 a 20 hodinou se snažíte postupně vypít 100- 200 ml olivového oleje s čerstvě vymačkaným citronem nebo grepem. Druhý den si dáte opět zeleninové šťávy a lehce začnete jíst, ovšem žádné mléčné výrobky ani maso.
Pokud se do těchto jednoduchých technik pustíte, zjistíte, že vám dělají velmi dobře, budete se cítit lehčí a vaše tělo se vám odvděčí, třeba právě vytouženým otěhotněním.

5 rad, jak mít čisté střevo a játra po celý rok:

1. Každé ráno si dejte do sklenice vody extrakt z grepových jadérek
2. Do jídel přidávejte rozemleté lněné semínko
3. Do jídelníčku přidejte tzv. zdravé oleje, jakými jsou lněný nebo makadamový
4. Při skladbě svého talíře myslete na to, že by v něm měla být vždy z 1/2 zastoupena zelenina, z 1/4 bílkoviny a z 1/4 sacharidyIng. Martin Škába
5. Začněte si dělat zeleninové šťávy, jsou zdravé, chutné a v létě mají i ochlazující efekt!



Autor: Ing. Martin Škába
Výživový specialista
www.skaba.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !