Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do kin míří Ošetřovatel

18. 08. 2011 | Novinky
Zvířata ve Franklin Park Zoo zbožňují svého laskavého ošetřovatele Griffina Keyese (Kevin James). Ošetřovatel Griffin, kterému je příjemněji ve společnosti lva než ve společnosti ženy, usoudí, že jedinou jeho možností, jak najít dívku svých snů, je odejít ze zoo a najít si zajímavější práci.

Zvířata se v záchvatu paniky rozhodnou porušit svá prastará pravidla mlčení a odhalí své největší tajemství: umí mluvit! Aby Griffina přiměla zůstat, rozhodnou se mu udělit lekce seznamování a dvoření – ve zvířecím stylu. Ve filmu Ošetřovatel dále hrají Rosario Dawson a Leslie Bibb.

ošetřovatelMám dvě děti a chodíme do zoo velice často – očekávají, že tam budou schopny mluvit se zvířaty,“ říká producent filmu Ošetřovatel Todd Garner a vysvětluje, jak se celý film zrodil. „Takže myšlenka byla natočit film o zvířatech, která svého ošetřovatele učí, jak najít lásku. Našim cílem bylo vytvořit něco, co by bylo zhmotněním představ všech dětí na celém světě.“

Tahle role vznikla výslovně pro Kevina Jamese,“ přiznává režisér Frank Coraci. „Sledoval jsem ho už celé roky a vždycky mě rozesmál, ať už šlo o seriál Dva z Queensu nebo o filmy Hitch: lék pro moderního muže, Když si Chuck bral Larryho nebo Policajt ze sámošky. Je to částečně Jackie Gleason, trošku Jimmy Stewart, ale točí zcela vlastní, originální komedie. Oslovuje naprosto všechny věkové skupiny, takže si myslím, že tenhle film je pro něj jako dělaný.

Kevin James, který je spoluautorem scénáře, producentem a hvězdou filmu Ošetřovatel, tu ztvárnil právě ošetřovatele zvířat, který se nachází v kritickém bodě svého života. „Griffin je na svou práci hodně hrdý, ale poté, co mu pohořel poslední vztah, se domnívá, že by měl změnit profesi. Ale zvířata ho považují za toho nejlepšího ošetřovatele na světě, takže si nemohou dovolit o něj přijít. A tehdy mu odhalí, že dokáží mluvit – je to pro ně riskantní, protože když se lidé dozvědí, že umějí mluvit, dopadá to obvykle špatně, ale nemají na vybranou.“

Jakmile bylo jádro filmu Ošetřovatel vytvořené, mohli tvůrci filmu oslovit skutečně unikátní herce, kteří se ujali hraných rolí filmu. Rosario Dawson představuje veterinářku a odbornici na orly, objekt Griffinovy přízně. Leslie Bibb si zahrála Griffinovu bývalou přítelkyni, tu, která mu zlomila srdce a uvedla do pohybu jeho plán opustit zoo. Ken Jeong odvedl velice pozoruhodný výkon v roli Venoma, odborníka na plazy.

ošetřovatelDawson při práci na své roli úzce spolupracovala s orlicí Sydney. „Získala jsem velký respekt a velkou úctu k její síle,“ přiznává Dawson. Fascinovala mě a neustále jsem ji sledovala a hrála si s ní, sledovala drobné místo na hrudi, kde ukrývá potravu, jak má dlouhé nohy, jak silné má pařáty. Když jsem tohle všechno viděla, chápala jsem, proč moje postava svou práci tak miluje.

Moje postava, Stephanie, je tak trochu šílená,“ prozrazuje Bibb. „Je to sexy holka s problémy. Není zrovna nejpříjemnější – je tak trochu sobecká. Je docela zábava si někoho takového zkusit zahrát. Navíc pracuje v módním průmyslu, takže se velice pěkně obléká, což je také výhoda. Má úžasný šatník.

Prací se zvířaty pověřili tvůrci filmu Ošetřovatel Marka Forbese z firmy Birds & Animals Unlimited. Forbes byl schopen využít svých rozsáhlých kontaktů k tomu, aby získal exotická zvířata, která byla vycvičena pro potřeby natáčení filmů. „Všechna zvířata, která jsme v tomhle filmu použili, se narodila v zajetí a byla od útlého věku cvičena,“ vysvětluje Forbes.

Všechna mají zkušenosti s natáčením. Všechna jsou zvyklá na světla, kamery a na všechny ty lidi. Na natáčení vždy dohlíží lidé z American Humane, pověření dohledem na to, že je se zvířaty správně zacházeno. Sehnali jsme zvířata po celé zemi – medvědi jsou z Utahu, lvi z Los Angeles.

Bylo pro nás velice důležité používat ve filmu živá zvířata. Skutečná zvířata vám dodají faktor nepředvídatelnosti a realismu, který by počítačově animovaná zvířata postrádala,“ popisuje Garner. „Komediálnost tohoto filmu závisí na spontánnosti a najdete v něm celou řadu chvil, kdy zvířata dělala něco, co jsme vůbec nepředvídali a náš tým scenáristů toho zpětně dokázal využít. Film to hodně obohatilo.“

Jedno zvíře ale skutečné nebylo: s žádostí o stvoření Bernieho, gorily – ze kterého se stane Griffinův nejlepší přítel – se tvůrci filmu obrátili na Aleca Gillise a Toma Woodrufa Jr., kteří vytvořili animatronickou gorilu, schopnou předvádět své taneční kreace. Film Ošetřovatel se natáčel v exteriérech Franklin Park Zoo v Bostonu v Massachusetts.

Premiéra filmu Ošetřovatel je naplánovaná na
1. 9. 2011!


Zdroj: Falcon.cz 


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles