Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dětské hry pro nejmenší

11. 04. 2017 | Zajímavosti
Občas se říká, že člověk, i když je v dospělosti, tak zůstává uvnitř malým dítětem. Nejlépe by se to dalo vidět, když už je někdo rodič. To pak, ať už chce nebo ne, se musí pustit i do hraní a i se třeba vrátit do dětských let. Když už dítě tak trochu nebo aspoň dostatečně vnímá, tak se obvykle začíná kreslením. To se nedá ale nazvat hrou, to je spíš zábava. Mezi dětské hry pro nejmenší by se daly zařadit klasické kostky. Dřív v podstatě existovaly pouze v jednom materiálovém provedení, což bylo dřevo. Dnes je výběr už z mnoha dalších druhů, například i pěnové.

 

Hry s holčičkami:

Děvčátka jsou takové panenky, takže je vcelku logické, že si rády hrají právě s těmito hračkami. Ne vždycky je třeba mít nákladné hry. Stačí pár plyšáků. Holčičky si též velmi rády hrají na školu nebo školku. V tomhle případě by se jako dětská hra pro nejmenší dali uplatnit právě tímhle stylem. U děvčat se dá uplatnit i jinak kreativní způsob, například ve smyslu vaření. Nejde o to, že by je snad maminky musely v uvozovkách nutit, aby jim v kuchyních sekundovaly, ale klidně se dá zakoupit tzv. dětská kuchyně. Tam je vcelku všechno, jako v té normální, ovšem v dětské formě.

 

Hry s chlapečky:

U kluků jsou dětské hry pro nejmenší trošku větším oříškem. Chlapečkové mají rádi autíčka, motorky, prostě všechno, čím se dá jezdit, což se jim přenáší i do dospělosti, přičemž většina posléze dospělých žen to nedokáže pochopit, ale to sem nepatří. Pokud je venku už slušné počasí a člověk má tu možnost vyjít ven, tak je půlka problému vyřešená. S takovým nákladním autem se dá vozit písek. Nejlepší je, když rodina bydlí v domku se zahradou, kam je možnost si písek bez potíží zaopatřit. Jinak se dá vyjít i na dětské hřiště, když není zbytí.

 

Společenské hry:

Tady je možností nepřeberně. Jestliže už dítě umí počítat, tak by se mělo začít obligátně – Člověče, nezlob se. Na to nejsou třeba velké počty. Mezi dětské hry pro nejmenší se dá zařadit domino. Tady ani není třeba počtů. Můžou rodiče koupit obrázkové a mají tzv. pokoj. Kloboučku, hop je velmi oblíbená dětská hra po nejmenší. Tady se dítěti tříbí cit v ruce, což není vůbec špatné. Ani pexeso není k zahození, jen to nastříhání člověka trochu zdržuje. Pro změnu se dítěti v této hře zlepší a procvičí paměť. To se hodí každému, nejen těm nejmenším. 


Jenetka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka