Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá Žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 21.09. 2017
Dnes má svátek Matouš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Dlouhověkost a kefír

23. 09. 2010 | Péče o tělo

Odvěkým přáním lidí je dožít se vysokého věku. Významnou roli hraje životní prostředí, dědičnost, ale také způsob života, který však mnohdy vede spíše k oslabování obranných sil organismu, než k jejich rozvoji.

Lze stárnutí zpomalit?

Stárnutí lze zpomalit dodržováním zdravého životního stylu a zkušenosti ukazují, že správnou životosprávou lze délku života jednotlivce prodloužit. Na Kavkazu se místní lidé dožívají až 120 let a je to mimo jiné i díky "nápoji stoletých" kefíru. Lehce stravitelný kefír upravuje zažívání, příznivě působí na střevní flóru, produkuje enzymy, rozkládá těžce stravitelné látky, čistí střeva a posiluje odolnost našeho organismu proti nemocem. Je také vhodným prostředkem k posílení organismu při nemocích a regeneruje střevní mikroflóru, což je důležité po léčbě antibiotiky. 

Kefírové tipy do kuchyně:

- Znalci doporučují nechat kefír alespoň půl hodiny před konzumací temperovat při pokojové teplotě, protože jen tak se plně rozvine jeho příjemná pikantní chuť.

- Výživný koktejl připravíme rozmixováním kefíru s čerstvým ovocem, můžeme přidat med, kokos, skořici, vanilku, obilné klíčky, slunečnicová semínka a podobně.

- Jednoduchý osvěžující dezert připravíme, když kefír rozmixujeme s bílým jogurtem, mraženým ovocem a osladíme podle chuti. 

- Lehkým pokrmem je hlávkový nebo jiný salát, který očistíme, potrháme na kousky a smícháme s kefírem, octem, pepřem, solí a špetkou cukru. Podáváme posypané opečenými krutonky z chleba. 

- Kefír si můžeme snadno připravit i doma, do vlažného polotučného mléka přimícháme trochu kvalitního koupeného kefíru a necháme přes noc při pokojové teplotě. Pokud si vždycky dáme trochu kefíru stranou, kefírová kultura nám vydrží do "nekonečna". Můžeme tak používat každý den. Kefír můžeme připravit v mnoha variantách, například s rozmixovaným ovocem či domácí zavařeninou, s kakaem, karobem a podobně.

 

Jarmila Mandžuková

ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hned si jdu jeden koupit Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
dělám si ho doma z chrchlíků tibetské houby...a ten je mlask...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles