Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dílo moderního umělce

1. 08. 2014 | Vaše příběhy
Půjčila jsem si kufr, ten můj byl moc malý, jak jsem loni zjistila. Nechtěla jsem vláčet další tašky a chtěla jsem mít všechno na jednom místě. Oblečení už jsem zredukovala na minimum, ale drobností okolo bylo pořád moc, že jsem zase sotva kufr zaklapla. Nevím, jak to dělají jiní výletníci, ale ať se snažím sebevíc, potřebuju spoustu věcí, jinak prostě neodjedu. Všechno je zařízené, pošta přesměrovaná, kytičky zaopatřené, tak ještě koupit Kinedryl a můžeme jet.

Na letiště jedeme v noci, všude je klid, cesta rychle ubíhá a monotónní zvuk motoru mě uspává. Uděláme si zastávku u benzínky, protáhneme se a pokračujeme dál. Provoz je malý, takhle kdyby se dalo jet i ve dne, to by byla paráda. Na letišti jsme coby dup a máme dost času na odbavení. Nechala jsem kufr obalit fólií a už se nemůžu dočkat, až ho předám personálu a budu mít volné ruce. Je zima, v hale to profukuje, ale hřeje mě pocit, že za pár hodin budeme u moře. V letištní restauraci si někteří cestující dávali na kuráž několik drinků a lehkým krokem kráčeli do letadla. Už jsem měla v sobě prášek proti nevolnosti a raději jsem si na skleničku nechala zajít chuť.

moderní umělecLet probíhal v klidu, ani turbulence nebyly a pomalu začalo svítat. Je to nádherný pohled, když přistáváte a slunce vykoukne nad obzor. Pánové, posílení koňakem před startem, o tu krásnou podívanou přišli, spali celou dobu. Na místním letišti je pěkný cvrkot, lidé pobíhají sem tam a my spěcháme pro kufry. Za chvíli už na páse přijíždí můj loďák, folie je oškubaná, ale kufr jinak drží pohromadě, kupodivu nemá urvaná kolečka ani držadlo, jak se už stalo. Delegátka stojí opodál a rozdává obálky se jmény. Během pár minut sedíme v autobuse a vysněný hotel u moře je na dosah. Sousedka vytáhla foťák a už cvaká první snímečky, slunce začíná žhnout a nálada je správná dovolenková. Po pár kilometrech nás autobus vysadil na pobřeží u našeho hotelu. Bože, je to ještě hezčí než v katalogu. Pokoj máme až nahoře a výhled je úžasný. Hladina moře se třpytí a už se nemůžu dočkat, až ochutnám, jak je slané. Dovlekla jsem kufr k posteli a rozhlédla se po pokoji. Pokojíček byl hezký, postel pohodlná, jen ten obraz, co je nad ní, je dílo nevídané. Obrázky, co obvykle zdobí hotelové pokoje, znázorňují přírodu, něžné zasněné pohledy na krajinu a květiny. Teď jsem se dost lekla a napadlo mě, jestli tady neproběhla nějaká přestřelka. Na obraze byla jediná barva - červená. Plátno celé postříkané intenzivní rudou barvou mě vyděsilo. Vyběhla jsem z pokoje a srazila jsem se se sousedkou. Obě jsme vyhrkly: „Viděla jsi to?“ Díla zřejmě moderního umělce visela v každém pokoji a děsila hosty. Faktem je, že to byl pohled tak odpudivý, že jsem se na stěnu s obrazem raději nedívala.

Po úvodním šoku jsem se vzpamatovala až v mořských vlnách, voda byla příjemně teplá, nádherně modrá a horký písek dokonale masíroval chodidla. Restaurace u pláže poskytla nejen osvěžení, ale i zajímavou podívanou. Děti si daly hranolky a kolem nich se slétli ptáčci. Pár kousků dětem upadlo na zem a malí opeřenci se pustili do hranolek s velkou chutí, to jsem ještě neviděla. Zobáčky ďobali do bramborových kousků a některé si jako malé žížalky odnášeli pryč. Jeden si sedl na okraj židle a čekal na další porci. Spokojeně ležím na pláži a vzpomněla jsem si na slova paní v cestovce: „Chcete poznávací nebo pobytový zájezd?“ No a teď mám obojí, relaxuju a ještě poznávám, co si víc přát.



Setury - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Dílo moderního umělce:

Dílo moderního umělce
Dílo moderního umělce
Dílo moderního umělce
Dílo moderního umělce
Dílo moderního umělce
Dílo moderního umělce
Dílo moderního umělce
Dílo moderního umělce
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
obraz je opravdu mooooooooooc moderní...Já často chodím do galerií, ale na tyhle mazanice jsem si ještě nezvykla

Ale dovolená byla na hezkém místě podle fotečekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mazanice je hrozná, asi jim přišlo, že se do moderního pokoje nic normálního nehodí.
Ale co,pobyt jinak je fajn, tak se nějaká mazanice přežije.
Obrázek uživatelky
profil
Tu mazanici a zrovna v rudé barvě taky nechápu. Zřejmě nějaký příbuzný potřeboval prodat svoje "neprodejné obrazy", tak pro ně našli místo v hotelu. Já bych ho po dobu mého pobytu sundala, otočila ke zdi nebo dala za skříň a teprve hodinu před odjezdem pověsila zpátky.
Ale jinak sis dovolenou jistě hezky užila? moře je jediný skvělý přírodní úkaz, který - jinak krásné přírodě ČR - chybí Smajlík
Moc hezké fotky Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Opět krásný článek.
Smajlík
Mně se taky málokdy líbí ty moderní mazanice Smajlík vůbec se nedivím, že jste se lekly. Navíc červená je barva dost nabitá energií, a pod tím ještě spát?
Mě by to rozčilovalo a asi bych to něčím překryla.
Hezky jsi to sepsala.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles