Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Dnešní doba

1. 12. 2019 | Vaše příběhy

Žijeme ve zvláštní době. V době, kdy lidský život nemá pražádnou cenu. Jak jinak si vysvětlit vyprávění mého kamaráda?

Vracel se se svým známým z návštěvy restauračního zařízení. Dali si po dvou, třech pivech, a šli domů. Po pár krocích se ale známému mého kamaráda udělalo zle. Zbledl ve tváři, poklesl v kolenou a spadl na zem. Špatně se mu dýchalo, a tak mu kamarád zavolal sanitku.

Nepříjemný hlas v telefonu mu ale sdělil, že se má s kamarádem dostavit osobně na pohotovost. Kamarád prosil, doslova žadonil o pomoc svému známému.

„Pili jste něco?“ zeptal se opět nepříjemný hlas.

Kamarád přiznal, že vypil každý dvě piva, a hlas mu sdělil, že jeho kamarád je pouze opilý.

„Po dvou pivech?“ divil se můj kamarád. Jeho známý zachroptěl. Tak se můj kamarád domáhal příjezdu sanitky téměř hodinu. Dokonce mu paní na druhém konci jednou zavěsila. Když volal podruhé, dostalo se mu poučení, že zneužívání čísla se trestá.

Když konečně po více než hodině přijela sanitka, kterou si doslova vyprosil, na místo, kamarádovi už nepomohli. Nahodili ho sice, zemřel ale při převozu do nemocnice na náhlou příhodu srdeční.    A to všechno jen proto, že výjezd sanity je drahý. Kdyby pomoc přijela dřív, nejspíš by muž žil.

A tak jedna žena přišla o manžela a děti o svého tátu. Můj kamarád o známého, firma o zaměstnance. Jen nepříjemná paní na záchrance nepřišla o nic.

 

Druhý den poté, co mi toto vyprávěl můj kamarád, si syn s několika kamarády zavolali do pizzerie pro pizzu. Venku bylo větrno a jim se nechtělo do takového počasí. Navíc dovoz pizzy po městě je přece zdarma? Proč toho nevyužít. Teplá a voňavá pizza dorazila do pěti minut. Poslíček byl usměvavý, popřál mladíkům dobrou chuť a vůbec se neptal, jestli bez pizzy zemřou hlady nebo jim selžou základní životní funkce. Kluci zavolali a on nelenil, sedl do auta a s pizzou dorazil, aniž by se ptal, jestli něco pili a podobně. Nevyhrožoval.

Po této příhodě jsem zapřemýšlela, jestli by nebylo lepší, kdyby lékaři a zdravotníci jezdili v autíčkách a pizzu by rozvážely pro obyčejného smrtelníka nedostupné sanitky. Lidem, kteří to potřebují, by se dostalo možná větší pomoci. Jen ti, co využívají dovážkových služeb pizzerií, by nejspíš museli pro svou oblíbenou pochoutku pěšky.

A život jde dál. Jen já zapřemýšlím, jestli, až mi bude nejhůř, zavolám záchranku, nebo někam jinam.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Dnešní doba:

Dnešní doba
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Na druhou stranu jsou lidé, kteří záchranku volají k naraženému koleni, k obyčejnému nachlazení, protože se jim nechce sedt v čekárně u praktika....lidem na druhé straně telefonu se to opravdu těžko vyhodnocuje......
Obrázek uživatelky
profil
To je těžké...na místě jsem nebyla, tudíž jsem daleka vynášet jakékoli soudy,ale já sama jsem záchranku volala mockrát a z různých míst a nikdy, opravdu nikdy jsem nebyla odmítnuta. Ono hodně záleží na volajícím, jak situaci popíše. Pokud paní ve sluchátku slyšela opilecké blábolení, není se co divit, že reagovala, jak reagovala.
Nechci soudit, neznám okolnosti, jen připomenout, že každá mince má 2 strany. Pro příště při volání RZP je třeba přesně uvést, co se stalo, jak se stalo a trvat na příjezdu sanity.
Obrázek uživatelky
profil
to snad ani není možné..ale věřím, že se alespoň ta paní pučila..nebo o tom asi ani neví, co zapříčila.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles