Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do autosedačky vždy poutá děti jen 78% žen. A co Vy?

5. 08. 2008 | Výchova
Podle ankety vozí jen 78 procent tuzemských žen své děti vždy v dětské sedačce.

Důvody, proč některé ženy riskují, jsou podle šéfredaktorky Ivony Novotné následující: 14 procent žen nepoutá dítě při jízdě na krátkou vzdálenost, tři procenta dotazovaných pokud dítě pláče nebo protestuje, dvě procenta z důvodu, že se mu v autě špatně spí a dvě procenta dotazovaných uvedlo jako důvod, že vůz není vybaven pásy na zadních sedadlech.

Nejbezpečnějším místem pro umístění sedačky je pak podle zkušeností leteckých záchranářů prostřední místo vzadu, ale jen v případě, že je také vybaveno tříbodovým bezpečnostním pásem.

Autosedačky"Správně upevněné dětské sedačky v posledních letech ročně zachraňují desítky životů ročně. Přesto by si měli rodiče uvědomit maximální odpovědnost za dítě v autě. Cestování totiž není jeho rozhodnutí a proto je vhodné se rozmyslet, zda vůbec musím dítě brát s sebou," apeloval velitel vojenské letecké záchranné služby v Plzni Michal Mareček. Velkou výhodou jsou podle něj i různé DVD přehrávače, které děti během jízdy zabaví a ony díky tomu nevylézají ze sedačky. "Nejdůležitější ze všeho je ale defenzivní jízda a předvídavost," konstatoval zkušený záchranář.

"Z hlediska statistik je bezpečnější, když vůz s dětmi řídí žena," prohlásila Novotná. Z policejních údajů za rok 2007 podle ní jasně vyplývá, že ze všech dopravních nehod zavinily ženy – řidičky jen 16,6 procenta. V případě nehod se smrtelnými následky byl jejich podíl ještě nižší, zavinily jich 9,2 procenta.

Ženy tedy ohrožují život ostatních účastníků silničního provozu méně než muži.



Zdroj: Webreporter.cz

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Taky dcerku pokaždé připoutám,i když jedeme jen pár metrů.Dokonce je holka už tak zvyklá,že jen si do ní sedne,tak křičí : tatínku (maminko) ,ještě nejeď,nejsem přivázaná SmajlíkSmajlík a to jí v lednu budou teprve tři roky SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nám na našich dětech skutečně velmi záleží, takže neexistuje, aby se jelo s dětmi nepřipoutanými. Dokonce i sedačky jsou kvalitní a odpovídající věku, na zdraví a životech dětí se šetřit nesmí, protože to je náš poklad, kterým se hazardovat nesmí.
Obrázek uživatelky
profil
Také poutám, nechci riskovat zdraví svých nejdražších.
Obrázek uživatelky
profil
Poutam.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zásadně do autosedačky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles