Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Detoxikační dieta pročistí tělo

1. 02. 2011 | Péče o tělo
„Tentokrát jsem si dala novoroční předsevzetí už před Vánoci – nepřibrat,“ prozradila mi u novoročního přípitku kamarádka. Bohužel ale zapomněla, že nejen talíř cukroví, ale i pár skleniček alkoholu dokáže zamávat s figurou. A navíc s játry. Proto ji teď kromě příliš těsných kalhot trápí i špatné svědomí. A určitě nejen ji… Pokud jste na tom podobně, zbystřete svůj ovíněný zrak a čtěte dál.    

Vánoce jsou s přehledem nejoblíbenější svátky v roce. Kdo by pak dokázal odolat a nedodat té poklidné atmosféře grády něčím ostřejším? Naneštěstí ale jen málokdo ví, že po bujarém popíjení by měla následovat intenzivní očista organismu. Soudí to aspoň mnozí odborníci na výživu a zdravý životní styl. Tělu podle nich prospívá, pročistíte-li ho jednou nebo dvakrát ročně detoxikační dietou, díky které se odstraní z trávicího ústrojí a tkání různé odpazelenina-brokolice-porek-rajcední látky, čímž se zlepší trávení, energetické poměry těla i stav pokožky. Začátek nového roku je k takovéto očistě ideální doba. Ale pozor, nezaměňovat detoxikaci s léčbou kocoviny. Černá káva určitě probere po divoké noci vaši hlavu, ale žaludek vám za ni nepoděkuje. Ani slepičí vývar, přestože je bezpochyby zdravý, není zrovna tím ideálním prostředkem, jak začít očistu organismu. Detoxikační dieta není složitá ani drahá, ale funguje na několika zásadních principech, kterých je třeba se držet.

Typický detoxikační program vypadá takto
První dva dny se doporučuje jíst pouze ovoce a saláty, pít hodně vody a ovocných šťáv. Dalších pět dní pak jíst zdravá jídla připravená z čerstvého ovoce a ze syrové a dušené zeleniny, domácí polévky, ořechy, celozrnné výrobky, ryby a drůbež zbavenou kůže. Úplně se vynechávají mléčné výrobky, pšenice, těžké maso, káva a alkohol. Slabý černý nebo bylinkový čaj tato dieta většinou povoluje. Určitě je výhodné detoxikaci organismu podpořit vhodným doplňkem stravy – například ostropestřcem, který se již od dob antického Řecka užívá na podporu funkce jater a také k jejich ochraně před nejrůznějšími toxickými vlivy. Ostropestřec pomáhá i při vážných jaterních chorobách jako cirhóza či zánět jater. Protože játra fungují jako hlavní detoxikační středisko těla – krom jiného neutralizují a vylučují z organismu chemické látky a škodliviny jako alkohol či nikotin – je tedy užití ostropestřce pro detoxikaci organismu ideální.

Dejte vale únavě a špatné náladě
Chcete-li zátěž jater snížit i během roku, nejen v období detoxikace, odborníci radí dodržovat jídelníček s nízkým obsahem tuků, alkoholu a cukrů a omezit spotřebu kávy a čaje. Také vám prospěje, vyhnete-li se silně kořeněným jídlům, neboť ta kladou na činnost jater zvýšené nároky. A rozhodně se také vyplatí preventivně užívat ostropestřec. Pokud se budete snažit žít v duchu těchto jednoduchých zásad, máte úspěšný rok 2011 takřka zaručen – zdraví a pohoda vás nemine!

Zdroj: PRO.MED.CZ

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já čaje nějak nemusím a obzvlášť, když už je takové vedro.. Oblíbila jsem si na doporučení Tree3Chlorellu. Zaujalo mě jeji složení, kde obsahuje jak kurkumu, tak i zel. čaj, cítím se lépe a jsem ráda, že mě ji doporučuji.
Obrázek uživatelky
profil
překvapilo mě, že se má omezit spotřeba čaje
Obrázek uživatelky
profil
na jar ako stvorené
Obrázek uživatelky
profil
je to parádaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
je super.Taky něco od ní mám.Jo a je to moe bývalá učitelka ze základky a její dcera moje spolužačka.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles