Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 19.07. 2018
Dnes má svátek Čeněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Dlouhověkost a kefír

23. 09. 2010 | Péče o tělo

Odvěkým přáním lidí je dožít se vysokého věku. Významnou roli hraje životní prostředí, dědičnost, ale také způsob života, který však mnohdy vede spíše k oslabování obranných sil organismu, než k jejich rozvoji.

Lze stárnutí zpomalit?

Stárnutí lze zpomalit dodržováním zdravého životního stylu a zkušenosti ukazují, že správnou životosprávou lze délku života jednotlivce prodloužit. Na Kavkazu se místní lidé dožívají až 120 let a je to mimo jiné i díky "nápoji stoletých" kefíru. Lehce stravitelný kefír upravuje zažívání, příznivě působí na střevní flóru, produkuje enzymy, rozkládá těžce stravitelné látky, čistí střeva a posiluje odolnost našeho organismu proti nemocem. Je také vhodným prostředkem k posílení organismu při nemocích a regeneruje střevní mikroflóru, což je důležité po léčbě antibiotiky. 

Kefírové tipy do kuchyně:

- Znalci doporučují nechat kefír alespoň půl hodiny před konzumací temperovat při pokojové teplotě, protože jen tak se plně rozvine jeho příjemná pikantní chuť.

- Výživný koktejl připravíme rozmixováním kefíru s čerstvým ovocem, můžeme přidat med, kokos, skořici, vanilku, obilné klíčky, slunečnicová semínka a podobně.

- Jednoduchý osvěžující dezert připravíme, když kefír rozmixujeme s bílým jogurtem, mraženým ovocem a osladíme podle chuti. 

- Lehkým pokrmem je hlávkový nebo jiný salát, který očistíme, potrháme na kousky a smícháme s kefírem, octem, pepřem, solí a špetkou cukru. Podáváme posypané opečenými krutonky z chleba. 

- Kefír si můžeme snadno připravit i doma, do vlažného polotučného mléka přimícháme trochu kvalitního koupeného kefíru a necháme přes noc při pokojové teplotě. Pokud si vždycky dáme trochu kefíru stranou, kefírová kultura nám vydrží do "nekonečna". Můžeme tak používat každý den. Kefír můžeme připravit v mnoha variantách, například s rozmixovaným ovocem či domácí zavařeninou, s kakaem, karobem a podobně.

 

Jarmila Mandžuková

ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hned si jdu jeden koupit Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
dělám si ho doma z chrchlíků tibetské houby...a ten je mlask...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles