Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dnes je Mezinárodní den psů! A jak ho oslavíte vy?

26. 08. 2020 | Zvířátka
Většina lidí považuje svého čtyřnohého miláčka za člena rodiny. Svou náklonnost a oddanost nám dokazují každý den, a my se o ně zase s láskou staráme. Pokud chcete udělat vašemu společníkovi radost, zapomeňte ale na stylové obojky nebo drahé oblečky. K jeho spokojenost stačí vlastně málo, a pokud mu ji dopřejete, pak vám ji tisíckrát vrátí.

Každý pejskař určitě pozná, kdy má jeho psí přítel radost nebo strach. Psi jsou velmi vnímaví a dokáží cítit také širokou škálu dalších emocí – a významnou roli v nich hrajete vy.

Věnujte mu svůj čas


Pořídili jste si štěňátko, nebo už máte psa několik let? Počáteční nadšení, kdy se o pejska staráme a věnujeme mu péči a pozornost mnohdy netrvá věčně. V dnešní hektické době se často vyrojí další povinnosti, které mají najednou před časem stráveným s vaším mazlíčkem přednost. Často se pak náš společný čas scvrkne na “povinnou” procházku dvakrát denně. Spíše než psí wellness nebo nový sestřih mu tak věnujte svou pozornost –⁠ ať už se rád honí za míčkem, dává přednost mazlení na gauči u televize, případně si užívá česání, dopřejte mu, co potřebuje. Uvidíte, že i vám se vyrojí kupa endorfinů, ze kterých budete ještě druhý den v práci čerpat –⁠ a ani protivný kolega vás nerozhodí.

Mezinárodní den psů

Místo, kde bude mít pohodlí


Pejsek by měl mít své místo, kde si může odpočinout, a bude mu tam příjemně. Někdy se může stát, že nemá náladu, a některé dny se vám může vyhýbat – a přesně v takových chvílích potřebuje pelíšek, kde se může schovat. Zvláště malí a hladkosrstí psi jsou milovníci pohodlí a měkkost pelíšku dokáží ocenit. Ale i ti větší si rádi odpočinou na měkkém povrchu spíše než na tvrdé podlaze. Při výběru nezapomeňte zohlednit praktické hledisko. Koberec pro pejsky by měl být nejen na dotek příjemný a pohodlný, ale také se dobře udržovat, a ideálně prát v pračce. Pokud zvolíte koberec s gumovou vrstvou nebude vám navíc na podlaze klouzat. Výhodou navíc je, že můžete koberec jednoduše sbalit na cesty, a dopřát tak vašemu pejskovi pocit domova a bezpečí, ať je kdekoliv.

Dobroty se neomrzí


Pokud chcete vidět okamžité nadšení vašeho pejska, pak bude zaručeně fungovat jídlo a pamlsky. Nedopřávejte pejskům ale potraviny, které jsou zakázané a raději si zjistěte, co konkrétně může, abyste mu nepřitížili. Zkuste vynechat obligátní granule, ale poohlédněte se po něčem výjimečném a chutném. Můžete mu sami třeba upéct maso, případně mu dát kost na okusování – uzenou, sušenou nebo třeba žvýkací. Nadšení bývají psi také z čerstvé morkové telecí nebo hovězí kosti od řezníka, na které ještě jsou zbytky masa. Letní teploty svádí k tomu dopřát pejskovi na oslavu něco osvěžujícího a dobrého. Psí čokoláda je dobrý nápad, ale pozor na zmrzlinu. Dospělí psi nemají zcela přizpůsobený žaludek na trávení laktózy. Zatímco štěněti mléko neškodí u dospělého psa je to zkrátka problém. Hafani můžou v lepším případě trpět plynatostí v tom horším jim způsobíte hodně nepříjemné bolesti žaludku.

Pokud chcete pejskům pamlsky dávkovat hravě, pak mu pořiďte hračky, které v sobě skrývají nějakou potravu.

Zdroj, foto: MůjKoberec


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !