Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dětské obrázky - jak na malování na textil s dětmi

9. 07. 2008 | Domácnost
1) Vyberte si dětský obrázek. Obrázek převeďte pomocí počítače do správné velikosti, vytiskněte a přiložte pečící papír (nebo pauzovací papír). Na pečící papír obkreslete obrysy obrázku transfer tužkou. Nezapomeňte, že obrázek bude zrcadlově obrácený.

2) Nakreslený obrázek přiložte nakreslenou stranou na tričko a přežehlete. Nezapomeňte přiložit na textil tou stranou, která já pomalovaná transferovou tužkou. :-). Připravte si tlusté fixy na textil vhodné pro dětské malování a nechte na dětech jak moc se budou držet připraveného obrázku.

malování dětí na  textilmalování dětí na textil














3) Jak vidíte fixy jsou poměrně hodně tlusté, takže doporučuji nakreslit mnohem větší obrázek než jaký jsme zvolili my. Občas jsem se musela hodně držet abych nezasáhla a nepřevzala fixu, aby byl obrázek "dokonalý" (zejména ty tykadla...). Případně zakupte také tenké fixy na textil, kterými necháte děti malovat detaily.

Podle toho, jak se s fixami zacházelo při přepravě jsou některé ještě úplně bílé, je třeba s nimi zatřepat (raději si zavřete víčko) a malinko přitlačit aby se prosákla barva. Některé naopak téměř odkapávají, ty je zase potřeba trochu utřít do hadříku, nebo na papír namalovat pár čar, abyste se zbavili přebytečné barvy na polštářku, kterým se maluje.

malování dětí na textilmalování dětí na textil














4) Celý motýl je tak jedinečnou prací malé slečny, která z něj má nesmírnou radost. Jen aby tento dětský obrázek dostal trochu formu jsem nakonec namalovala kontury - použila jsem třpytivý odstín barvy na textil.

Konturu jsem malovala rovnou z lahvičky na barvy (bez hrotu), aby byla hodně silná a výrazná na obrázku vidíte srovnání kontury malované rovnou z lahvičky a kontury malované pomocí hrotu.


5) Hotové dílo zafixujeme zažehlením přes pečící papír po dobu 2-3 minuty. Poté můžete malovaný textil prát v ruce na 40 stupňů.




V první části jste se dozvělěli, co všechno k malování na textil budete potřebovat:  Začínáme malovat na textil.

V dalších částech pokračujeme:
Malování obrázků ze šablony kopírováním s transferovou tužkou
Postup pro malování obrázku na textil přes šablony
Šablony na malování a na savování


Zdroj: Davona

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zkoušely děti ve školce,ale pak nebyl čas na dodělání.
Obrázek uživatelky
profil
pěkné auto na jednom tričku. Syna to vážně baví, jen musím nakoupit trička a barvičky, malíř z něj nebude, ale až se mu něco povede, rozhodně se s jeho dílkem ve fotoalbu pochlubím Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles