Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do kin přichází Cizinec

15. 01. 2011 | Novinky

Johnny Depp představuje ve filmu Cizinec amerického turistu, kterého lehkovážný flirt s cizinkou zaplete do sítě intrik, romantiky a nebezpečí. Frank (Depp) se v průběhu spontánního výletu po Evropě zcela náhodou seznámí a začne flirtovat s Elise (Jolie), pozoruhodnou ženou, která mu ale zkřížila cestu zcela plánovitě. Jejich vášnivá romance se v okouzlujícím prostředí Paříže a Benátek dále rozvíjí a oba zjišťují, že se nevědomky zapletli do smrtící hry kočky s myší.


Když Florian Henckel von Donnersmarck seznámil s nápadem na film Cizinec producenta Grahama Kinga, trvalo Kingovi pouhých třicet minut, než souhlasil, že film chce financovat a produkovat. „Chtěl jsem natočit film, který bude jedním z těch, u kterých se prostě uvelebíte a pár hodin si užíváte života,“ říká Florian Henckel von Donnersmarck


filmKdyž mi Florian poslal scénář, přimělo mě k tomu podílet se na jeho realizaci několik důvodů,“ říká King. „V posledních letech se mu do rukou dostala celá řada scénářů a odmítnul celou řadu filmů – chce si pečlivě vybírat – takže mě zaujalo, že si zvolil právě tenhle. A to, že se na projektu chtěla podílet Angelina Jolie, samozřejmě také sehrálo svou roli.“


Jolie na filmu zaujal potenciál pro silnou ženskou hrdinku a možnost spolupracovat s režisérem Henckelem von Donnersmarckem, který se podílel i na scénáři. Po jejich úvodní schůzce bylo jasné, že si režisér a herecká hvězda zcela rozumí a shodují se v tom, jaký film by chtěli natočit. „Životy těch druhých je krásný a inteligentní film, ale také velice náročný,“ míní Jolie. „Když jsme se sešli, bylo zcela očividné, že by chtěl natočit zábavný film, takový, který bude diváky bavit a nebude se brát příliš vážně. Dokonale jsme se na tom shodli.“


Nyní bylo pro režiséra a producenta nejdůležitější najít vhodného představitele hlavní mužské role. „Opravdu jsme potřebovali někoho, koho by Angelina nedokázala zastínit,“ svěřuje se Henckel von Donnersmarck. „Když jsme přemýšleli o tom, který z herců by dokázal být po stránce atraktivity, inteligence a hereckých schopností jejím skutečným partnerem, jediné jméno, které nás napadlo, bylo Johnny Depp.“


Jolie a Depp jsou pochopitelně jedni z nejpůsobivějších, nejcharismatičtějších a nejtalentovanějších herců ve filmovém průmyslu, ale protože tento snímek vyžaduje, aby k sobě jeho protagonisté byli od samého počátku k sobě silně přitahováni, měli všichni zúčastnění dojem, že by bylo vhodné se před přijetím rolí sejít. A věřte tomu nebo ne, ale právě za takovýchto okolností se Angelina Jolie a Johnny Depp vůbec poprvé setkali. Ačkoliv jsou oba obrovskými filmovými hvězdami, až do této schůzky s producentem a režisérem snímku Cizinec se jejich cesty nikdy nezkřížily.


King setkání mlčky sledoval a pozoroval jejich chování, aby získal představu, jak budou na plátně působit. Pravděpodobně nebylo žádným překvapením, že si od prvního okamžiku padli dokonale do oka. „Okamžitě jste mezi nimi zaregistrovali jasné pouto,“ popisuje King.


filmGraham mi hned po schůzce zavolal a byl nadšený,“ dodává producent Tim Headington ze společnosti GK Films. „Později, když jsme už natáčeli a mohli se dívat na aktuální materiál, to bylo jako sledovat magii.“ Podle Henckela von Donnersmarcka byli tito dva pro film Cizinec dokonalí. „Oba jsou to velké filmové hvězdy, ale především jsou to skvělí herci a já jim chtěl nabídnout role, ve kterých by měli skutečně šanci ukázat, co v nich je. Elise je okouzlující a jemná a ženská a silná, vše současně. Frank je zábavný a šarmantní a je s ním legrace, prostě přesně jako Johnny ve skutečnosti.“ „Mít k dispozici Angelinu Jolie nebo Johnnyho Deppa by bývalo bylo skvělé, ale mít je k dispozici oba, to je kombinace snů, která se málokdy, málokdy realizuje,“ míní spoluautor scénáře Julian Fellowes.


Jolie ve snímku Cizinec představuje Elise Ward, milenku zločince Alexandera Pearceho, který zmizel. „Hledá ho spousta lidí,“ popisuje Jolie. „Ukradl jednomu gangsterovi hodně peněz. Gangster se mu chce pomstít – a chce zpátky své peníze – a Britové po něm zase chtějí daně za peníze, které ukradl. Všichni ho hledají, včetně Elise, která se s ním už dlouho neviděla a není si zcela jistá, kdy se zase objeví.“


Paul Bettany představuje Achesona, policistu, který se snaží vystopovat gangstera Alexandera Pearceho. „Je posedlý lapením Pearceho,“ prohlašuje o své postavě Bettany. „Snaží se ho dopadnout už velice dlouho a neustále se mu to nedaří. Ale zásadním prvkem tohoto filmu je to, že nesmíte nikoho brát takového, jak se na první pohled jeví – ani moji postavu. Jeho vyšetřování je složité a spletité – a jeho motivace jsou komplikované z osobních důvodů.“


Timothy Dalton, který je samozřejmě nejznámější svou rolí agenta Jamese Bonda, ve filmu Cizinec ztvárňuje velice odlišného britského státního zaměstnance. Coby šéfinspektor Jones je pověřen vedením pátrání po Alexanderovi Pearce. „Ve filmu Cizinec jsem si zahrál šéfinspektora Jonese, rozpočty posedlého policistu, který je hlavním velitelem pátrání po Alexanderovi Pearce. Nezajímá ho morální stránka zločinu, jde mu jen o to, aby nalezl obrovskou sumu peněz, které Pearce ukradl. Alexander Pearce vlastní nelegálních 744 milionů, které bychom mu, protože jde o britského občana, mohli zabavit! A zajímavé je, že pátrání vede na základě vlastních specifických představ o tom, co je správné a co špatné, na základě své vlastní morálky.


O TVŮRCÍCH


filmANGELINA JOLIE (Elise Clifton Ward) je držitelkou Oscara a trojnásobnou držitelkou Zlatého glóbu a je jednou z nejtalentovanějších hereček současného Hollywoodu. Naposledy jsme ji mohli spatřit v akčním hitu Salt. Předtím byla k vidění v úspěšném filmu Clinta Eastwooda Výměna, za který byla nominována na Oscara v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon. Dále byla nominována na Zlatý globus, ceny SAG, BAFTA, Broadcast Film Critics, London Film Critics a Chicago Film Critics.


Jolie se objevila také v kasovním trháku Wanted z roku 2008, fantastickém thrilleru v režii Timura Bekmambetova, a v animovaném filmu společnosti DreamWorks Kung Fu Panda s Jackem Blackem. V roce 2007 si zahrála v Beowulfovi Roberta Zemeckise a v kritikou velice ceněném snímku Síla srdce režiséra Michaela Winterbottoma. Za svůj výkon v tomto filmu byla nominována na Zlatý globus a ceny SAG, Broadcast Film Critics a Film Independent's Spirit Awards.


JOHNNY DEPP (Frank Tupelo) byl naposledy k vidění v čele hvězdného obsazení filmu Alenka v říši divů režiséra Tima Burtona v roli Šíleného kloboučníka. Předtím si zahrál po boku Christiana Balea a Oscarem oceněné Marion Cotillard ve snímku Michaela Manna Veřejní nepřátelé a získal svou třetí nominaci na Oscara za roli ve filmu Tima Burtona Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street, za kterou také získal Zlatý globus.


Coby kapitán Jack Sparrow se potřetí objevil ve snímku Gorea Verbinskiho Piráti z Karibiku: Na konci světa poté, co film Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže vydělal po světě více než miliardu dolarů a stal se třetím nejúspěšnějším filmem v historii. Za roli Jacka Sparrowa ve filmu Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly získal svou první oscarovou nominaci, stejně jako i nominaci na cenu BAFTA a na Zlatý globus, a obdržel za ni cenu SAG. V současné době Depp natáčí další pokračování této úspěšné série, tentokrát s názvem Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna.


PAUL BETTANY (inspektor John Acheson) je po řadu let uznávaným britským hercem, který má na svém kontě role ve filmech, v londýnských divadlech i v britské televizi. Američtí diváci se s ním ale seznámili až prostřednictvím snímku Příběh rytíře, v němž hrál společně s Heathem Ledgerem. Za svůj výkon v tomto filmu získal London Film Critics Award v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli a byl magazínem Daily Variety jmenován jedním z deseti nejslibnějších herců  roku 2001.
 Bettany vystudoval drama v Londýně a na divadelní scéně debutoval ve West Endu ve hře An Inspector Calls v režii Stephena Daldryho. Poté strávil sezónu s Royal Shakespeare Company a následně získal svou první roli v celovečerním snímku Bent. Po ní se opět vrátil k divadelní tvorbě a znovu pronikl do britské televize, kde si zahrál například v seriálu Lyndy La Plante Killer Net a v televizním filmu Návrat domů, v němž se objevil po boku Petera O'Toolea.


TIMOTHY DALTON (šéfinspektor Jones) vystudoval Royal Academy of Dramatic Art v Londýně. Byl členem britského National Youth Theatre a vystupoval v celé řadě klasických i moderních divadel po celé Británii, včetně angažmá v Royal Shakespeare Company, Prospect Theatre Company a National Theatre. Mezi řadu jeho rolí patří Romeo, princ Hal, Hotspur, Jindřich V., Petruchio a Markus Antonius. Ve velice úspěšném nastudování hry Eugena O'Neilla A Touch of the Poet si zahrál roli Cornelia Melodyho a před nedávnem ztvárnil v National Theatre roli lorda Asriela ve hře His Dark Materials.


Na televizních obrazovkách se objevil v širokém spektru děl od klasické verze Jany Eyreové stanice BBC až po úspěšný dokument o vlcích In the Wild, který získal několik prestižních cen a při jehož natáčení se Dalton ocitl jen pár stovek kilometrů od severního pólu. Účinkoval v řadě významných britských i amerických televizních minisérií a dramat. Jeho dílo pro stanice Showtime a HBO zahrnuje filmy Informátor, Posedlý a Mrtvý muž.
 Dalton svou filmovou kariéru zahájil po boku Petera O'Toola a Katherine Hepburn v oscarovém snímku Lev v zimě. Posléze se objevil ve filmech jako Marie Stuartovna, královna skotská, Cromwell, Na větrné hůrce, Agatha, Flash Gordon, Jestřábi, La putain du roi, Rocketeer, Kosmetička a zvíře, Hořké sladkosti, Psanci Ameriky, Looney Tunes: Zpět v akci a Jednotka příliš rychlého nasazení. V letech 1987 až 1989 byl Dalton filmovým Jamesem Bondem. Nejznámějšího agenta na světě si zahrál ve filmech Dech života a Povolení zabíjet. Nejaktuálněji má pak na svém kontě namluvení jedné z postav ve filmu Toy Story: Příběh hraček 3.


FLORIAN HENCKEL VON DONNERSMARCK (scénář, režie) se narodil v Kolíně nad Rýnem v roce 1973. Své dětství prožil v New Yorku, Berlíně, Frankfurtu a v Bruselu. V roce 1991 se vydal do Leningradu, aby tam studoval ruštinu a literaturu. O dva roky později studium dokončil a získal oficiální diplom, opravňující ho k výuce ruského jazyka. V letech 1993 až 1996 vystudoval na univerzitě v Oxfordu politiku, filozofii a ekonomiku. Poté, co měl možnost pracovat jako asistent režiséra lorda Richarda Attenborougha, se rozhodl vystudovat filmovou režii a nastoupil na Univerzitu televize a filmu v Mnichově.


Jeho čtyřminutový studentský snímek Dobrman, který natočil v roce 1998 podle vlastního scénáře, se promítal na více než čtyřiceti festivalech po celém světě a získal mu celou řadu ocenění, mimo jiné i Max-Ophuls Prize a Shocking Shorts Award společnosti Universal Studios.Jeho první celovečerní film Životy těch druhých, který opět napsal i režíroval, mu vynesl přes čtyřicet mezinárodních cen a v roce 2007 snímek získal Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film.  Je členem francouzského Řádu umění a literatury, bavorského a severorýnského Řádu zásluh a Akademie filmových umění a věd. Se svou ženou a třemi dětmi žije nyní v Los Angeles.


Premiéra filmu Cizinec je naplánovaná na 27. 1. 2011!


Zdroj: Falcon.cz 


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík už se těším na premiéru...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles