Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dino park Orlová

27. 08. 2009 | Vaše tipy

Přemýšleli jste někdy o tom, jak to tu asi vypadalo přes miliony lety? Dokážete si představit, že tu kdysi chodila obrovská stvoření vysoká několik metrů, těžká několik set kil možná i tun, se zuby ostrými jako břitvy a s věčně neukojenou touhou po mase…?

Bláznivá představa, že ano? Ale myslíte si, že tohle všechno je už dávno pryč? Tak to jste ale na pěkně velkém omylu. Vzpomínáte si na film Jurský park? Na tu spoušť, kterou vyhynulí živočichové opětovně napáchali? Určitě by žádná z nás nechtěla při cestě do obchodu potkat nějakého pětimetrového dinosaura …. Ale existují i takoví dobrodruzi, kteří si přímo libují v historii, minulosti, v době dávno před lidskou populací, v době, kdy naši zemi ovládali tvorové mnohem silnější než jsme dnes my. Dinosauři!

dinosaurus-dino-parkPocit jako ve filmu Jurský park, můžete zažít v jednom z Dino parků, které jsou rozmístěny po České republice. My jsme navštívili Dino park Orlová. Již před vstupní branou k nám doléhal řev prehistorických zvířat a v dáli jsme viděli ta obrovská – prý dávno vyhynulá zvířata. A nestačili jsme se divit, vedle nechvalně známého Velociraptora se krásně vyjímal snad ten nejznámější z dinosaurů, samotný král – Tyranosaurus Rex!

No popravdě jsem si připadala pěkně malinká a husí kůže na sebe nenechala dlouho čekat. Minimálně do té doby, než se za mnou ozval Tyranosaurův řev! To byla síla panečku! Nad námi se vznášeli prehistoričtí ptáci, nad hlavami nám okusovali palmy dinosauři velcí jako desetipatrový panelový dům a všude kolem se rozléhal nepřeslechnutelný řev.

dinosaurusDino parkem jsme procházeli jako ve snách, všude na nás pokoukávali dinosauři a my jsme nestíhali fotit. Občas jsme sice narazili na nějaký ten reproduktor, který odhalil zdroj řevu, ale nám to přesto nevadilo a výlet jsme si užívali. Další překvapení nás čekalo v 3D kině. Kdo tento zážitek neokusí, ten nepochopí. Hned u vchodu jsme dostali speciální brýle, které proměnily tvory na plátně na skutečná a živá zvířata pochodující kolem nás! A to si ještě představte, když se z plátna valily obrovské kameny, celé kino uhýbalo hlavou, aby hned jednu neschytalo :)

Zkrátka procházka Dino parkem je úžasným zážitkem, jak pro velké, tak i malé. Nejsem už nejmladší, a přesto se mi tento výlet velice líbil, a ještě v noci mě strašil Tyranosaurus ve snech.

Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dino park Orlová:

Dino park Orlová
Dino park Orlová
Dino park Orlová
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jsem ještě nebyla, může to tam být hezké, jinak v Plzni je to hezčí než ve Vyškově. A ještě je v BratislavěSmajlík

Orlovou určitě taky navštívímeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
plzni taky máme dinopark,ale zatím jsme tam děti nevzali,až budou větší,ted by se báli Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
byli jsme tam celá rodina,všem se líbil,pěkný výlet
Obrázek uživatelky
profil
My byly ve Vyškově.Myslela jsem si,Smajlíkže to bude lepšíSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Také se tam chystáme, ale pořád nás nějak klátí chřipky, posledních 14dnů. Takže to vyjde asi až na jaře.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles