Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Do kin přichází Jana Eyrová

19. 07. 2011 | Novinky

Hrdinka Jana Eyrová, která nepřestává inspirovat generace čtenářů a diváků po celém světě, si nyní díky novému a odvážnému filmovému zpracování režiséra Cary Joji Fukunaga (Sin Nombre) nachází cestu k nové generaci. V hlavních rolích romantického dramatu Jana Eyrová se představí Mia Wasikowska (Alenka v říši divů) a Michael Fassbender (Hanebný parchanti).


Režisér filmu Jana Eyrová Fukunaga vypráví životní příběh Jany Eyrové (Mia Wasikowska) prostřednictvím flashbacků, které mapují dramatické a pohnuté situace, jež zoufalou a vyděšenou mladou ženu přivedly až do domu duchovního otce Johna Riverse (Jamie Bell), v jehož harmonické domácnosti se chce nadobro odstřihnout od minulosti.


ukázkaJana Eyrová jako malá holka osiřela a ujala se jí teta, paní Reedová (Sally Hawkins), která s ní zacházela jako s kusem hadru. Když jí bylo deset, vyhodila ji z domu. Její další kroky vedly do charitní školy v Lowood, kde se k ní nechovali o mnoho líp. Přesto měla takhle životní etapa dvě výhody, chytrá Jane tu získala dobré vzdělání a navíc poprvé v životě našla spřízněnou duši v podobě kamarádky Helen Burnsové (Freya Park).


Její nevyléčitelná nemoc donutí Jane spálit mosty a vydat se z relativního bezpečí internátní školy vstříc nejistému osudu. Shodou náhod se ocitne na odlehlém panství Thornfield, kterému pevnou rukou vládne charismatický pan Rochester (Michael Fassbender). Zde získá práci guvernantky dívenky, kterou má Rochester ve svém opatrovnictví. Skromná a inteligentní Jane se stane oblíbenkyní hospodyně, paní Fairfaxové (Judi Dench), a kupodivu i samotného pána domu, který v ní nalezne spřízněnou duši.


Bohužel ani na Thornfieldu ji štěstí nepokvete, můžou za to zdánlivě nevysvětlitelné a dost strašidelné úkazy, ke kterým tu dochází, a také čím dál temnější Rochesterovy nálady. Děsivá noc, po které už nic nebude jako dřív, ji donutí k dalšímu útěku. Tuší však, že Thornfield neopouští navždy. Přitažlivost jejího majitele je magická a city, které se v Jane probudily, silnější než jeho temná povaha.


Příběh Jana Eyrová je v podstatě velmi strašidelný a temný. Vzniklo už přibližně 24 adaptací a málokterá z nich se téhle temné stránky příběhu dotkla. Janu Eyrovou prezentují jen jako romantický příběh. Já jsem si jistý, že má mnohem víc vrstev. A ty jsem chtěl ukázat,“ říká režisér filmu Jana Eyrová Fukunaga.


Premiéra filmu Jana Eyrová je naplánovaná na
28. 7. 2011!


Zdroj: Bontonfilm.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Za mlada jsem tuhle knihu MILOVALA a četla ji nekolikrát,aj film viděla-starší verzi..TAHLE KNIHA JE DEDINÁ,kterou jsem četla víckrát..SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásný a silný příběh! Smutný snad, romantický určitě. Už jako malá jsem hltala Janu Eyrovou coby televizní seriály... V tom českém exceloval coby pan Rochester skvělý Jan Kačer, pamatujete? Mne však uhranul Timothy Dalton v anglickém seriálu. Toto zfilmování pro mne zůstalo dosud nepřekonané, nechám se tedy možná překvapit novým filmem.
Obrázek uživatelky
profil
Tato kniha je nesmírně pěkná, ale smutná.
Obrázek uživatelky
profil
Četla jsem ji několikrát. Když je mi smutno, vracím se k ní, abych načerpala novou energii.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles