Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dlouhá cesta do Paříže

9. 04. 2011 | Vaše tipy
Je to asi tři roky zpátky, kdy jsem se téměř ze dne na den rozhodla jet s přítelem do Paříže. Za prvé mě tohle město vždy lákalo a fascinovalo a za druhé moje auto jelo do země svého původu.

Ano, po silnicích jezdím s Citroënem C3, což je francouzská značka. Největší výrobní závody, které exportují auta do celého světa, jsou tradičně ve Francii, Španělsku a Německu. O to víc jsem byla ráda, že zrovna moje auto vyráběli francouzští mistři.

Na cestu jsme se vydali v pátek odpoledne a měli jsme před sebou spoustu kilometrů. Navigaci jsme neměli a proto jsme si z mapy opsali největší města, kterými budeme projíždět a vydali se směr Paříž.
Největší část cesty jsme absolvovali Německem. Německo jsme projížděli v podstatě skoro celou noc. Já jsem řídila v Čechách, pak kousek po Německu a následně jsme se s přítelem za volantem vystřídali. Chvíli jsem dělala navigátora, ale pak mě zmohla únava.

Naštěstí v Německu mají dobře značené trasy, velké cedule s městy a kilometry, kolik ještě zbývá, takže ztratit se nebylo téměř možné.
Musím říct, že jsme jeli skoro celou cestu bez větších přestávek. Samozřejmě jsme si udělali pauzu na toaletu nebo si trochu protáhnout kosti.
Ráda jezdím autem, ale dlouhé sezení je občas náročné a nevím, jak bych se uvelebila.

Těsně před francouzskými hranicemi jsme zastavili a přece jen si dopřáli trochu odpočinku. Usnuli jsme asi na hodinku-dvě a pokračovali v cestě.
Cíl se nám blížil a jakmile jsem uviděla ceduli „PARIS“, byla jsem jako ve snu. Konečně jsme tady. Po necelých deseti hodinách cesty jsme byli na okraji hlavního města. V dáli jsme hledali Eiffelovku, ale neúspěšně.

Museli jsme se dostat do centra města, což se nám na pár slepých uliček podařilo, ale jestli jsem do té doby měla panickou hrůzu z řízení v Praze, tak Paříž byla 100x chaotičtější a řízení jsem přenechala příteli, který je lepší řidič.
Jen těžko si někdo dokáže představit, jak šíleně v Paříži jezdili. Někdy jsem měla strach, že do nás někdo nabourá, protože auta kličkovala mezi sebou a předjížděla se snad úplně všude.
Nakonec jsme auto zaparkovali v klidné uličce a zbytek dne pokračovali pěšky. Nikdy předtím jsem neviděla v ulicích tolik Citroënů C3 a nejen to. Bylo na první pohled vidět, že jsme v zemi automobilového průmyslu… Převážně tu jezdila auta značek Citroën, Peugeot a Renault. Občas se kolem nás vyřítil Opel nebo Škoda, ale zcela výjimečně.

Den se blížil ke konci a my jsme ještě chtěli stihnout dojít na Champs-Élysées. Bohužel už byla tma a tak jsme si řekli, že tam zkusíme dojet autem. Kolem Vítězného oblouku je velký kruhový objezd, kde se auta míhala jako mravenci… bylo to neuvěřitelné a museli jsme kruháč několikrát objet, protože nás ostatní auta nepustila ven. Jezdila jedno přes druhé a protlačit se mezi nimi bylo o ťukance plechů.

Každopádně jsme to zvládli, přežili bez újmy na zdraví a po dvou dnech jeli zpátky do Čech. Pro můj Citroën C3 to byla nejdelší trasa, kterou jelo. Uvidím co budoucna, kam si udělám výlet příště.


mmysula - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavé povídání!
V Paříži jsme sice byli 5x (moje milované město) ale ještě nikdy autem. Tak to musíme příště prubnout.
Obrázek uživatelky
profil
Parkovali jsme u hřbitova v malinkaté vesničce v Normandii. My s Renaultem s českou PZ a vedle nás se postavila fabijka s francouzskou PZSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
V Paříži jsme taky byli na pár dnů autem...s GPS navigací v pohodě...
Obrázek uživatelky
profil
pro mě byl zase zážitek vidět naší starší škodovku s předělaným volantem na druhou stranu v Anglii....
Obrázek uživatelky
profil
Na tom určitě není nic divného, ale v Čechách jezdí kromě Skodovek ještě spoustu dalších značek.
Nicméně ve Francii bylo vidět, že jsou hrdí na svou zemi Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles