Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dlouhodobé fungování vztahu

6. 11. 2011 | Vztahy

…aneb Můj pohled na věc

Potkáte někoho, zapůsobí chemie, zamilujete se a přijde krásné období. Pak růžové brýle spadnou a přijde to nejtěžší. Dokážete partnera přijmout takového, jaký je? A on vás?

Vztah je o vzájemném respektu, ústupcích, snaze vyhovět si. O čem ale není, je život ve lži. Nemůžete druhého změnit, ani on nemůže změnit vás. Vážně si myslíte, že kvůli lásce dokážete být někým jiným? Den za dnem, měsíc za měsícem, rok za rokem? Každý den? Vážně?

Fungující vztah je jedna z nejtěžších věcí v životě. Někdo říká, že bez lásky to nejde, někdo naopak, že to nejde s ní. Já si myslím, že bez vřelého citu k druhému, byste neměli sílu znova a znova přecházet nevrlé výlevy, neshody a nedorozumění, které prostě musí přijít všude tam, kde je dlouhodobě víc lidí než jeden.

Vztah musí něco dávat oběma stranám. Naplňovat potřeby. Vážně? Vážně! Není to proboha jen o teplém obědě, pravidelném sexu nebo zatlučených hřebících. Je to taky o atmosféře a soucítění. Je to o úsměvu a povzbuzení. Je to o tom, že se těšíte domů, protože tam na vás čeká někdo, kdo vám přitakává, když nadáváte na šéfa. Nebo vám vlepí pusu, když nadáváte na něj.  Když máte rýmu, řekne vám, jaká jste chudinka, a když přijdete v pátek v noci z hospody, raději už spí a vy se tak vyhnete jeho (no dobrá  - tak jejím) nevrlým ksichtíkům.

Dotáhli jste to až k vlastním potomkům? No tak to gratuluji. Ale dejte si pozor. Role matka/otec není náhradou za roli partner/partnerka, pouze se k ní přidružuje a ubírá jí tak prostor. O to víc je potřeba na partnerské roli pracovat. A věřte, že bude hůř.

Ne, neodrazuji vás od vlastního potomstva, protože vlastní potomstvo je zvláštní, neuvěřitelně krásný živočišný druh, který rozhodně stojí za to si pořídit.  Jen nejsou náhradou za partnerskou lásku a jejich přítomnost vám sama od sebe vztah nevylepší.  Naopak jsou jedním z dalších možných aspektů pro neshody. Proč? Máte oba stejný pohled na výchovu? Navíc děti vyžadují váš čas a vy si budete mnohdy přát, aby to vzal partner za vás (pokud tedy máte nějaké vlastní koníčky, pokud jsou děti zároveň váš koníček, jste za vodou), a vy tak měli alespoň chvíli pro sebe. V takové atmosféře není nejlehčí najít ještě čas jeden pro druhého.

A tak se jednou najdete ve zvláštním koloběhu, kdy budete jen krůček od partnerské nevraživosti a bude záležet jen na maličkostech, aby podráždění nepřešlo v něco víc. Pak se budete muset zastavit a uvědomit si, že byste měli pro partnera udělat něco hezkého a připomenout mu tak, proč je vlastně s vámi ;).


Autor:KatyRZ

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Napíšu, až děti vyrostou ;).
Obrázek uživatelky
profil
Partnerství, když jsou děti dospělé,to mi tu chybí, ale dá se určitě najít.
Obrázek uživatelky
profil
tento článek je opravdu moc hezky napsaný,přesně jak to v životě opravdu je.přesně,jako jsem o vztahu v poslední době přemýšlela já sama...a takto bych to napsalaSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkně napsané
Obrázek uživatelky
profil
Tuhle fotku tu mám už nějaký rok, taky už to není pravda :p.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice