Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dny slunce bez rizika

29. 05. 2008 | Krása

4., 5. a 6. června 2008



Cílem projektu DNY SLUNCE BEZ RIZIKA je zvýšit povědomí široké veřejnosti o možných rizikách slunečního záření a doporučit vhodné chování na slunci.

Projektu DNY SLUNCE BEZ RIZIKA, který proběhne ve dnech od 4. do 6. června, se účastní letos více než 100 lékáren z celé České republiky. Informace o nebezpečí slunečního záření a poradenství o vhodné ochraně před tímto zářením bude podávat odborník na danou problematiku – speciálně vyškolený lékárník.

Dny slunce bez rizikaZ výsledků epidemiologické studie z roku 2007 s cílem diagnostikovat a zvýšit povědomí o péči o pokožku, získané z Center zdravé pokožky, vyplývá, že hlavní obavou českých žen při sluneční expozici je rakovina kůže (55%), pak spálení kůže (45%) a v neposlední řadě předčasné stárnutí kůže (42%). Pouze 18% žen používá vysoký ochranný faktor (SPF).

Průběh poradenství v lékárně: lékárník poskytuje zdarma na vyhrazeném a dobře označeném místě  informace týkající se nebezpečí slunečního záření a jeho vlivu na kůži. Zájemcům určí fototyp a na základě toho i vhodné chování a efektivní ochranu při dané intenzitě slunečního záření. Každý účastník obdrží informační materiály s vlastní diagnostikou.
 
Odbornými garanty projektu DNY SLUNCE BEZ RIZIKA jsou Česká dermatovenerologická společnost a Česká lékárnická komora.

Seznam partnerských lékáren projektu bude týden před akcí a po dobu konání akce k dispozici na telefonní infolince 222 193 777.


Bližší informace k akci včetně seznamu lékáren na stránkách www.dnysluncebezrizika.cz.


Hana Houbičková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
určite využívam primeraný faktor
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Tentokráte musím lékárny pochválit. Tato akce je velmi záslužná, rakovina kůže se stává novou hrozbou naší populace. Teď jen, aby se každý podle udělené rady zachoval. Moc tomu nevěřím, když vidím ta opékajicí s těla.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles