Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do Mariánek nejen za prameny

23. 04. 2019 | Česká republika
-Komerční sdělení-


Mariánské Lázně jsou světoznámým městem ležícím na západě České republiky. Jsou známé hlavně díky léčivým minerálním pramenům, které jsou základem nabídky lázeňských služeb. Ale Mariánky nejsou jen o lázeňství. Prohlédněte si tipy na zajímavá místa, která byste si v Mariánských Lázních rozhodně neměli nechat ujít. Oplatku do ruky a vyrážíme.


Kolonáda se Zpívající fontánou


Symbol Mariánských Lázní – kolonáda se Zpívající fontánou patří k TOP místům, která byste si neměli nechat ujít. Kdo totiž při návštěvě Mariánských Lázní Zpívající fontánu neviděl, jako by tu nikdy nebyl.

Kolonáda se Zpívající fontánou

Mariánky napříč parkem


Město v parku nebo park ve městě? Kdo někdy navštívil Mariánské Lázně ví, jak těžké je odpovědět na tuto záludnou otázku. Městské parky jsou chloubou Mariánských Lázní. Návštěvníky i místní obyvatele nepřestávají fascinovat svou elegancí a pestrou skladbou různých druhů dřevin. Parky se z velké části dochovaly v podobě, v jaké je před více než 100 lety navrhl geniální zahradní architekt Václav Skalník.

Geologický park


Pokud zatoužíte uniknout ruchu kolonády nebo se skrýt před žhavým sluncem, vydejte se do Geologického parku. Nachází se jen pár minut od Zpívající fontány. Jedná se o volně přístupnou expozici hornin Slavkovského lesa umístěnou v lesoparku nad městem. Začnete-li svou prohlídku Geologického parku u Městského muzea, dojdete příjemnou procházkou ve stínu stromů až ke kapličce Lásky.

Mariino jezírko


Ačkoli jsou Mariánské Lázně nazývány městem pramenů, mají i další přírodní bohatství, která stojí za vyzdvihnutí. Naprostou raritou v českém lázeňství, kterou si můžete vyzkoušet právě zde, je procedura, která se zakládá na využití speciálního bazénku, napuštěného přírodním plynem CO2, vyvěrajícího z Mariina pramene – Mariina jezírka.

Koupel pro královnuŘímské lázně


Římské lázně vybudované roku 1896 vám zprostředkují doslova královský zážitek. Pod bohatě vymalovanou klenbou, mezi majestátními mramorovými sloupy, se ponoříte do koupele, kterou si kdysi vychutnávali významní panovníci z nejrůznějších koutů světa.

Kostely kam se podíváš


Věděli jste, že jsou Mariánské Lázně unikátním místem co do počtu kostelů? Najdete zde skvostný římskokatolický kostel Nanebevzetí Panny Marie, který se nachází přímo nad hlavní kolonádou. Vzhledem k vysoké návštěvnosti ze strany ruských turistů nemůže chybět pravoslavný chrám sv. Vladimíra umístěný úsměvně a tematicky na Ruské ulici. Nedaleko od pravoslavného kostela se nachází anglikánská kaple “Christ Church”, kde se nově zřídila městská obřadní síň. Na Mírovém náměstí najdete také evangelický kostel Corporis Christi, který je ukrytý mezi dvěma sousedními budovami a rozhodně byste ho na tomto místě nečekali. V městské části Úšovice stojí další římskokatolický kostel sv. Antonína. Ještě na konci 30. let 20. století stávala pod poštou i nádherná židovská synagoga. Ta však byla v roce 1938 zničena nacisty během tzv. Křišťálové noci. Jako výraz úcty bylo místo, kde synagoga stávala, ponecháno nezastavěné.

Gastronomie


Nejvyhlášenější a nejvyhledávanější restaurací je Restaurace a tapas bar Medité, která čerpá pro své menu inspiraci ve středomoří. Další prvotřídní restaurace, kterou při návštěvě Mariánských Lázní nesmíte vynechat, je Restaurace DOMA. Specializuje se na využívání lokálních surovin Mariánskolázeňska a inspiruje se tradičními místními recepty, kterým dává současnou tvář. Restaurace Villa Patriot je dalším podnikem, který čerpá z regionálních surovin té nejvyšší jakosti a každý týden nabízí speciality pro opravdové gourmety.

Lyžování i terénní koloběžky


Znáte v České republice město, které se může pochlubit specialitou v podobě sjezdovky v centru města? V Mariánských Lázních je skiareál vzdálen pouze 15 minut pěšky od Hlavní kolonády. Při příznivých sněhových podmínkách jsou denně v provozu tři pečlivě upravené sjezdovky, obsluhované dvěma vleky a unikátní kabinkovou lanovkou, nejstarší svého druhu v ČR. Pro vyznavače adrenalinu areál v letní sezoně nabízí také terénní sjezdové koloběžky.
Park Boheminium

Lanovkou do parku Boheminium a k rozhledně Hamelika


Lanovka vás i bez lyží či koloběžky vyveze k nejvyhledávanější atrakci Karlovarského kraje a čtvrtému největšímu parku miniatur v Evropě. Park Boheminium se nachází na vrcholu Mariánských Lázních. Kromě prohlídky nádherně propracovaných miniatur, smíte dokonce nahlédnout pod pokličku jejich výroby v dílně místních mistrů modelářů.

Kromě k miniaturám se od horní stanice lanovky můžete vydat objevovat pohádkový sochařský ráj u hotelu Krakonoš, nakrmit daňky v Obůrce Hvozd, shlédnout z rozhledny Hamelika, postavené roku 1876, vydat se na výlet do znovuotevřené kavárny Panorama nebo se projít delší trasou na Prelát.

Přírodní park Prelát – dětský ráj


Pokud vyrazíte do Mariánských Lázní s dětmi, rozhodně nevynechejte návštěvu přírodního parku Prelát. Jedná se o velké hřiště uprostřed lesa se spoustou herních prvků včetně jezírka, vodních cest, lanového parku, dřevěných atrakcí a ohniště k opékání buřtů. Celé hřiště je vytvořeno z přírodních materiálů. V blízkosti je zpřístupněn také Prelátův pramen. Prostě zábava na celý den pro děti i dospělé.

Přemýšlíte o návštěvě Mariánských Lázních? Vše o tomto lázeňském městě uprostřed Slavkovského lesa se přehledně a na jednom místě dozvíte zde.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Do Mariánek nejen za prameny:

Do Mariánek nejen za prameny
Do Mariánek nejen za prameny
Do Mariánek nejen za prameny
Do Mariánek nejen za prameny
Do Mariánek nejen za prameny
Do Mariánek nejen za prameny
Do Mariánek nejen za prameny
Do Mariánek nejen za prameny
Do Mariánek nejen za prameny
Do Mariánek nejen za prameny
Do Mariánek nejen za prameny
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pětkrát a ještě jsem o i zapilaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
6.
Obrázek uživatelky
profil
4Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pátéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
5.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles